PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Problemi sa USB diskom ? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=109525)

marinL 04.06.2008. 18:49

Problemi sa USB diskom ?

U uredu imamo eksterni WD disk od 500GB za raditi backup većih količina podataka (uglavnom fileovi u AutoCADu i Wordu). Kada pokušam prekopirati mapu sa tim fileovima na disk, nakon nekog vremena normalnog kopiranja javi se poruka da neki file koji bi se trebao kopirati ima predugačko ime, i nakon toga imam samo mogućnost kliknuti OK nako čega se prekida postupak kopiranja. Nema mogućnosti izabrati npr. SKIP ili nešto slično pa da se postupak samo nastavi dalje. Zna li netko kako da riješim ili zaobiđem ovaj problem ?

p.s. Moguće je sve komprimirati sa WINRARom pa takvo kao jedan file snimiti na disk ali taj postupak arhiviranja može potrajati 3-4h pa baš i nije neka opcija....

tor 04.06.2008. 19:24

A zašto postavljaš pitanje na dva različita podforuma? Nema potrebe za time.
Za ovak nešto možeš koristiti neki od alata za sinkronizaciju, čak i Microsoft ima jedan prilično mali, lagan i učinkovit pa potraži, ne znam sada kako se zove.

marinL 04.06.2008. 20:37

Citiraj:

Autor tor (Post 1046821)
A zašto postavljaš pitanje na dva različita podforuma? Nema potrebe za time.
Za ovak nešto možeš koristiti neki od alata za sinkronizaciju, čak i Microsoft ima jedan prilično mali, lagan i učinkovit pa potraži, ne znam sada kako se zove.

Imam ja instaliran neki FolderMatch sa kojim sam radio sinkronizaciju podataka sa HDD i sticka. Znači, misliš da na USB disku napravim neku praznu mapu i onda pokušam napraviti sinkronizaciju te prazne mape i mape na HDD u kojoj su mi dokumenti za BACKUP ? Nisam siguranda sam shvatio ako je to to ?

tor 04.06.2008. 21:25

Nop, takvi alati služe da kada se jednom napravi backup na vanjski disk, u tvom slučaju, svaki slijedeći put prilikom pokretanja naprave provjeru i kopiranje samo onih fajlova koji su promijenjeni, uz neke naprednije opcije tipa renejmanje problematičnih dokumenata itd. što bi tebi, koliko vidim, dobro došlo.

marinL 04.06.2008. 21:38

Citiraj:

Autor tor (Post 1046978)
Nop, takvi alati služe da kada se jednom napravi backup na vanjski disk, u tvom slučaju, svaki slijedeći put prilikom pokretanja naprave provjeru i kopiranje samo onih fajlova koji su promijenjeni, uz neke naprednije opcije tipa renejmanje problematičnih dokumenata itd. što bi tebi, koliko vidim, dobro došlo.

To se čini OK, ali kako da napravim prvi BACKUP koji kasnije mogu sinkronizirati ?
Nešto, da pri kopiranju jednostavno upozori i preskoči problematične fileove iako ne kužim šta je u njima problem jer im ime ima cca 20 - 40 znakova što nikako ne bi smio biti problem ? Palo mi je napamet da probam napraviti kekakav image od cijele mape... Što misliš, bi li to pomoglo i ima li neki free program za to ?

domy_os 04.06.2008. 22:32

Bitno je koliko cijela putanja zajedno s datotekom ima znakova. Ne smije biti više od 255 znakova. Preimenuj je u nešto kraće ili smjesti u root folder diska.

Što se tiče preskakanja problematičnih datoteka tijekom kopiranja, tu je idealan Total Commander ili skraćeno TC. Kad naiđe na takvu datoteku, pita te što želiš napraviti s njom - promijeniti ime, preskočiti, prepisati, prekinuti postupak itd.

marinL 07.06.2008. 13:51

Citiraj:

Autor domy_os (Post 1047067)
Bitno je koliko cijela putanja zajedno s datotekom ima znakova. Ne smije biti više od 255 znakova. Preimenuj je u nešto kraće ili smjesti u root folder diska.

Što se tiče preskakanja problematičnih datoteka tijekom kopiranja, tu je idealan Total Commander ili skraćeno TC. Kad naiđe na takvu datoteku, pita te što želiš napraviti s njom - promijeniti ime, preskočiti, prepisati, prekinuti postupak itd.

Uspio sam sve fileove prekopirati preko Command Prompta sa naredbom xcopy. Nisam siguran da li je kopirao problematične fileove ili ih je jednostavno preskočio, ali bitno da je uspijelo i da ne moram mapu po mapu posebno kopirati. Instalirati ću i taj Total Commander pa ću pokušati sa njim drugi put. Hvala na prijedlogu.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:15.