PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Streaming/online servisi, linkovi i ostale zanimljivosti (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=18)
-   -   Besplatni web hosting? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=108992)

boris1408 29.05.2008. 13:25

Besplatni web hosting?

Situacija je sljedeća, htio bih dignuti joomlu na besplatnom web hostingu. Većina web hostinga ima nekakva ograničenja (nema slika,mp3-a i slično, max file size 500 kb, i slično). Zanima me jer mi možete preporučiti kvalitetan web hosting za joomlu, da bar imam podršku za slike i koji mp3.:chears:

Facelessone 29.05.2008. 14:11

google -> free joomla hosting -> prvi link

DoX_Chabar 29.05.2008. 20:33

ifastnet :)
Jedino im je 404 kad nest zeznes bezveze, odma baca na neku glupu stranicu na par sekundi, a onda s te na ifastnet.com... bar je tako bilo dok sam imao besplatan hosting...

RisingPower 29.05.2008. 20:46

Citiraj:

Autor DoX_Chabar (Post 1041946)
ifastnet :)
Jedino im je 404 kad nest zeznes bezveze, odma baca na neku glupu stranicu na par sekundi, a onda s te na ifastnet.com... bar je tako bilo dok sam imao besplatan hosting...

Zaobilaziti u veoma širokom krugu od najmanje 1000 km. Ja sam tamo imao neki sajt + mali forumčić i gadovi su mi sve ukinuli iz čista mira. Objašnjenje? Trošio sam previše serverskih resursa. :stoopid::fiju:Niti jedna desetina bandwitha nije bila potrošena i imao sam svega cca 20 posjeta dnevno + jedva 10 korisnika na forumu, ali oni su me svejedno obrisali. Stvarno je teški šrot taj hosting...

Eh da, i redovito su imali offline periode, stalno se neki qrac rušio, a kad je radilo onda se vuklo dozlaboga sporo... Tko voli, nek izvoli.:D

Berax0r 29.05.2008. 20:56

www.ej.am

borisko 31.05.2008. 16:38

jel ti se isplati zajebavat za sto kuna godišnje?

IcyTexx 02.06.2008. 22:08

Ja ti ponudim server... Za malu lovu. Zbilja sitnu. A sa svim glupostima! Ovaj, mislim bazama, subdomenama, bla bla bla.

walbandon 03.06.2008. 19:10

http://000webhost.blog.hr/

IcyTexx 03.06.2008. 20:30

Al opet, problemi kod bilo kakvog free hostinga se ruše serveri dost. Been there, know how it is.

pwn.panj 04.06.2008. 10:35

A baš su neki ljudi židovi, kaj ti se da zezati sa čestim downtimeovima servera, neprofesionalnom podrškom, reklamama... za par kuna mjesečno dobiješ izvrstan hosting sa zagarantiranim 99,8%uptime, cPanel (original, a ne oni fejk cPanelovi kakti...), profesionalna 24/7 podrška da ne nabrajam. Vi odlučite....

RisingPower 04.06.2008. 13:10

Citiraj:

Autor pwn.panj (Post 1046400)
A baš su neki ljudi židovi, kaj ti se da zezati sa čestim downtimeovima servera, neprofesionalnom podrškom, reklamama... za par kuna mjesečno dobiješ izvrstan hosting sa zagarantiranim 99,8%uptime, cPanel (original, a ne oni fejk cPanelovi kakti...), profesionalna 24/7 podrška da ne nabrajam. Vi odlučite....

Koliko je to točno para? Tko i gdje nudi to? Link neki??

Ja bi rado uzeo neki takav host ,ali nemam načina da platim preko interneta. Jedino ako je neka HR firma kojoj mogu u pošti normalno uplatit na račun... Čujem ,doduše, da su svi domaći hostovi loši i/ili preskupi... Tak da trenutno nemam izbora osim free servera.

IcyTexx 04.06.2008. 13:49

Evo, ak se ko hoće dogovorit za hosting po njegovim željama, nek me kontaktira... PM ili MSN još bolje.
Nije free, već za jako sitne pare.

Eto kaj taj hosting može:
http://pce.hostili.com/
http://info.hostili.com/

MadBoY 04.06.2008. 14:15

Ja taj hosting na kojem je hostan PCE IMG Hosting ne bi preporucio ni najgorem neprijatelju. Los support, zapravo nema ga nikako, serveri su im u banani...
Istina da daju puno prostora za malo para, ali za te pare zelim support kojem nije potrebno 48h da mi odgovori na jednostavan mail i support koji ce mi se u radno vrijeme javiti na telefon.

RisingPower - ima jako dobrih hosting providera u HR sa jako dobrim serverima i oke cijenama. To sto ti je netko napricao lose o HR serverima je pogresno. Zapravo, ima i istine u tome, znam samo 2 hostinga u hrvatskoj koji su odlicni, ostali su losi ili jadni.

IcyTexx 04.06.2008. 14:36

Citiraj:

Autor MadBoY (Post 1046568)
Ja taj hosting na kojem je hostan PCE IMG Hosting ne bi preporucio ni najgorem neprijatelju. Los support, zapravo nema ga nikako, serveri su im u banani...
Istina da daju puno prostora za malo para, ali za te pare zelim support kojem nije potrebno 48h da mi odgovori na jednostavan mail i support koji ce mi se u radno vrijeme javiti na telefon.

RisingPower - ima jako dobrih hosting providera u HR sa jako dobrim serverima i oke cijenama. To sto ti je netko napricao lose o HR serverima je pogresno. Zapravo, ima i istine u tome, znam samo 2 hostinga u hrvatskoj koji su odlicni, ostali su losi ili jadni.

Zasto su serveri u banani? Isprobao sam još 2 strana "jeftina" hostinga i nisu bili ni blizu brzini i kvaliteti ovog.
Za podršku, znam da nećeš povjerovati, ali popravlja se. Izgleda da će čovjek uzet još 2 čovjeka kao pomoć i popravlja se.
Ti serveri su jedamput bili down u godinu dana mojeg hostanja, i to u 4 ponoći radi zamjene harda. K tome su se vukli jedan dan u 365 jer im se pokvario vod u centrali.

Fiuhost.hr bih odmah preporučio bilo kome tko treba malo mjesta na serveru. Al za veće potrebe, ili van (riskantno za manju lovu) ili plaćati masno hrvatske...

MadBoY 04.06.2008. 15:24

Citiraj:

Autor Ice Demon (Post 1046578)
Zasto su serveri u banani? Isprobao sam još 2 strana "jeftina" hostinga i nisu bili ni blizu brzini i kvaliteti ovog.
Za podršku, znam da nećeš povjerovati, ali popravlja se. Izgleda da će čovjek uzet još 2 čovjeka kao pomoć i popravlja se.
Ti serveri su jedamput bili down u godinu dana mojeg hostanja, i to u 4 ponoći radi zamjene harda. K tome su se vukli jedan dan u 365 jer im se pokvario vod u centrali.

Serveri su im super sve dok se ne poce uploadati neki veliki file (trebao sam uplaodati cca 4GB i islo je jako sporo) ali kod uploada manjih nema problema.
Downtime je kao i kod svih, jako mali. Ako ce zaposlit jos 2 lika za support, moglo bi nesto i biti od tog hosta, ja najvecu zamjerku imam upravo za support koji je... nikakav

IcyTexx 04.06.2008. 15:50

Pa da, jedino sta kod njih ne valja je support, al popravlja se...

Serveri su zbilja brzi...

AiM 04.06.2008. 17:52

Citiraj:

Autor Ice Demon (Post 1046578)

Fiuhost.hr bih odmah preporučio bilo kome tko treba malo mjesta na serveru. Al za veće potrebe, ili van (riskantno za manju lovu) ili plaćati masno hrvatske...

Ja nebi :fiju:

IcyTexx 04.06.2008. 17:55

Citiraj:

Autor AiM (Post 1046723)
Ja nebi :fiju:

Nego sta bi ti preporucio... Ak nemas nes pametno rec, onda nemoj fuckat.

Baby paket im je best buy... Za bilo koju statičnu stranicu poduzeća i slično je i više nego dobar i velik.

pwn.panj 05.06.2008. 11:28

Citiraj:

Autor Ice Demon (Post 1046551)
Evo, ak se ko hoće dogovorit za hosting po njegovim željama, nek me kontaktira... PM ili MSN još bolje.
Nije free, već za jako sitne pare.

Eto kaj taj hosting može:
http://pce.hostili.com/
http://info.hostili.com/

To ože ama baš svaki host koji ima mysql i php...

AiM 05.06.2008. 12:11

Citiraj:

Autor Ice Demon (Post 1046725)
Nego sta bi ti preporucio... Ak nemas nes pametno rec, onda nemoj fuckat.

Baby paket im je best buy... Za bilo koju statičnu stranicu poduzeća i slično je i više nego dobar i velik.

Te moram podsjecat kad im je bio hackan cijeli server i koliko je jebada bilo oko toga. Blue host je najbolji sto se tice cijena ali nije iz hrvatske.. naravno ovo su sve shared hostinzi..

pwn.panj 05.06.2008. 12:32

To su sve hostinzi sa overselingom...

IcyTexx 05.06.2008. 13:24

Citiraj:

Autor pwn.panj (Post 1047386)
To ože ama baš svaki host koji ima mysql i php...

Nisam mislio na zahtjevnost, već da je dosta brz, pogotovo kad nije iz CRO.

Citiraj:

Autor AiM (Post 1047414)
Te moram podsjecat kad im je bio hackan cijeli server i koliko je jebada bilo oko toga. Blue host je najbolji sto se tice cijena ali nije iz hrvatske.. naravno ovo su sve shared hostinzi..

BlueHost - gledao sam za kupit ga... Čitaj malo reviewe. Previše ljudova nakaleme na jedan server i neprestano se ruše ili su užasno spori. Doživio sa Globatom.

Citiraj:

Autor pwn.panj (Post 1047436)
To su sve hostinzi sa overselingom...

Točno to.

MadBoY 05.06.2008. 14:49

Citiraj:

Autor AiM (Post 1047414)

hmm... to je bilo dosta davno, od tada nikakvh problema sa hostingom. Sad su prebacili servere u ZG, sigurnost je dosta poboljsana i tesko da ce ope tako lako netko haknut cijeli server.
A recimo ako tko ide na fax i ima pristup carnetu, ping je 20-30ms, dok mi je ping sa faxa prema mojoj stranici cijelih 4ms...

BlueHost je s***e za stranice koje imaju dosta prometa i trebaju dosta prostora, svako malo ugase stranicu zbog opterecenja ili neke gluposti.
A jos je i debeli overseller...previse ljudi na jednom serveru, pa se dobije spor upload, spor download... sta ce mi takav server...

pwn.panj 06.06.2008. 08:11

Preporučujem www.site5.com super upload super download, imam par stranica kod njih i avarage response time je oko 0.43sec...

Koliko vidim PCE.hostili je na hrhostingu? zar ne?

IcyTexx 06.06.2008. 19:30

Citiraj:

Autor pwn.panj (Post 1048286)
Preporučujem www.site5.com super upload super download, imam par stranica kod njih i avarage response time je oko 0.43sec...

Koliko vidim PCE.hostili je na hrhostingu? zar ne?

Je...
Samo mi nemoj prigovarat na njhovu podršku. Vjerovali ili ne, oni su mi puno bolji od stranih shared providera jer nisu toliko natrpani.
Ako se ikad osamostalimo ili bilo kako zaradimo, idemo na dedicated... :D

Neo-ST 28.08.2008. 19:56

Koji hosting preporučujete za mini website (firma) koji bi se sastojao od par stranica (o nama, usluge, kontakt i slično) i par slika, dakle ništa posebno?
Gledam ovaj fiuhost i ne čini se loš, vjerujem da bi baby paket bio dovoljan, a kako stoje sa podrškom?
Ili ako imate neku drugu preporuku...

Hvala

stopalo9 29.08.2008. 13:09

Fiuhost samo pohvale od mene, support fenomenalan :)
Trenutno imam site na Info IT, nikakvi problemi a support solidan

Valg 06.09.2008. 15:56

Hmmm... Znam da je možda offtopic, ali imam određeni forum uploadan na određeni host. E sad, host mi neda da pristupim tip podatcima, jer bi ja svoj forum prenio na drugi host. Dali je to protuzakonito? Mislim, moj forum, a neda mi da si uzmem bazu...

Facelessone 06.09.2008. 16:38

kaj nemaš backup baze iz admin panela od foruma?

Valg 06.09.2008. 17:06

Citiraj:

Autor Facelessone (Post 1130636)
kaj nemaš backup baze iz admin panela od foruma?

Ne... Maknuta opcija...:fuming:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:24.