![]() |
Papir za ink-jet
Koji papir koristite za svoj ink-jet printer? :stoopid:
|
Citiraj:
A kak ima bijela tempera ili vodena bojica. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Još sam ti i objasnio. Trebao bi cijeniti moj trud. :chears: Edit: Koristim najobičniji fotokopirni papir. Piše na njemu da je i za ink-jet. Navodno je 80 gramski (isto piše), ali je dosta debeli. Imao sam neki 80 gramski, ali je bio full bijeli i od ovog sadašnjeg bunta od 500 komada tanji od 5 do 10 mm. |
Jedini papir koji je dobio prolaznu ocjenu da ga ja koristim je NAVIGATOR.
Kupujem ga u Metro-u, cijena je ispod 30 kn za 500 kom, a papir je fenomenalan, kako za ink jet, tako i za laserski tisak. Od svih isprobanih, Navigatoj je najviše izbijeljen, najglađi je (kako da to kažem, nejgova površina je gladka, glatkija, najglatkija-najglađa). Probao sam sve živo, za Xerox mi nije jasno kako ih nije sram tako nešto proizvofiti, IQ je negdje između, ali ni sličan Navigatoru. U nuždi može proći još jedino neki Pionner, kupio sam ga kod Microline-ovog zastupnika-trgovine, odnosno mijenjali smo se -ja njemu Navigator-on meni Pionner čisto da isprobam ja njegov, on mog (papir) :). Dakle, to je to... Navigatorov 80gramski prema ovim ostalim imaš osjećaj kao da je 90, ili 100 gramski. A koristim i ostale Navigatorove uz 80g -90g, 120g, 160g. Svaka pohvala. Jedno vrijeme ga nije bilo (tjedan-dva), bio sam lud, čak sam uvoznika tražio da vidim što je s tim papirom. I na kraju su ga opet dobili u Metro-u... |
jel ga ima jos negdje osim u Metrou?
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Ali sigurno ga drži još netko, budući da je to, ne samo prema mom mišljenju, nego i prema ocjenama -najbolji premium papir na svijetu. A cijena mu je ista kao i raznim šrot papirima... U google upiši, izlaze neke trgovine da ga imaju, tipa limes, ali vidi sam, jer mi se neda sada istraživati tko radi samo s firmama kao veleprodaja, a tko ima baš trgovinu na malo... EDIT: Ovo se isplati pogledati http://www.limes.hr/katalog/grupe/ur...pir.htm?page=2 ,sve živo imaju. Samo što rade isključivo veleprodaju koliko sam upoznat, ali dobro, vjerovatno će ovo gledati i netko tko ima neku svoju firmu i tako, pa mu može dobro doći... |
Citiraj:
Baš ste me sjetili da pogledam zalihu... Moram ići drugi tjedan uzeti još... |
Odvukla me žena danas u Metro pa sam se i ja opskrbio:)
Da je bijel-je, otisak je oštar, na Navigatoru se ima osjećaj da je font manji jer su na starom fotokopirnom papiru slova ispadala više "boldana"... Oko 28 krznaša 500 komada 80-gramskog, otprilike je slična cijena i za 90-gramski (ali 400 komada), i 120-gramski (250 komada) Uvoznik je http://www.pergament-promet.hr/ |
Citiraj:
|
Najbolji ink-jet papir je onaj kojega za đabe donesete iz firme. :D
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Baš ti hvala:D Ovak me odvukla u Metro, ja nisam našel 12v-230v konverter iz novog kataloga pa sam bauljao okolo pol dana a žena je spizdila 200€ sveudilj kukajući da "zakaj smo uopće došli a nije nikaj kupila"... U ve-mulju sam barem mogao ubost kakav komad hardwarea...ili knjigu iz Algoritma... |
Citiraj:
Citiraj:
|
Koristi najjeftiniji, ali ne žalim se. Pa ne izdajem knjige. :D
|
Citiraj:
Usto je riječ "donesete" možda malo preblaga :lol2: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Najvise u reprezentaciju :D
|
Citiraj:
|
Bas mi je lijepo sto u mom seocetu nema nijednog hiper/super/mega shopping centra :D
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:27. |