![]() |
(riješeno) Problemi s instalacijom xp(zamrzavanje)
Veliki Pozdrav!
Konfiguracija je : Intel celeron D 2.40GHz, JetRam 256MB DDR400, ASUS P4PE2-X, HDD40gb WD CAVIAR. Naime, imam ovo računalo već "poduže" vrijeme. Totalno je bilo usporilo zadnje vrijeme čak i smrzavalo. Očistio sam CPU i cooler od prasine (tona je bila na njemu) i stavio nov nanos termalne paste. Temp mi je pala s 65 na 57-8. Računalo je radilo puno bolje i bez problema poslje čišćenja. Nakon toga sam krenuo u reinstalaciju XP-a. Odradim format, odradim instalaciju xp fajlova i onda dodje prvi reinstal. Nakon njega preskocim "boot from cd" i podjem na dizanje sistema medjutim tu se komp zaledi tik što je počelo loadiranje xp-a. Čak se ni pokazatelj loadinga ne pojavi.HDD ne svijetli poslje toga. Ostavio sam ga tako 5-10 min al ništa. Čudno je, kada iskljucim sve sto crpi energiju cdrom,lan,faxmodem i ostavim bitne komponente onaj pokazatelj loadera predje JEDANPUT i opet led u kompu a HDD više ne svjetli. Zamjenio sam RAM, CDROM, stavio drugi XP cd, drugi disk al nista ne pomaze! Sve opet isto kao što sam i naveo ZAHVALJUJEM VAM SE UNAPRIJED ZA BILO KAKAV ODGOVOR! |
Ajde ljudi placam pivo :chears: za bilo kakvu soluciju :)
|
Ako ti se pokaze loadanje kad pogasis potrosace,mozda napajanje nevalja,ako si mijenjao instalacijski cd i opet nece,znaci da nije do njega,hdd si isto mijenjao,znaci i to otpada,jedino probat drugo napajanje puknut,ako imas kojeg frenda da ti posudi za probu.
|
Zahvaljujem diablo na odgovoru. Svaka cast, jedini si se ti usudio odgovorit od 93 covjeka.....
Naime probao sam i s zamjenom napajanja al opet nista dok na kraju od rodjaka nisam dobio instalacijski cd XP prof. edition (OEM).Bez paceva i bez icega. Neznam zasto je ovaj proradio....al nije i bitno .. radi :goood:. Predpostavljam da je u pitanju konfiguracija. Pozdrav diablu jos jedanput |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 12:56. |