![]() |
LINUX opcenito: pitanja i odgovori
eo da se neotvara novi topic za svaku distru i svaki problem posebno ovdje ide sve sto nas muci ;)
______________________________________________________ je instalirao tko DX za wine i cod4 na Ubuntu 8.04 mozda?? i je ima tko da koristi Mayu 2008 na linuxu (bilo koja distra)? |
Imaš neko posebno pitanje, ili su ostali toliko bedasti da ne znaju postaviti pitanje, pa im ti moraš otvoriti temu ?
ONTOPIC : kako se lista sadržaj direktorija ? :) EDIT : Matesonik, primijeti smajlić na kraju ;) Al hvala. :) |
Citiraj:
|
Citiraj:
eto otvorio sam tako jednu temu gdje se moze "spamat" uz ozbiljnu raspravu ;) a gore sam i stavio 2 pitanja na koja nisam dobio odgovore :D EDIT: je ima tko problema sa google earth na hardyu dok je compiz-fusion ukljucen?? |
Tja, efo i moje pitanje. DVD playback mi poskakuje, bez obzira ako je u pitanju .iso ili baš puštam s dvd-a. Sve pretrage me bacaju na "enable DMA" topike na ubuntu forums iz 2005 godine. Ofkors da sam potvrdio da mi DMA radi. Ideje?
I da, sve divx, xvid, mkv i koji sve već ne drugi formati rade normalno. Programi koje koristim VLC i Totem movie player. Hardy 64 bit. Eh, da, i nisam primjetio da se dešava sa zvukom, samo slika???? |
imas instalirane kodeke? libdvdcss?
|
Citiraj:
da, pucal je google earth na 64 bit fedori jos na berylu ako se ne varam. nemoj koristiti compiz:P |
Citiraj:
|
Citiraj:
Samo mi nemoj molim te objašnjavat da je mplayer=totem movie player, jer su mi to već objasnili na ubuntuforums. Ponavljam jedino mplayer nema dotični problem s dvd-ima... |
mplayer=.. ma salim se:)
a da ond fakat pocnes koristiti mplayer ili jos bolje smplayer koji je poi meni jos puno bolji? e da koji totem imas instaliran? xine ili gstreamer? |
Smplayer mi se pokazao nestabilan, barem na prošloj instalaciji Hardy-a. Mogu opet probat, jedino on mi je imao neke šanse zamijenit MPC...
|
meni je savrseno stabilan, jos od fajstija. nisam ga na 64 bit isprobavao doduse. a i sa compizom je znal imat probelma a posto compiz ne koristim- savrseno radi.
|
1 privitaka
Evo pogledajte sliku,i recite kaj mislite o tom?
mislim to kopiranje traje skoro 10-etak minuta...Bilo je sve razabacao po desku,pa sam frknul u folder,koje katastroflano dugo traje kopiranje... |
@zvonac - to definitivno nije normalno :D
@potraga za playerom - mozda VLC iz GIT-a? |
Da i ja znam,al zbog čega,e to je ono kaj me zanima...
EDIT: se da kak vidit koji je OS verzija 32/64bit? |
Citiraj:
Code:
man uname |
zamolio bi nekog tko zna da mi napise neki kratki tutorial za instalaciju debiana do GUI-a da se ne zezam sa 30 kilometara dokumentacije :)
da li se moze napraviti netinstall preko wirelessa? hvala |
Citiraj:
|
Ekipa imam jedan film AVI format,izgleda da mi neki codec fali,jel ga nemrem pokrenut,malo mi čudno..Može pomoć?Probal sa večinu playera,al brus..
|
Citiraj:
|
Citiraj:
VLC isto nula bodova.. |
Citiraj:
|
Da nije matroška sa krivom ekstenzijom možda? za nju ti treba demuxer za matrošku prije nego je pošalješ na dekodiranje, bez obzira kaj bilo u njoj za kodec korišteno (najčešće h264 u zadnje vrijeme) jer ako je ovako sirovu pošalješ niti ako imaš pravi codec ti neće, a nemaju ti sve verzije mplayera podršku za nju, skini zadnji mplayer, promjeni ekstenziju u mkv pa probaj...
|
3 privitaka
Citiraj:
Skinul sam MKV files creator,Kak dalje?:D Dodal sam film,al mi izbaci neki error u smislu da film nema određen broj fps-a:D Evo ovim redosljedom dolazimo do greške |
Evo i ja se bacio u Linux vode .Imam dual boot Vista biznis i Ubuntu 8.4.Dok sam se spoijo na net skoro me strefio šlag :D Điz,tebalo mi je pola dana da sve instaliram i skužim što je što mada još neznam ništa :D Ajd bar sam naučio kako se instalira linux s Usb-stick-a :P
Slijedeći izazov mi je stavit u pogon tv karticu,satelitsku karticu,instalirat Ati drajvere i naravo provat neku igricu(Enemy Territory)Bacam se na učenje,a ako zapnem pomozite ;) |
jel ima tko problema sa VLC playerom na ubuntu hardyu?
mp3ce mi preskacu, svako malo neki totem & mplayer rade ok... EDIT: mislim na ovo: http://forum.videolan.org/viewtopic.php?f=13&p=149710 |
Citiraj:
zasto nekoristis AmaroK za mjuzu ima full vise opcija od VLCa |
Evo sad sam nabavil neki film:D al je zapakiran 700mb,krenem extractat kad ono 100god.traje taj proces a uz to komp mi skroz uspori,sad idem na vistu pa to riješit..Kak je kod vas to,mislim to raspakiravanje večih fileova?J
|
ide vrlo brzo
Citiraj:
|
hmmm ja sam sada 700MB izvlacio film iz 7zipa trajalo je manje od 5min i sve ostalo je sasvim normalno radilo,,,, to ti imas neke gremline pa ti svako malo nesto steka :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 03:53. |