![]() |
X2 6400+ stock cooler?
Slazem tu neku konfu i sad gledam taj cooler s pipe-ovima i ne djeluje mi bas tiho.
Ima tko iskustava kolko je to glasno pri malo vecem opterecenju? Da ni ne sastavljam ako je glasan nego odmah trazim drugi :) Ako trazim drugi, sto uzeti za malo para, jel bi freezer 64 to rashladio, kuciste ce biti dobro ventilirano i nece bit OC-a? |
Ukoliko neće biti OC-a, dovoljan ti je stock cooler (nije pre glasan). Imam isti proc, isprobao sam Arctic Cooling Freezer 64, te zaključio da je stock čak i bolji. Trenutačno imam Scythe ZIPANG, s kojim sam pre zadovoljan, ali to je jedan drugi film.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Naravno da je freezer bolji, neznam cemu njegova izjava. U svakom slucaju ako ne mislis clockati nemoj kupovati novi cooler, stock ce ti biti i vise nego dovoljan, a nije previse ni glasan ako je vjerovati ljudima po forumima. |
Citiraj:
|
:stoopid:
Pa normalno da platis i cooler u cijeni, nisu ludi da budu u minusu sa prodavanjem procesora. Cemu uopce ovakva izjava? AMD 6400+ uvijek dolazi sa stock coolerom (bar koliko ja znam), sto znaci da nemozes birati hoces li "platiti" taj cooler ili ne... |
Citiraj:
i jos me nazivas ovakvim :stoopid: - ja nisam nikom stavio nista , samo sam pitao u ovoj temi po cemu je taj box od 6400 nekom bolji od frezera ? vidio sam ga na 6000 ali vjerujem da se radi o istoj bestiji , sa dva heat pipe i malo je veci od standardnog boxa ... |
Netko je malo skrt? :D :D
Isprike na - :stoopid:, nisam citao sto znaci nego mi je faca izgledala dobro za dani trenutak :) :beer: |
Citiraj:
|
Citiraj:
Da, malo je veci. Evo u usporedbi sa box coolerom od 3600+ http://img413.imageshack.us/img413/5...0101wz0.th.jpg http://img293.imageshack.us/img293/2...0102xg5.th.jpg |
Super slike :) Milka a ? :)
sad kad gledam vidim da je i puno gusci po pitanju samog tijela kulera , mislim da se da itekako iskoristiti ... |
Citiraj:
Citiraj:
Cak su i neku bakrenu bazu stavili...nazalost, tek iduci vikend cu naci vremena da to sklopim pa onda javim kak radi. http://img507.imageshack.us/img507/6...0103cd6.th.jpg |
Isti takav sam ja dobio sa s939 x2 4400+ prije dobre 3 godine. Cooler je stvarno zvijerka i nema potrebe da ga mjenjas.
|
Sto s ovim slojem "paste" koji je gore, izgleda mi prilicno dobro, mekano...da ja ipak stavim arctic silver 5?
|
Ako misliš imati dobru ventilaciju, i ne OC-ati onda nema potrebe da platiš freezer-a.
Pasta je solidna iako je arctic silver svakako bolji. E sad nemogu reći kolika je razlika između venta na ovome hladnjaku i običnom AMD stock-u, ali za običan znam da postaje neugodan iznad 2200 rpm-a a maksimalnih 3200 je poprilična katastrofa. To je dosta subjektivno, pa svakako prvo složi stvar, pogledaj temperature i razinu buke, ako bi buka bila problem onda bi se freezer isplatio, oko temperature ne moraš brinuti. |
Ovak, slozio sam to jucer nabrzinu na hrpu. Cooler je OK, u full loadu se razvrti negdje na 2600 rpm i onda se cuje. Sto se temp. tice, nakon pola sata full temp je bila 55-56, kako koja jezgra (pastu nisam mijenjao). Kuciste je nazalost Gigabyte GZ-X5 i iako ima 2x12 cm venta, meni se ne svidja. Ventovi su dosta glasni, lim je tanki ko rizla, a one kopce za montiranje HDD-ova ne funkcioniraju bas najbolje (sve se klima) tako da smo ipak morali staviti sve na sarafe :)
Vidjet cemo kak bude to radilo na dulje staze sto se tice buke i temp., ako bude preglasno, onda vjerojatno slijede novi ventovi, freezer itd :) |
Citiraj:
Kada sam poceo igrati cura iz kuhinje je pocela vikati sta to ronda i neka cupam to van...nisam mogao ni TV pokraj njega gledati kolika je buka bila! :kafa: Sve ok dok recimo ne zaigras neku igru, ali stari moj kada pocne rondat kada se proc malo zagirje...kaos zivi. Zamjenio sam ga bas za doticni Freezer i napokon sve ok.....temperature super, a moja bolja polovica zadovoljna jer napokon moze gledati TV na miru! :roller: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:04. |