![]() |
Koji RW ?
Koji su se CD-RW-i pokazali dobrima. Neka srednja cijena ako neko zna iz iskustva.
|
Imam RICOH 16x10x32 i koristio sam Princo,Ricoh i Traxdata.
Mislio sam da će Ricoh biti najbolji, ali sam se prevario.Istina da Princo ponekad u Neri nisam mogao brisati na 10x nego 4x ali od 10 Ricoh medija na 3 nisam mogao zapisati podatke više od 2 puta(nakon 2 brisanja), a na 7 su neki podaci bili oštećeni i nečitljivi.Na Princo medijima u 2 godine otkako ih koristim (i stari 4x) nisam izgubio podatke, a na neke sam brisao i 50 puta.Za Traxdatu ti ne mogu puno reći jer imam samo 2 CD-RW-a.NIsam imao nikakvih problema s njima. |
ja snimam na traxdata 4x i po meni je odličan,dosad nisam imao nikakvih problema sa njima,koliko ja znam traxdata mediji su poznati po kvaliteti
|
Sada koristim princo jel su najjeftiniji, barem kolko ja znam (cini mi se 10kn 700mb)
Imao sam 2 traxdate 4x (neke crvene) i na njih snimio jedno 50tak puta, i onda sam ih mogo bacit u smece, jel nijedan cd vise nije dobro bio snimljen, uvijek neki file nije mogao procitati. Na princo vec snimam par mjeseci (cca 30tak puta) i jos nema problema |
Citiraj:
mada moram priznat, još uvjek me služi onaj cd što sam dobio uz plextora (neznam koliko puta, ali sigurno preko 40x RW-a) |
Svaki RW radi najbolje sa drugim RW medijima. Nema nikakvog pravila. Opčenito radi najbolje sa mednijem koji si dobio uz njega ili od tog proizvođača. No, niti to nije pravilo.
|
mislim da je traxdata dobar,probaj i uvjeri se!:beer:
|
Traxdata su po meni jako dobri.Koristim ih i nemam nikakvih problema.
|
Citiraj:
frend je nakon nadogradnje firmware-a to riješio(ima Plextor 24x10x40). |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ali imam neakvog teaca, koji mi ne čita princa, odnosno, prvo ih je čitao, dok je bio mlad i sa zdravim laserom, a sad ni da mrdne na nj. Traxdatu, sonya i tdk čita ko lud, i što da ti još kažem... Kolko para tolko muzike (a odnosi se i na medije i na playere);) |
Citiraj:
A što se tiče problema, so far so good. Čitaju obojica veselo i Princa i Traxdatu. A snimanje... evo npr. jedan 10x Princov medij je pretrpio sve i svašta, a još radi, za razliku od crvene traxdate, koja je uspjela puknut. A najbolji RW mi je još uvijek onaj od Plextora. Ma to ti je sve tak, na kaj naletiš. Moraš imat sreće i ugrabit jeftinijeg a dobrog Princa:D |
Princo je meni zanimljiva priče: dok moja pržilica na njega prži koliko god da su izgrebani, na faxu pola DVD-ROMova ne čita. I drugi su mi na faxu rekli koji imaju skroz druge pržilice za isti problem. I to samo Princo CD-RWovi...
Za MAC G4 (onaj stari bez DVD-Ra) sam ziher da teško čita Princo. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Univerzalno pravilo za sve stričeke i tete koji rade na PC-u, jest: NE DIRAJ DOK RADI !!! p.s. a nisi si snimio staru verziju firmwarea? šteta.... al dobro, baram sad i na hladno pušeš, više se nećeš opeći, to je sigurno :D:D:D |
Ionako predugo radi. Jedva čekam da rikne, pa da si kupim nešto brže. Ovo je 12x. Ne može se prodati, a ne želim davati novce za nešto što radi.
|
to se tice RWova, imam Princo i Verbatim. Princo je jos ucijek u redu (10ak snimanja), ali zato Verbatim odbija poslusnost na frendovoj przilici (Plextor 12X, a moja je Plextor 16x). Nijedan ni druig nismo nista dirali, nikakav firmware i sl. gluposti, sve je na defaultu. Zakljucak= Verbatim je sumnjiv
|
Viš koristim iste te na mom plexaču i sve super.
Ti si mi sumnjiv:D |
ima li Mitsui medija za kupiti kod nas i gdje?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:19. |