PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Diskovi SSD/HDD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Koji RW ? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=1088)

vslama 08.10.2002. 10:52

Koji RW ?

Koji su se CD-RW-i pokazali dobrima. Neka srednja cijena ako neko zna iz iskustva.

Raven_1 12.10.2002. 18:57

Imam RICOH 16x10x32 i koristio sam Princo,Ricoh i Traxdata.
Mislio sam da će Ricoh biti najbolji, ali sam se prevario.Istina
da Princo ponekad u Neri nisam mogao brisati na 10x nego 4x
ali od 10 Ricoh medija na 3 nisam mogao zapisati podatke
više od 2 puta(nakon 2 brisanja), a na 7 su neki podaci bili oštećeni i nečitljivi.Na Princo medijima u 2 godine otkako ih
koristim (i stari 4x) nisam izgubio podatke, a na neke sam
brisao i 50 puta.Za Traxdatu ti ne mogu puno reći jer imam samo
2 CD-RW-a.NIsam imao nikakvih problema s njima.

mateo 13.10.2002. 16:23

ja snimam na traxdata 4x i po meni je odličan,dosad nisam imao nikakvih problema sa njima,koliko ja znam traxdata mediji su poznati po kvaliteti

miato 13.10.2002. 21:47

Sada koristim princo jel su najjeftiniji, barem kolko ja znam (cini mi se 10kn 700mb)
Imao sam 2 traxdate 4x (neke crvene) i na njih snimio jedno 50tak puta, i onda sam ih mogo bacit u smece, jel nijedan cd vise nije dobro bio snimljen, uvijek neki file nije mogao procitati. Na princo vec snimam par mjeseci (cca 30tak puta) i jos nema problema

igsablja 14.10.2002. 13:52

Citiraj:

Originally posted by miato
Sada koristim princo jel su najjeftiniji, barem kolko ja znam (cini mi se 10kn 700mb)
Imao sam 2 traxdate 4x (neke crvene) i na njih snimio jedno 50tak puta, i onda sam ih mogo bacit u smece, jel nijedan cd vise nije dobro bio snimljen, uvijek neki file nije mogao procitati. Na princo vec snimam par mjeseci (cca 30tak puta) i jos nema problema

Kod mene je situacija upravo suprotna, traxdata radi ok, a princo ne.

mada moram priznat, još uvjek me služi onaj cd što sam dobio uz plextora (neznam koliko puta, ali sigurno preko 40x RW-a)

RAK 14.10.2002. 14:18

Svaki RW radi najbolje sa drugim RW medijima. Nema nikakvog pravila. Opčenito radi najbolje sa mednijem koji si dobio uz njega ili od tog proizvođača. No, niti to nije pravilo.

mateo 15.10.2002. 21:23

mislim da je traxdata dobar,probaj i uvjeri se!:beer:

MadBoY 16.10.2002. 16:43

Traxdata su po meni jako dobri.Koristim ih i nemam nikakvih problema.

Raven_1 17.10.2002. 16:08

Citiraj:

Originally posted by igsablja

Kod mene je situacija upravo suprotna, traxdata radi ok, a princo ne.

mada moram priznat, još uvjek me služi onaj cd što sam dobio uz plextora (neznam koliko puta, ali sigurno preko 40x RW-a)

Istina Plextor ima problema sa Princo RW medijima,ali
frend je nakon nadogradnje firmware-a to riješio(ima
Plextor 24x10x40).

tor 17.10.2002. 19:30

Citiraj:

Originally posted by Raven_1

Istina Plextor ima problema sa Princo RW medijima,ali
frend je nakon nadogradnje firmware-a to riješio(ima
Plextor 24x10x40).

Ja imam Plextora pa nisam imao problema s nijednim medijima tako da stvarno nemrem ništa preporučit.

igsablja 18.10.2002. 06:43

Citiraj:

Originally posted by tor

Ja imam Plextora pa nisam imao problema s nijednim medijima tako da stvarno nemrem ništa preporučit.

Meni isto, plextor je zakon!!!
Ali imam neakvog teaca, koji mi ne čita princa, odnosno, prvo ih je čitao, dok je bio mlad i sa zdravim laserom, a sad ni da mrdne na nj.
Traxdatu, sonya i tdk čita ko lud, i što da ti još kažem...
Kolko para tolko muzike (a odnosi se i na medije i na playere);)

biljo 19.10.2002. 01:15

Citiraj:

Originally posted by tor

Ma Plextor je zakon. Trenutno imam i Pioneerov DVD 117.
A što se tiče problema, so far so good. Čitaju obojica veselo i Princa i Traxdatu. A snimanje...
evo npr. jedan 10x Princov medij je pretrpio sve i svašta, a još radi, za razliku od crvene traxdate, koja je uspjela puknut. A najbolji RW mi je još uvijek onaj od Plextora.
Ma to ti je sve tak, na kaj naletiš. Moraš imat sreće i ugrabit jeftinijeg a dobrog Princa:D

medo 05.11.2002. 09:53

Princo je meni zanimljiva priče: dok moja pržilica na njega prži koliko god da su izgrebani, na faxu pola DVD-ROMova ne čita. I drugi su mi na faxu rekli koji imaju skroz druge pržilice za isti problem. I to samo Princo CD-RWovi...

Za MAC G4 (onaj stari bez DVD-Ra) sam ziher da teško čita Princo.

RAK 05.11.2002. 12:30

Citiraj:

Originally posted by medo
Princo je meni zanimljiva priče: dok moja pržilica na njega prži koliko god da su izgrebani, na faxu pola DVD-ROMova ne čita. I drugi su mi na faxu rekli koji imaju skroz druge pržilice za isti problem. I to samo Princo CD-RWovi...

Za MAC G4 (onaj stari bez DVD-Ra) sam ziher da teško čita Princo.

Dva univerzalna odgovora za taj problem. Jedno rješenje se nalazi u tovom sigu (napajanje), a drugo u firmwareu. Ne vjerujem da je to na tvom faxu to radio, a ne bi niti preporučio. Najnoviji firmware=ubojica CD ROM-ova i to podli, sa zadrškom (isprobao !%$)=%&$#/). Zato mi sada Plextor čeka sudnji dan. Svakim je danom sve gori. Negdje sam na ovom forumu o tome trabuljao.

igsablja 06.11.2002. 06:43

Citiraj:

Originally posted by RAK
Dva univerzalna odgovora za taj problem. Jedno rješenje se nalazi u tovom sigu (napajanje), a drugo u firmwareu. Ne vjerujem da je to na tvom faxu to radio, a ne bi niti preporučio. Najnoviji firmware=ubojica CD ROM-ova i to podli, sa zadrškom (isprobao !%$)=%&$#/). Zato mi sada Plextor čeka sudnji dan. Svakim je danom sve gori. Negdje sam na ovom forumu o tome trabuljao.
AMEN!!!
Univerzalno pravilo za sve stričeke i tete koji rade na PC-u, jest:
NE DIRAJ DOK RADI !!!
p.s. a nisi si snimio staru verziju firmwarea?
šteta....
al dobro, baram sad i na hladno pušeš, više se nećeš opeći, to je sigurno :D:D:D

RAK 06.11.2002. 11:47

Ionako predugo radi. Jedva čekam da rikne, pa da si kupim nešto brže. Ovo je 12x. Ne može se prodati, a ne želim davati novce za nešto što radi.

Elven 08.11.2002. 12:14

to se tice RWova, imam Princo i Verbatim. Princo je jos ucijek u redu (10ak snimanja), ali zato Verbatim odbija poslusnost na frendovoj przilici (Plextor 12X, a moja je Plextor 16x). Nijedan ni druig nismo nista dirali, nikakav firmware i sl. gluposti, sve je na defaultu. Zakljucak= Verbatim je sumnjiv

tor 08.11.2002. 19:24

Viš koristim iste te na mom plexaču i sve super.
Ti si mi sumnjiv:D

medo 08.11.2002. 22:54

ima li Mitsui medija za kupiti kod nas i gdje?

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:19.