![]() |
napajanje i 8800gts 640mb sli
Koliko mora bit najslabije napajanje da bi to pogonilo uz 3 diska, 2 optike 4gb rama i c2d procesorom?
Zapravo zanima me u praksi najslabije napajanje na kojem bi to radilo. Po onoj stranici za racunanje snage kaze mi da treba 430W za to, ali mene ipak zanima praksa. |
Kvalitetnih 430W je dosta. Clan nino je imao quad i dvije 2900pro u CF (a to puno vise pije struje) pa je radilo na Seasonicu 430W.
|
Corsair hx520W i bez brige si
|
Citiraj:
U svakom slučaju se slažem sa Matesonikom. Kvalitetnih ~350-400W držat će to sve odlično. |
Citiraj:
|
coolermaster od 400w ili chif to bez beda drze .
|
Potpis imao sličnog potrošača na 410W chiefu dakle sve slično ili više ide bez problema...
|
U mom slučaju dosta je i Fortron 350W PNF, a radilo je i na Codegenu 400W. U svakom slučaju, brand name napajanje od 400W bi bilo sasvim dovoljno.
|
8800GTS 640 SLI + 780i SLI + C2D (OC?) = fortron 350/chieftec 410?? Codegen? :D
Ček, jel se vi zahebavate da bi spajali to na napajanja od 200kn? Ja ne bih spajao na ništa slabije od seasonica 430/ corsaira 450. |
mislim da oni nisu skontali da u naslovu piše 8800GTS SLI, u svakom slučaju, mislim da to nebi spojio na ništa slabije od Corsaira HX520
|
Ako se dobro sjećam, 8800GTS 640MB manje troši od 2900Pro s kojima je nino složio uredno CF na Seasonicu 430W.
|
Da, ali se sjeti da se komp gasio s bilo kakvim pokušajem OC-a. :)
|
Citiraj:
|
Problem je kaj nije radilo s clockanim procesorom i clockanim karticama. :)
A ipak je ovo PCE...tko vozi SLI sustave na defaultu :D |
Citiraj:
Citiraj:
|
Corsair hx520 posto je u pitanju sli,a nisi siguran oce ti jos jedan hard uletit ili nekaj a ovo napajanje ti je dostatno i za SLI i za zesci OC.
|
Koji dio njegove recenice "Zapravo zanima me u praksi najslabije napajanje na kojem bi to radilo." nije jasan?
Nije pitao za PSU koji ima rezerve snage za OC nego najslabiji s kojim ovo moze raditi stabilno na stock taktovima. |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Ja to nebi spajano na ništa što nema 350w na +12V rejlu ali mene tu niko ne pita ništa u tom smjeru... :fiju: :D I da očito se OCanje nigdje ne spominje... |
Pitanje je koliko bi to dugo radilo ako je napajanje praktički na 90% opterećenja cijeli radni vijek... no NHF nećemo flejmat
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
E Buger je pogodio, ajmo pretpostaviti i da radi na 350PNF npr...a pitanje je dana kada bi mališan poginuo od preopterećenja. :) |
Citiraj:
Jedino ako je pci-e sa procom na 18A, a drugi molex-to pci-e na 16A možda ima šanse:D. |
Hehe Funk :)
Pazi, ako ekipa na HS uspije popalit rail na Liberty-u...kaj misliš kako bi fortrončić pukel kada bi spojil sve na jedan rail :D Edit: Ukupno je 25A...IMHO, 10A+15A kao kod THN-a. :)...svejedno u biti, al 25A je max. A svaka grafa lupa 9-10A...:D |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
osim ako Firecracker nema nekog sponzora koji testira napajanja onako žešćim stilom pa nije bitno ak nekaj zgori? čisto da vidi kaj može sa čim tjerati...
šala... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 02:01. |