![]() |
Low end AM2 procesor
Molim preporuku za low end AM2 proc
Može jednojezgreni |
Semprona imaš već od 200 kuna...
|
Athlon LE - koju kn skuplji od Semprona.
|
Le-16xx, i čini se da su svi F3 revizija koga to interesira ;).
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ako ti nista od navedenog nije korisno....:kafa: |
ja sam nabavio 3200+ za 100kn rabljeni
|
Hvala na infu Jerry. To me zanimalo.
|
Ako želiš Am2 onda nemože biti jednojezgreni...:nono:
Ako očeš athlon 64 3200+ ili Am2 4000+ |
Citiraj:
|
ja imam jednojezgrenog...šta ovaj lupeta
|
Kaj nije oznaka Am2 za amd-ove dvojezgrene procesore?
|
Citiraj:
|
Pa znam da postoji am2 i am2+ koji ima podršku za am2 proceve+phenome.I znam da postoje ploče s am2 i am2+.
Kad je electro napisal da oče am2 jednojezgreni proc,a koji je onda to am2 a 1 jezgra?Ne kužim,nikad to nisam videl.Ja sam imal prije athlona 64 3200+ i nije am2,normalo kad ima 1 jezgru.Napisal je da oče proc a ne ploču. |
I kak si onda došel do toga da AM2 označava dual-core procesore?
Citiraj:
Citiraj:
Imaš 3200+ modela i za sck. 939 i za AM2. |
Aha,dobro sad sam skužil,znači ovi navedeni imaju dvije jezgre ali nemaju ispred sebe predznak am2? I na kraju im piše x2
Nego tek od serije 4000+ im ispred piše am2,jelda? A ovima na seriji 3000+ ne piše? |
On hoće low-end procesor i to za AM2 socket. U dućanima nema više jednojezgrenih sck. 939 Semprona i Athlona, samo AM2. Tak da mu ne treba 939 kad ga nema za kupiti i nema šanse da ga stavi na AM2 ploču ili kaj već si zamislil. Pod "moj komp" čovek ima AM2 X2 procesor i to sigurno nije low-end, a i možda mu treba za neku drugu konfiguraciju taj low-end procesor. Za kakvu 780G platformu da vrti HD cijele dane ili kakvu torrent mašinu.
EDIT: Čemu si sad editiral post? Vodim monologe, ma nema veze. Ovo kaj si sad postal nema veze s vezom. AM2 ne označava dual-core procesore i voljno. X2, X3 i X4 (zasad) označavaju višejezgrene procesore, AM2 nema veze s brojem jezgri, to je socket/platforma za procesore (neovisno o broju jezgri). |
Dobro no,to nisam znal,kad niti nisam gledal tu 3000+seriju ili LE ili 3000+s dvije jezgre.Evo onda bi to bio ovakav:Procesor AMD Sempron LE-1200, socketAM2, 2100 MHz, L2 cache 512 - 228,15 Kn iz Adm-a?
|
Hvala ljudi ipak kupio rabljeni AM2 3600X2
Nisam znao da dosta ljudi ne razlikuje sockete proc ide na Asus M2N-x ploču (nije nešto cloc-abilna ali to nije primarno) |
Evo mali info oko dostupnosti X2 prockasa.
Upravo sam uzeo novog tray 3600+. Trenutno su najjeftiniji u diskontu24, X2 3600+ Windsor je 223kn. Iako su na stranicama dučana specifikacije od Brisbena, radi se zapravo o Windsoru. Znači 2Ghz i 2x 256Kb L2. Pretpostavljam da ih nabavljaju iz M-SANa, tam je VPC 177kn. X2 4400 tray bi trebao biti Brisben G2, sudeći prema P/N u M-SANu. |
Tko bih rekao da ima još tih Windsora od 2Ghz i 2x256. To su kolko se meni čini davno prestali štancat :stoopid:
|
0741GAM piše na ovom kojeg ja imam. Znači negdje 10 mjesec 2007.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Nist, nazovem ja djelatnika koji je zaduzen za procesore tamo i pitam koja je to "zaozbiljno" jezgra. Kaze provjerit ce i javit ce se on samo da pogleda code sa procesora. Nazove za par minuta i kaze da je bilo pogresno te da je ispravio sad i da se radi o Windsor jezgri te da ima 2 x 512k. Kasnije si mislim kako nemoze imati 2x512 vec je to model sa 2x256k cachea jer su ti radili na 2400Mhz kao i ovaj. Izgleda da su 3600+ & 3800+ modeli sa 2x256kb a ostali ducani krivo preuzimaju informaciju sa msanovih stranica. http://www.free-imagehosting.net/photos/3800+.JPG |
Trebalo bi biti 2Ghz i 2x 512Kb L2 za x2 3800+
http://products.amd.com/en-us/DesktopCPUFilter.aspx |
jel valja išta ovaj Athlon LE-1620? mislim isključivo za uredski rad, ali da ne šteka nego da klizi? za takvo mislim da je X2 overkill...
|
Valja itekako, F3 revizija je to :).
|
Sta ovaj lik lupeta da nema jednojezgrenih procesora za AM2 Socket xD, usput dobar je taj LE-1620:)
|
skupljas postove dizuci threadove iz mrtvih nebitnim komentarima? svasta bosut ovih dana izbaci.....
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:12. |