PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Operativni sustavi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=36)
-   -   Vista i scripta (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=108787)

CuKi 27.05.2008. 10:56

Vista i scripta

Imam jednu jednostavnu skriptu koja gasi dva procesa i onda rarira jedan direktorij (za backup).Zanima me kako da napravim da se pokrece svaki put prilikom gasenja windowsa (Scheduled Tasks nema taj triger), i treba ju pokretati kao administrator (zbog gasenja procesa) sto Scheduled Tasks meni nije htio raditi.

evo i same skripte

sc stop "tribondatabaseserver"
sc stop "tribonsurfaceserver"
dir D:\TBPROJECTS\228\SUB /b/s>sub.txt
set path="C:\Program Files (x86)\WinRAR";%path%
@echo off
rem Make Directory With Name Date and Time
for /f "tokens=1-3 delims=/- " %%a in ('date /t') do set XDate=%%a-%%b-%%c
for /f "tokens=1-2 delims=: " %%a in ('time /t') do set XTime=%%a.%%b
echo %XDate% %XTime%
rar a -rr25 -s d:\backup\sub-"%Xdate% %XTime%".rar @sub.txt
del sub.txt

daigu 27.05.2008. 21:26

Kroz grupnu politiku se mogu definirati startup i shutdown skripte na nivou stroja ili logon i logoff skripte na nivou usera.
Uglavnom, Start->Run->gpedit.msc, naći Local Computer Policy/Computer Configuration/Windows Settings/Scripts(Startup/Shutdown). S time, da mislim da će ti skriptu tada izvršavati user SYSTEM, što mislim da će ti isto biti zadovoljavajuće.
Ako je komp. u active directory domeni, onda se za taj stroj (ili grupu strojeva) mora napraviti Group policy objekt, inače će svaki puta domenske grupne politike gaziti one lokalne.

CuKi 28.05.2008. 10:12

Nece mi pokrenuti skriptu, dali postoji neki error report da vidim sta se dogadja sa skripom. (vjerojatno ne zeli ugasiti procese). dali nekako mogu napraviti da restricted user moze gasiti te procese?

daigu 28.05.2008. 13:23

Citiraj:

Autor CuKi (Post 1040522)
Nece mi pokrenuti skriptu, dali postoji neki error report da vidim sta se dogadja sa skripom. (vjerojatno ne zeli ugasiti procese). dali nekako mogu napraviti da restricted user moze gasiti te procese?

Neće ti uopće pokrenuti skriptu ili ti neće ugasiti procese (to bi značilo da je skripta pokrenuta)?

Stavi:

"echo proba > log.txt" na početak skripte

i " >> log.txt"

na kraj svake naredbe,

da vidiš da li je uopće skripta pokrenuta, ako jest nešto biti trebalo napisati u log fajl nakon naredbe sc.

CuKi 02.06.2008. 10:27

Skripta mi radi samo ak oju pokrenem iz cmd-a sa koji je pokrenut sa administratorskim ovlastima. Ako kliknem na skriptu desnim klikom i run as asministrator skripta se odmah zatvori i nista se ne dogodi, niti log file se ne napravi

Cataphract 17.06.2008. 09:49

Onda složi Shutdown skriptu, kako je daigu rekao, ali neka bude batch file koji će koristiti "Run as" za pokretanje te tvoje skripte.

Ako ti nije hića, možeš me pričekati dok dođem u Lovran početkom osmog. :D

Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:51.