![]() |
utorrent pc
evo ovako nabavio sam nekoliko djelova i mislim sisloziti utorrent pc
imam ovako : maticnu neku asrock ....uglavnom sluzi svrsi proc P4 1.6 memu sdram a moze i ddr imam stick od 256 sdrama i 256 ddr , bolje staviti ddr ? brzi je ? grafa ge force 2 mx 400 64mb, hdd za sad 80 giga napajanje neko 350w no name nemam kučiste mozda i to sredim ali sam mislio napraviti svoje sa 3-4 venta sad ce ljeto pa u potkrovlju zna biti uzasno vruce komp ce stati u potkrovlju pa mi buka nije vazna umreziti cu ga preko wlana sa ostatkom mreze, i na njega cu ici preko remote computer , jeli to uredu ? ili mi mozete preporucit neki drugi program ili nes slicno? od cega najbolje i najlakse sklepati neko kučiste ? drvo sam ja mislio lako je sa njim raditi i ima ga puna garaza sto da stavim na njega mislim od windowsa ? xp , 98 ,server ? mozda neki savjet ili sto sve je dobro doslo EDIT : e da zaboravih, vidio sam na forumu da je neko radio - paljenje i gasenje komp preko moba pa ako ko zna kako sto , imam doma par starih mobova pa moze posluziti |
Ovo je nekvalitetno ali OK. Obavezno hladiti disk! Remote computer je super. Jos si podesi u BIOSu da ne javlja nepostojanje tipkovince i da se nakon nestanka struje pali sam.
OS... Najradije Windows Server. Ja na svojoj torrent masini imam win2000 obicni i isto nije lose, iako se svasta nakotilo tokom vremena. Ovo paljenje s mobitelom je jako jednostavno: trebas mob koji ima vibru. Raskopas ga i kontakte od vibre spojis na neki mini relejic koji glumi tipku za paljenje. Nazoves komp, mob "zavibrira" i upali PC. Jedino pazi da "drmusne" samo jednom da ga odmah ne iskljuci. Ja vise volim wake on LAN opciju, no onda ti treba pravi zicani LAN do kompa. |
Malo offtopic, doduše;
Idealno bi bilo neki low-power PC... Asus će sada izdati eeeBox po mizernoj cijeni, preporučam neki Windows Server, a postoji i bolje rješenje od remote desktopa, a zove se uTorrent webUI. A postoji i java aplikacija za mobitele koji glume remote sučelje :) Eto, samo da ti dam nekih ideja još :) |
@matersonik - ovo je nekvalitetno ? na sto mislis ?
imam još jednu asus maticnu ak na to mislis ? ili mislis na napajanje ? to nije problem uzeti mogu samo wlanom u potkrovlje tako da lan otpada |
Ako se kupuje novo neki što jeftiniji stroj, u smjeru 512mb rama, sempron ili celeron i matična sa integriranim svim živim na sebi, 300w psu i ostalo u hardovinje, npr 2x500gb Seagate 7200.10 i to sve ugura u neko matx ultramalo kućište...
Onda se složi mala kućna mreža sa switchem ili routerom, stroj se opskrbi XPima sa SP3, patchira sa max halfopen patchem i uključi se sharing i podesi te ili web interface za utorrent ili remote desktop i zgura negdje na prikladno mjesto u kući, ako oćeš dodatnu dozu perrverzije router i komp ubodeš u neki UPS da ti nestanak struje ne kvari skidanje... Ako imaš rabljene komponente u jednadžbi imaj na umu da su one rabljene i da mogu bilo kad odapeti te se time ne isplati pretjerano ulagati a tebi je ionako najbitbije da imaš dovoljno diskovlja, ostalo je sporedno... |
za sad necu ulagati bar mjesec dva, a do tad ce ovo posluziti
nemogu spojiti server preko lana jer je router kat a mozda ak bude ovo kako sam mislio da ide u potkrovlje i dva ispod mene pa bi trebo to umreziti preko wlana oce to sljakati ? |
Citiraj:
|
oce vec ga imam to sam sve sredio samo oce biti problema u prebacivanju podataka ?
signal hvata , samo nisam umrezio još kompove nemam vremena sad trenutno |
Citiraj:
Vrtio sam ja utorrent i na slabijem stroju pa je radilo bez problema. Radilo se o T-Birdu na 1,4GHz s 512 SDRAM-a na nekoj prastaroj ECS ploči. Na njemu sam XP imao i sve je radilo pic-pic. |
Citiraj:
Citiraj:
|
ma gledo sam po forumu utorrent radi i na slabijim komponentama, mislim da cu samo promjeniti napajanje za sad
i sad tokoom tjedna cu poceti radit neko kučište od drveta sa 3 x 92 venta sprijeda .... napravim skicu u catii pa stavim sliku pa cu da citam vase komentare |
Citiraj:
Citiraj:
|
neka preporuka za napajanje
forton 350 pnf ? |
Gluposti! ako ti vec pise da je nova pila u dolasku (buhaha) onda koristu tu kantu sta sad imas za torrente .... i definitivno ako hoces komp za torrente trebas disk veci od 80GB!
btw slican tread vec postoji, samo si morao malo pretraziti... isto tako ti ima tema z7a neki low price napajanje pa te nista ne kosta da malo prelistas forum |
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=29345
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=3477 http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=83358 http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=78384 eto ti to gore napajanja, a dolje konfa za torrente, i drugi put ne otvaraj tread koji vec postoji :D http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=109384 |
za sad je hdd 80, ko kaze da nece ici veci?
a ovaj komp ide bratu (da igra wow da me ne gnjavi vise ) tako da mi treba za torrente poseban, a sto se tice hammovoga treada ona kupuje sve novo, a ja imam doma sve skoro tako da nije bas isto |
Citiraj:
|
- nemaš problema sa tom konfiguracijom... moj NAS je još 'slabiji' a utorrent radi odlično i usput 'servira' video i muziku na 5 klijenata (3 LAN + 2 wireless)
P III 1000MhzNAS > SE555 > 3 x LAN + 2 x Wireless |
kako si umrezio @crn to
ja imam 2 usb 108 adaptera i jedan od microneta i 1-2 laptopa kako da to sve konfiguriram da sheram na mrezu |
Citiraj:
133 i 139 kuna, a fortrona pnf nemaju a moro bi narucivati pa dok to dode odnekud pa postarina, a imam 1 codegena koji odavno vrti samo vent promjenio nikad nisam imo problema sa njim |
Lool... Codegen za 24/7 stroj... :roller:
|
a ok predlozi mi nes onda iz vemila i hgspota jer to ima u dbk
ima obicni fortron |
Čak je i obični fortron bolji izbor iako je slabašan, mislim nije Codegen loš loš PSU ali bogami kad se kupuje novi PSU namjenski za 24/7 stroj onda je fakat glupokupit Codegena...
Što se preporuke tiče neznam jer nikad ne kupujem u mulju ali ako i dalje imaju chieftece mogao bi neki od njih ubosti... |
evo gledo sam u vemila i nis ima neki modcom fortron obicni i codegen
a onda idemo po fortrona, pitanje napajanja smo rijesili. sad idem na izradu kucista pa molim moderatora da ovo prebaci u podforum koji je za to, ili da otvorim novi tread |
Citiraj:
i drugi put imas opciju edit a ne hebeno nabijanje postova, radis :spam: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:15. |