![]() |
Disk na izdisaju?
Jel ovo znaći da mi je disk pred crkavanjem?
http://www.max-save.org/pix/vyrk3g3.png |
Citiraj:
Raw read error rate ti je koliko vidim sada 200, a u jednom trenutku je bio samo 1. Raw read error rate je nemogućnost fizičkog čitanja površine diska bilo zbog oštečenja glave ili površine magnetnog medija. Ti imaš i 17 bad sektora (Realocated sector count), što objašnjava ovaj Raw error rate od 1 i očito je da imaš oštećenje na magnetnom mediju. Ako se ovaj broj dalje ne povećava (Realocated sector count) možda si imao samo lokalni udarac glave u medij, no i tad sumnjam da su sektori u blizini ovih 17 baš 100% fit. Po meni disk nije još za bacanje, već za prenamjenu i prebacivanje svih važnih podataka na drugi. |
Slažem se, vrijedi možda probati chkdisk sa forsiranjem provjere i povratka sektora ako je moguće, možda su samo logički, a nekoliko ljudi mi je spominjalo da su im znali WD napravi logičke BSe kad je bilo fluktuacija napona u mreži...
Naravno nakon backupa važnih stvari... |
Ista stvar meni bila sa WD-om od 120gb nedavno. Naravno nakon 3 dana disk umro ;)
Preporuka spasavaj podatke dok mozes ! |
|
Kod seagatea je to normalno oni uvjek imaju taj "error" mislim da niko niti nezna zašto...
Tako je i kad su glanc novi... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:31. |