PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Komentari i prijedlozi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Popis Admina, žalbe na ban, lock .......... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=110356)

Yoman 13.06.2008. 03:14

Popis Admina, žalbe na ban, lock ..........

Dali bi se mogao otvorit podforum imena Admin
gdje ce u styckiju biti popis admina i moderatora i da se napise koji su zaduzeni za koji dio foruma?
Nemojte ovo shvatiti napadom na admine. Prijedlog je konstruktivne naravi.
U tom podforumu bi se eventualno ako se odluci otvorit pisale neke stvari o kojima se treba pricat s adminima itako.
Npr ako ti zatvore temu bezveze pa pitas, ili takve opcenite stvari koje netko treba od admina.

Evo da i napisem sto me potaknulo na ovo.
Danas prije par sati sam napisao temu na trznici imena P: HP Laptope Nove
U temi sam naveo sve potrebno i regularno pravilima trznice osim jedne stvari.
Laptopa ima vise te sam ja napisao ovako:
Kompletan popis Laptopa s cijenama je na linku koji slijedi
te sam stavio link ispod teksta.
Link je bio na rapid share (excel file) i za svaki laptop pise cijena.
Teoretski ja nemam cijenu napisanu ali ako nekog zanima laptop mora skinut popis da vidi modele i na popisu su cijene.
Tema je obrisana.
Samo me zanima dali se ovo protivi pravilima? Ako da napisacu ponovo s kompletnim popisom laptopa i cijena direktno u temi ako ne molim moderatora da vrati temu ako moze.

Jos jednom da kazem da nenapadam nikoga
Razlog pisanja o zakljucanoj temi ovdje je taj sto sam vec sam sebi glup i neda mi se maltretirat SuperUnknowna jer kad god imam problema moram njemu PM slat, a to je ujedno i razlog prvog dijela teme u kojem pisem o eventualnom otvaranja novog podforuma.

Puno Hvala svima koji su procitali post
LP

tutix 13.06.2008. 03:37

http://forum.pcekspert.com/showgroups.php

Tu ti je popis moderatora i adminova. Ali npr. ako imaš problem na tržnici i moraš javit ili kako kažeš maltretirat Hamma i SuperUnknowna ili Vucu jer su oni zaduženi za te djelove foruma. Inače nije loša ideja, ali mislim da neće proć.

Yoman 13.06.2008. 03:49

a i mislio sam si da nece proc al eto vrijedi probat
bar onda vise neke komunikacije s moderatorima da kad zakljucaju temu da ide neka obavjest na PM zakljucali smo ju zbog toga i toga ili tako nesto

evo npr ovu prodaju koju su mi zakljucali
napisem temu nakon pol sata odem pogeldat mail i vidim da je neko odgovorio na temu i pise nesto tipa nemas cijenu a vec si 2 godine na forumu

odem pogledat temu da nisam zaboravio link stavim mozda il da nije forum nekaj sje... trazim temu ko kreten teme nema i skuzis tek nakon pol sata da ju je mod obriso zasto nezna se ko nezna se

pa onda dok nades moda za to pa dok on vidi PM itako

tor 13.06.2008. 07:06

Kao što ti je i tutix napisao - popsi moderatora za pojedine forume postoji i mislim da je to dovoljno. Jedino ne razumijem zašto je problem pitati moderatora na PM ono što te zanima?

MIK 13.06.2008. 07:37

IMHO ne treba podforum. Dosta je otvoriti temu: naslov: Stup srama:D
Tko dobije ban završi na stupu srama(iz pedagoških razloga): - razlog i vrijeme trajanja bana

atha 13.06.2008. 09:10

Citiraj:

Autor tor (Post 1055115)
Kao što ti je i tutix napisao - popsi moderatora za pojedine forume postoji i mislim da je to dovoljno. Jedino ne razumijem zašto je problem pitati moderatora na PM ono što te zanima?

Nije dovoljno tor! Treba otvoriti cijeli podforum sa naslovom ADMINI za komunikaciju sa istima, gdje ce biti i popis istih jer toga nigdje nema.

Michel 13.06.2008. 11:15

Stup srama ti je dobra ideja :D

Fadolf 13.06.2008. 11:44

Citiraj:

Autor MIK (Post 1055119)
IMHO ne treba podforum. Dosta je otvoriti temu: naslov: Stup srama:D
Tko dobije ban završi na stupu srama(iz pedagoških razloga): - razlog i vrijeme trajanja bana

To je neloša ideja. Ako se varam tako je na ogame-u nekaj postojalo...

horza 13.06.2008. 12:19

imo bi ja štogod kasti i a konto... al neću :)
iskreno, brijem da bi bilo sasvim dovoljno u ovaj postojeći sticky samo ponovo staviti link do onog formulara.
A otvaranja foruma, threada ili bilo čega sličnog za raspravu o stvarima do kojih uopće ne bi trebalo dolaziti (dakle, korisnikova ili moderatorova greška) može samo rezultirati demokracijom, jer će se previše ljudi osjetiti pozvanima prokomentirati nešto.
a znamo da na ovom forumu nema demokracije, ma koliko neki smatrali da bi je trebalo biti :)

btw, ovaj post je pisan u zafrkantskom tonu, a ne u tonu "kaj ste se sad našli pravit pametni".

Michel 13.06.2008. 15:05

Dobro , evo ovako mislim da je moja ideja koju ću sada iznjeti jedina potrebna stvar i da tema s njom može biti lockana.
Potpuno dovoljno je da mod/admin ili tko već pošalje pm sa razlogom
zatvaranja/brisanja teme kako je prije bila češća praksa.
To je jednostavno sve što je potrebno user zna gdje je pogriješio , a ako je pogriješio mod tema se ionako može vratit zar ne ?

buljo 13.06.2008. 15:10

Koliko se tema u zadnje vrijeme zatvara i briše a sve zbog nečitanja pravila, a ako nekog stvarno zanima di je pogriješio neka se javi modu/adminu koji je lockao/pobrisao temu.

Jer bi se 99% pmova sastojalo od
Pročitati pravila još jednom bla bla i link... A to nema baš smisla.

Jelc 13.06.2008. 15:21

Citiraj:

Autor Michel (Post 1055416)
Dobro , evo ovako mislim da je moja ideja koju ću sada iznjeti jedina potrebna stvar i da tema s njom može biti lockana.
To je jednostavno sve što je potrebno user zna gdje je pogriješio , a ako je pogriješio mod tema se ionako može vratit zar ne ?

Svaki user je pri registraciji potvrdio da je upoznat sa pravilima foruma.
Čak mislim da to Tor šalje svakom na mail...

Po tebi user može pročitati pravila a i ne mora, može ih se pridržavati a i ne mora ali mod mora objašnjavati PM-om zakaj je nekaj zatvorio ili pobrisao useru kojeg živo i zdravo boli ćuna za ta ista pravila???:stoopid:

Prije je bila kak ti veliš češća praksa ali sa većim brojem usera više nikom ne pada na pamet koristiti 1/2 svog slobodnog vremena natipkavajući PM-ove škvadri koja je lijena bacit oko na stcky ili koristiti tražilicu:)

atha 13.06.2008. 15:27

Citiraj:

Autor Michel (Post 1055416)

Pa neka procita par redova pravila i svi ce biti sretni.

edit: Ustvari Jelc je vidim sve rekao.

Codiac 13.06.2008. 15:31

jep salje i na mejl :) ja znam da meni nije poslao na mejl pa se ispravio prije nekih par mjeseci :D

Fleks 13.06.2008. 15:34

A di mogu nac pravila foruma ?

:D:D

buljo 13.06.2008. 15:41

Citiraj:

Autor Fleks (Post 1055465)
A di mogu nac pravila foruma ?

:D:D

Ne znam dal je na prvoj ili drugoj stranici tvojih infractiona. :dobartek:

rendula 13.06.2008. 15:43

žalbe na ban?
hahaha

tor 13.06.2008. 15:48

Da, samo sam tebe čekao (Fleks)... :D
Kao što je već gore napisano - kršenje pravila foruma za sobom povlači brisanje posta bez objašnjenja. Ako mu i dalje nije jasno - tu je PM ili mail moderatora ili mene. I da odmah nešto iščistimo - na pm ili mail može samo dobiti razlog zašto je nešto obirsano ili objašnjenje neke druge sankcije, neće biti nikakve rasprave tipa "ali to je dozvoljeno tamo; pravila su preoštra; kaj ti nemaš ilegalan softver; to mi je backup kopija" i ostali biseri uz redovan folklor - jebanje majke, obitelji i svega ostaloga. Takvi se čude kada ostanu bez neta na mjesec ili više dana, no to je rasprava za neku drugu temu.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:38.