![]() |
5200fx ili 9800 se?
dvoumim se pa BI pitao koju da uzmem? ako može mišljenje
|
9800se, bez razmisljanja.
|
9800SE je gro jaca kartica, jedno 4x jaca.
|
kao sto su kolege rekli definitivno 9800SE
|
lik mi je daje za 100kn, bez garancije naravno.
|
A to je ono...bezveze kupnja, radije si potrazi 9800Pro sa R360 cipom za nekih 150 sto je realno i poprilicno jace od tog SE ;)
|
jel 100kn realna cijena za tu karticu. kartica nema garanciju!? 9800 se
|
Između ove dvije 9800 je uvjek bolji izbor, cjena je ok...
Inače ja nebi kupovao danas ništa što nema SM3.0 (radeoni x1xxx i GF 6xxx pa naviše) barem ne za igranje, a ako nije za igranje onda ti je svejedno (gledaj samo dal radek ima VIVO ako ti to što znači) koju uzeo jer je nebitno... |
9800SE je jaca od FX 5200, al i ne pretjerano previse, 4x nije ziher... negdje je u rangu 9600Pro kartica (malo jaca) jer ipak se radi o grafi s skresanom sabirnicom na 128 bita (dok 9800Pro i XT imaju 256bita) i sa snizenim taktovima gpu-a/meme... cak mislim da je 9600XT jaca
od te dvije da MORAM birat uzeo bih 9800SE, ali bih svakako potrazio neku 9800Pro/6600GT/7600GS |
9800se je moguće otključat pa da bude 9800pro, znam jer je frend kupio 9800se instalirao omega drivere i navodno su mu otključali oni zaključani (pokvareni) pipeline-ovi, time je dobio na performansama ali i neke čudne zelenkaste artefakte u slici. možda ti se potrefi da slika bude koliko-toliko uredu. detalje neznam, nije me nikad interesiralo.
|
da, dobio je artefakte jer pajpovi koji su bili zakljucani zbog neispravnosti je on otkljucao i dobio je sto je dobio...
inace, bili su stavljali cipove od obicnih 9800 radeonki na te SE jer je bila potraznja za njima pa su zakljucavali ispravne pajpove i onda si mogao njih otkljucat da rade bez artefakata... |
MA najbolja kupnja je 9800Pro sa R360 cipom koji je isao na XT.
|
Citiraj:
|
Sam ne znam kolko ces se naigrat na njoj kad danas sve igre traze SM 3.0 i te "gluparije".
|
Citiraj:
|
http://www.tomshardware.com/reviews/...iv,893-10.html
Eto tu imaš obe kartice, u tome testu 9800SE 5.8X i više brža od FX5200... |
Citiraj:
Citiraj:
Sve u svemu glas za 9800SE. |
Citiraj:
A Nvidia 5200 je jedna od najgorih kartica ikad proizvedenih, IMHO |
Po meni je titula ipak za neVidiju FX5600 :)
Midrange kartica koja je losija bila od ATijevog lowenda :) |
Evo šta mislite o ovoj "pili"? :banana:
slike su manjeg formata da nebudu prestrasne :hitthewal: Slike u thumbnails... |
mislim da ovo sto si pobacao po memoriji je nepotrebno jer nema nikakve koristi od toga... a i cooler ti nije neke kvalitete, to si ziher izvadio iz nekog starog krepalog napajanja
|
nije moja graficka, samo sam htio pokazati kakva mi je graficka ponudjena. naravno za ovo pobacano po mem mi nije bilo uopce receno. ali evo jos jednog tragi-komicnog iskusta pa da se svi skupa grohotom nasmijemo...:lol:
|
vec sam mislio da je tvoja, jer je ovo zalosno sto vidim na slikama :D
da se mene pita gore bi isao neki ATI silencer :) |
ispricavam se zbog onih slikica koje su bile gore, evo jedne
http://i28.tinypic.com/ftedza.jpg |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:47. |