![]() |
Napajanje, matična ili oboje?
Jučer dok sam pregledavala neke forume, kompjuter mi se odjednom ugasio. Nakon minute ga pokušam upalit i ništa, mrtvo.:wtf2: Ništa se ne čuje iz njega, niti svijetli bilo kakva lampica. Dosad s njim nisam imala bilo kakvih problema.Ima li netko ideju koji mu je klinac, barem onako, okvirno?
Kako sam računalo kupila prije 18 mjeseci da li mi vrijedi garancija po komponentama, na računu mi to ne piše? :fala: |
Citiraj:
pogledaj račun, garanciju, naljepnice na kutijama, trgovinu gdje si kupila... Vjerojatno za pojedine komponente vrijedi jamstvo, ali mi napamet tesko da cemo znati :) |
Imaš pravo, pronašla sam kutiju od matične, i piše dvije godine. Vjerojatno je tako i za napajanje,barem tako piše za to isto na njihovoj web stranici.
Nadam se da nije još nešto riknulo.:nono: |
napajanje naj vjerojatnije ..
|
Citiraj:
|
stuc dobro pita, ako si otvarala stranice možda si skinula naljapnicu od garacije računala, ili je garancija po komponetama.
Najjednostavnije što možeš probat je izvaditi ram i ponovo ga stavit i napraviti clear cmos (izvaditi bateriju i staviti ponovo) ostalo trebaš imat komponente da isprobavaš. |
Teško da je problem u ramu ako se ploča nije upalila niti bilo koji vent zavrtio. I meni se čini da je napajanje u pitanju.
|
Ako se smije otvarati najbolje napraviti ClearCMOS. Znaci izvaditi bateriju na nekih pola sata i vratiti, zatim probati upaliti. Meni je pomoglo par puta.
|
Citiraj:
EDIT: Pokušala sam ju izvaditi,neće van,kao da je zaljepljena. Bojim se jače povući da nešto ne strgam, kakve sam sreće to bi se i dogodilo.:rolleyes: Našla sam garanciju, sutra nosim u trgovinu. |
Citiraj:
Pa onda je upitno dali će priznati garanciju ako je konfa kupljena cijela ? Ako nemaš račun tj. na računu prikazano jamstvo za svaki dio posebno garancija vrijedi jedino ako je računalo NE otvarano, žalosno ali tako je.. Puno sreće sutra... |
Kraj svake komponente piše koliko mjeseci ima jamstva, nemoj me plašiti!
Nikad nisam imala nikakvu naljepnicu na kućištu, držite mi fige!:) |
Citiraj:
|
Rekoh bi napajanje. Ipak je zatoplilo, a to je overkill za mnoga noname napajanja...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:01. |