PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   VaŽno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=1082)

igsablja 07.10.2002. 11:27

VaŽno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

POZOR!!!

Na mreži se pojavio neki virus, al nemam pojma koji, jer ga moj anti virusni program (inoculateIT) ne prepoznaje
(imam podešeno da mi provjerava nove updatove svaka 2 sata!!!)
Ispoljava se tako da na svim umreženim (a i općenito) printerima počne iz čista mira printati čudne simbole, i tako do u nedogled
Printa samo po par znakova na početku stranice.
prva stranica ima dva reda, u kojima među hieroglifima piše:
MZE...., This program cannot be run in DOS mode.
............., Rich5

Ako tko zna štogod o ovome, nek se javi!!!!!

POZOR!!!

razlo 07.10.2002. 11:30

Bugbear

http://www.sophos.com/virusinfo/anal...2bugbeara.html
http://www.sophos.com/support/bugbear.html

greg SE 07.10.2002. 12:03

Re: VaŽno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Citiraj:

Originally posted by igsablja
POZOR!!!

Na mreži se pojavio neki virus, al nemam pojma koji, jer ga moj anti virusni program (inoculateIT) ne prepoznaje
Ispoljava se tako da na svim umreženim (a i općenito) printerima počne iz čista mira printati čudne simbole, i tako do u nedogled
............., Rich5

POZOR!!!

koliko znam inoculateIT vise nema updatea pa ga makni i zamjeni necim drugim..........
i btw, to sto opisujes znaci da si ga pokrenio - KOJI TI JE KURAC BIO DA POKRECES NESTO TIPA XXXX.bmp.scr?????????

dpajur 07.10.2002. 12:07

mozda nikad nije updateao windowse, pa jos ima onaj exploit da mu se attachmenti mogu sami pokrenut.

tor 07.10.2002. 12:10

Re: VaŽno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Citiraj:

POZOR!!!

............., Rich5

POZOR!!!

Imaš na nortonovim stranicama FxBgbear, tool za uklanjanje tog virusa.

igsablja 07.10.2002. 13:23

Re: Re: VaŽno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Citiraj:

Originally posted by greg SE

koliko znam inoculateIT vise nema updatea pa ga makni i zamjeni necim drugim..........
i btw, to sto opisujes znaci da si ga pokrenio - KOJI TI JE KURAC BIO DA POKRECES NESTO TIPA XXXX.bmp.scr?????????

JOOOJ što bi ja bez tvog bisera!!!
Zar ti možda nije palo na pamet da radim u nekoj firmi na održavanju compova, a drugo ti nemoram ništa reći, osim da brinem o 90-tak djece sa ekonomskim vakultetom, koji otvaraju sve što im pod ruku padne.
Da ih sve :rambo: , nemogu, moraju ljudovi radit!!!
A ti mi kažeš da inoculateIT ne updatea na stranici?!
Da kažem direktorici da program od 20000 kn ne radi svoj posao i da je mreža nesigurna!!! :rambo: -me

igsablja 07.10.2002. 13:41

Citiraj:

Originally posted by dpajur
mozda nikad nije updateao windowse, pa jos ima onaj exploit da mu se attachmenti mogu sami pokrenut.
Ajd nebudi smješan!!!

pa nismo djeca!!!

možda bi trebao updateti pola djelatnika firme, što se ne pridržavaju datih im naputaka!!!

Neuki puk, a što ćeš :argue:

greg SE 07.10.2002. 15:17

jo sto mrzim ovakve gluposti..........
ok, niste djeca i ok, IT radi update

ali zaboravljas da su kod tebe kompovi zarazeni a ne od nas ovdje........

razlo 08.10.2002. 10:53

Citiraj:

Da kažem direktorici da program od 20000 kn ne radi svoj posao i da je mreža nesigurna!!!
pa možda si dobio virus prije nego što se inoculate stigao update-ati. Desi se.

dpajur 08.10.2002. 12:17

Citiraj:

Ajd nebudi smješan!!!

pa nismo djeca!!!

možda bi trebao updateti pola djelatnika firme, što se ne pridržavaju datih im naputaka!!!

Neuki puk, a što ćeš :argue:

sad bi se ja bacio u filozofsku raspravu kak bi to trebalo radit, al znam kak se to u praksi radi u hrvatskoj. ak nist drugo bar mozes bit siguran u svoj posao, s toliko kretena radno mjesto ti je osigurano :)

a za email viruse i slicna sranja, obicno je dovoljno ubacit filter na mejl serveru, recimo zabranit sve attachmente sa .vbs .scr i slicnim ekstenzijama. ili ak je exchange server fino metnut nortona gore i dovidjenja.

igsablja 09.10.2002. 07:19

KONAČNO!!!

Evo ja se zahvaljujem ekipi, što su bili tako ažurni, i skratili mi muke traženja pravog virusa. :beer: :beer: :beer:
Ipak je bio bugbear!!!
Ma ljudi, što sam se ja natrčao po uredima, dok sam sve to sredio.
Zamislite kako je kad 30 lasera simulano počne printat sranja, pa počnu zvonit telefoni!!!
dpajur fala ma savjetu, dao si dobru ideju!!! ;)

gpremec 09.10.2002. 12:45

Re: KONAČNO!!!

Citiraj:

dpajur fala ma savjetu, dao si dobru ideju!!! ;)
Hm, cini se da si navi u ovom poslu, sto nije lose (svi smo mi bili novi u tom poslu). U firmi obavezno moras imati Firewall, Viruswall, obavezno antivirusno pregledavanje sve ulazne i izlazne poste (na mail serveru).
Kod mene u firmi je to tako izvedeno da imamo samo Firewall i Antivirus server koji nadgleda sve servere (po pitanju virusa), te ima vezu sa svim kompovima (centralizirani apdejt). Sad, ne znam kako je to kod tebe rijeseno, pa se nebi htio praviti pametan po tom pitanju. Ali nekakvo centralno adejtanje antivirusa (na koje ce se vezati antivirusi na ostalim kompovima) moras imati (jednostavno olaksava posao).:)

igsablja 09.10.2002. 14:03

Re: Re: KONAČNO!!!

Citiraj:

Originally posted by gpremec
Hm, cini se da si navi u ovom poslu, sto nije lose (svi smo mi bili novi u tom poslu). U firmi obavezno moras imati Firewall, Viruswall, obavezno antivirusno pregledavanje sve ulazne i izlazne poste (na mail serveru).
Kod mene u firmi je to tako izvedeno da imamo samo Firewall i Antivirus server koji nadgleda sve servere (po pitanju virusa), te ima vezu sa svim kompovima (centralizirani apdejt). Sad, ne znam kako je to kod tebe rijeseno, pa se nebi htio praviti pametan po tom pitanju. Ali nekakvo centralno adejtanje antivirusa (na koje ce se vezati antivirusi na ostalim kompovima) moras imati (jednostavno olaksava posao).:)

U pravu jesi, novi sam, pa relativno!!!:D :D :D
A što se tiče svih tih zidova, svjestan sam da bi se to moralo napravit, i imam viziju ikako bi to bilo najbolje i najeftinije, ali kako i sam znaš, to obično ne šljaka baš kako jedan "balavac" hoće, jer kako da objasnim upravi da mi treba tamo neki "vatrozid" od xxxxx.00 kuna, kad rade redukciju za papir, i tonere!!!
Jedva su se isprsili i za InoculateIT (24000kn po mom saznanju), i to server verziju, pa onda svaki komp na mreži ima client verziju koja se updatea svakih 2h.
A ja svaki dan pilim da će nam se desit jedan dan hirišima, ali niko ne ferma, dok se ne desi, a onda će biti zašto nam to nisi reko?!:confused: i onda ja šetam van!!!:beer:
Valjda će nekom još zatrebati neki je.... administrator, ili samo serviser računala i opreme:( :( :(
Ma što ti ja to pričam storije, kao da ti već to i sam neznaš.

igsablja 09.10.2002. 14:11

Re: Re: Re: KONAČNO!!!

E šta bi dao da mogu sam odlučivat, samo na jedan dan!!!
:rambo: :rambo: :rambo: :rambo: :rambo: :rambo: :rambo: :rambo: :rambo: :rambo: :rambo: :rambo: bi sve :confused: :beer: :smoke: :gringo:
i cjelu bi firmu
:burn:
naglavačke

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:48.