![]() |
Problem s mrežom
Pozz ekipa :)
Od neki dan imam problem s mrežom na računalu iz siga. Surfao sam i "iz čista mira" veza je pukla (poruka "limited or no connectivity) i otad 0 bodova :stoopid: Radio sam: -promjena lan kabela -reinstalacija drivera -resetiranje postavki routera Ništa od gore navedenog ne pomaže. Na kompu iz "moj komp" sve uredno radi (naravno, ukopčani su u isti router) te radi wireless na lap-u s kojeg ovo pišem. Također, na "problematičnom" kompu mreža i net uredno radi, ali na UBuntu 7.10, dočim prebacivanjem na Windowse se javlja opisani problem. Što bi moglo bit posrijedi? |
Probaj sa drugom mreznom karticom u istom kompu.
|
Jup može biti do mreže da ti se nešta poremetilo.
|
Hvala :)
Problem je što je mrežna integruša (na oba kompa, a PCI u sebe nemam) tako da :nono:, do daljnjega. Ako imate nekih drugih pretpostavki, samo dajte...Ja sam svoje iscrpio :D |
Limited or no conectivity znači da ti mrežna ne dobiva IP adresu s DHCP-a. Postavi ručnu IP iz 192.168.x.x range-a (ovisno o IP adresi tvog routera), upiši si adresu routera kao gateway i dns servere od tvog ISP-a.
|
Citiraj:
:respekt: :goood: Napravio po tvojim uputama, dns servere našao na netu i sve radi...Hvala :beer: Može lock što se mene tiče |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:50. |