![]() |
UPS- do max 600KN
Dana mi stiže komp: tako da bi još htio nabaviti neprekidno napajanje. Svi znamo kakva je struja kod nas :fuming:. E sad da komponente ne pate molim savjet za UPS. (Uvjet - utikači direktno u UPS i cijena do max 600KN)
Molim savjete i preporuke:chears: Komponente koje trba "hraniti". -Procesor E4600/2.4 GHz/2MB cache/800MHz/LGA775 -hladnjak Arctic Cooling Freezer 7-Pro -matična ploča: DFI MBO Lan Party DK P35-T2RS -memorija: Kingmax DDR2-800 2GB KIT Dual Channel (2x1GB) memorija -grafička kartica: Gigabyte VGA nVidia 8800GT 512MB GDDR3 PCI express -HDD: Seagate HDD SATA-II 320GB 16MB 7200 rpm -FDD: SONY FDD 1.44 crni -DVD RW: PIONEER DVR-115 ATA SuperMulti DVD+/-R 20x,crni -napajanje: Corsair 450VXEU ATX 2.2 napajanje 450W -monitor Lenovo L220X 22'' ovo mi je zapelo za oko UPS BELKIN, 650 VA 3+3 utičnice link1, link2- jel ima kaj bolje/jeftinije edit: po meni bi ovih 650VA (390W) trebalo biti sasvim ok!? |
Trebao bi biti dovoljan. Oduzmeš cca 50W od monitora, pomnožiš sa pf napajanja ... ma bit će dosta :D.
Šteta šta imaju tako šugav pf. |
Još mi samo fali prednaponska zaštita za TV, DVD... (na drugom kraju sobe)
Možda ovo TRUST Protector Power Surge PW-3100 Imam neki filing da malo ljudi koristi UPS-ove za kućnu upotrebu (iz iskustva više nego korisno ako komp nije samo za igre)! |
Belkin ti ima 3 prenaponske utičnice.
Malo si prefanatičan čini mi se :D, jel ti zbilja potrebna takva zaštita. Ja imam UPS jer ga je stari uzea, ali trenutno je za q zbog napajanja, tako da i nema baš koristi od njega. UPS-evi su preskupi, a ovi jeftiniji imaju slab PF ... uglavnom, s kvalitetnim napajanjem nema straha da će se komponentama išta desiti. |
Napajanje je Corsair 450VXEU ATX 2.2 (450W).
Ako čovjek cijeni što radi onda zna koliko ga košta ono što radi. Npr. jučer je bio praznik i dva puta je nestalo struje:fuming: Mislim da je bolje uložiti u takvu zaštitu (čuva podatke, komponente, vrijeme, živce...) nego se tući po glavi te hodati po ne znam kakvim reklamacijama. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:48. |