![]() |
Microsoft Word 2003 - zaštita
Ovako...radi se o tome da imam neke dokumente koje bi trebao kompletno zaštiti kako kad ih pošaljem drugoj osobi da ona može pisati u samo određenom dijelu dokumenta kojeg ja odredim...
U ovome slučaju kompletno cijeli dokument bi trebao biti "pod zaštitom" dok desna strana ove tablice bi trebala biti slobodna za ispunjavanje : http://www.imagesforme.com/out.php/i77548_word.jpg Jel mi može netko pomoći u tome? ...pokušavao sam i preko Text Form Fields što mi radi upravo onaj posao koji želim,no nemoguće je isključiti sivu boju samoga Fielda što me iritira. |
|
Citiraj:
Mene zanima dali ti tamo znaš namjestiti da je cijeli dokument "pod zaštitom" dok je samo određeni dio gore navedene tablice slobodan za unos podataka? |
Neznam... probo sam nešto ali figa.
|
Ima još netko kakvu ideju?
Potrebna mi je ta informacija do sutra. :beer: |
puno je lakše ako to možeš napravit i u excelu .. ali na sličan način radi se i u wordu ..
da ti ne pišem step by step .. u helpu potraži opis opcija lock i protect sheet .. pm ako imaš problema .. |
možda nešto ovog tipa:: link
|
mislim da našem kolegi ne trebaju forme već tablice ..
|
Evo uspio sam riješiti.
1.)Napravio kompletno sve što mi treba u dokumentu. 2.)Definirao u desnom dijelu gore navedenih tablica "Text form field" i maknuo "Form field shading" 3.)Otišao u Tools -> Protect Document i tamo pod "Editing restrictions" kliknuo na Allow i odabrao "Filling in forms". I bi bilo to...sada kada nekome pošaljem taj dokumenat moći će mijenjati samo područja na koja sam stavio "Text form field". Hvala svima... :beer: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:16. |