![]() |
Adobe Premiere Pro ubrzanje
Pozdrav! Ovako, nedavno sam nadogradio komp s novim procesorom, grafičkom, ramima i hardom, sve piše pod Moj komp... E sad, mene zanima šta bi eventualno mogao još nadogradit da ubrzam rad u Adobe Premiere Pro 1.5, 2.0 i sličnim programima za obradu videa (Pinnacle Studio itd.) pošto se njima dosta koristim pa bi volio kada bi recimo kreiranje filma u tim aplikacijama teklo brže... Šta mi za to treba? Više memorije, grafička, šta? Hvala unaprijed
|
Mislim da bi ti najvise profitiral od brzeg procesora. Probaj kloknut malo tog AMD-jca.
|
ili ako baš hoćeš brzinu onda uzmi nekog Phenomena sa 4 jezgre http://www.nabava.net/trazilica.php?...=Pretra%C5%BEi
|
Greska, Studio trazi prije svega rama. Koristim ga vec 4 godine od vremena dok sam imao P4 1.8A sa 512MB DDR 266...
|
Citiraj:
|
Verzija 9.4 Studia mi se pokazala najstabilnijom. Verzija 10 mi se rusi cesto. 11 mi se ne da jednostavno isprobavati zbog par 3d tranzicija vise koje ionako ne koristim.
|
Citiraj:
A i sam kažeš da ga koristiš od PIV onda i sam znaš da si za neki ozbiljniji rad sa video trebao i imat neku solidnu video karticu koja može gutat sve što joj baciš. Naravno sad kad imamo Quadove ta kartica više nije ni potrebna...Tak da ono stojim iza svoje tvrdnje |
Pitao je sto moze napraviti sa svojom konfom, ako slucajnio nisi primijetio, ram mu je najjednostavnije nasibat unutra. Za Phenom ce iskipat hrpu para nizasto.
|
Citiraj:
da imaš pravo nema razlike u perf između x2 i x4 proca u aplikacijama koje koriste 4 jezgre :rolleyes: pitanje je samo koliko često on radi s takvim stvarima i isplati il mu se takva investicija sa postoječom konfom može napraviti to da pukne još RAM-a unutra i da klokne cpu |
ok puno hvala svima... najvjerojatnije ću si uzet još 2 gige rama, kaj to mi je kojih 200-300kn, ovisi kak najdem... a pošto nemam iskustva s klokanjem, vidio sam da ima nekih upustava ovdje na forumu, pa mi recite kolko bi recimo mogao kloknut ovaj svoj procesor
|
S vremenom eventualno razmisli o apgrejdu CPU-a, recimo imas za 900-ak kn trojezgreni Phenom:
http://www.hgspot.hr/opis.aspx?ID=034605 |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:39. |