![]() |
Konfa za 6400-7800kn...
Pretpostavljam da cete me odmah napasti zbog otvaranja ove teme, kao i zbog toga sto nisam pretrazio forum jer ovakvih tema ima jako mnogo.
Meni je jako zao sto vas maltletiram... Pretrazio sam forum, ali uvijek ima nesto sto ne stima... Da predjem na stvar... Mislio sam uzimati malo skuplji comp, ali me zezaju za kredit. Postoji mogucnost da malo povecamo budget, mada to ne bih volio. Sto se compa tice, treba mi sve. (Centralna, monitor i periferija) Sto se tice igrica ne treba mi bas nesto za igrice jer cu dobiti PS3... Mada ucijek hocu zaigrati neku bolju igricu na compu itd... Comp mi sluzi za internet, susanje muzike, za skolu (AutoCad, Photoshop...) ponekad neka igrica kao sto je COD4... Sto se tice OC-anja, ne bih ga odmah OC-ao vec mozda nakon nekog vremena kada "oslabi"... Sto se tice periferije, pozeljno je da sve bude Logitech, ali nije obavezno... |
evo ja sam si dao truda iz ovoga www.plus ba ti si preračunaj cijene kasnije iz KM u eure
matična - MB ABIT IP35 Intel? P35 Express/ICH9R Sck.775 cpu - INTEL CORE 2 DUO E8400 BOX 2x 3.0GHz 1333MHz 6MB Sck.775 ram - DDR II 1024MB 800MHz KINGMAX 4kom grafička - VGA EVGA nVIDIA GF8800GS PCI-E 384MB optika - DVD RW/RAM PHILIPS SPD6002BM LIGHTSCRIBE BULK kučište - KUĆIŠTE CHIEFTEC BH-02B-B-B psu - NAPOJNA JEDINICA SHARKOON 500W ATX2.0 SilentStorm 120 hdd - HDD 500GB SEAGATE SATA-300 32MB NCQ-II tipkovnoca - TASTATURA LOGITECH CORDLESS DESKTOP S510 USB/PS2 miš - MIŠ LOGITECH RX1000 LASER USB |
Citiraj:
Cuj stvarno neznam zasto ovo radis, ali pogledao sam, ti vec godinu dana kupujes "novi" komp. Kladim se da ni ovog neces kupit. I za mjesec/dva opet isto. "Nova konfa za xxx $$$" |
Citiraj:
Ne znam sta da kazem u svoju obanu Onda je bilo ako bude odlican uspjeh eto compa i to... poznato vam je to Sad sam na polugodistu prosao sa odlicnim uspjehom, ali nisam htio racunar sve do sada jer bi mi moglo utjecati na ucenje. I ispravno sam postupio, opet prolazim odlicnim... Eto sada ga fakat uzimam ili skacem u Miljacku... Ionako, kad ga narucim moram ga cekati mjesec ili mjesec i pol dok nabave sve komponente... |
Nemoj skakat u mljacku :D, nego kad budes imao lovu u djepu (kredite u Bosni zaboravi :D), javi se fino i za cas dobijes konfu od ekipe. Ovako cesto komponente zafale pa je za mjesec dana druga prica. :beer:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Sta zafali lako se da zamjeniti... To je najmanji problem... Sto se tice kredita, mi ti zivimo na kredite... Dao Bog kredita i ziranata:beer: |
Nadogradnja stare konfe
Kupio sam si novi comp...
Ne znam sta cu od ovoga pa sam ga mislio pokloniti sestricu... Ali ne bih da ga ovakvog poklonim nego bih ga nadogradio...( Na kraju krajeva sestra mi je pomogla da kupim novi comp) Rijec je o: AMD Athlonu 2000+ 1.6 GHz 256MB RAM (Mislim da je rijec o 400 MHz) 40 GB HDD Maxtor Integrisana Graficka 64 MB MB ASrock K7VM2 sck. A ________________________ Imam nekih 1200 kn na raspolaganju za nadogranju... Toliko mi je ostalo... Trebao bih 1 GB RAM-a, nova grafulja, neki cooler jer ga mislim opasno OC-ati, ako ostane para za novo kuciste i neki mis... Sta mislite je li to izvodivo i isplativo? Mislio sam uraditi ovako DDR 1024MB 400MHz SUPERRAM KINGMAX 1 x 76,00 KM VGA POWERCOLOR ATI RX1650PRO AGP 512MB DVI 1 x 110,00 KM COOLER ZALMAN 7000B-ALCU Sck.A,478,754,939,940 1 x 57,50 KM MIŠ LOGITECH LX3 OPTICAL USB/PS2 1 x 48,00 KM KUĆIŠTE CHIEFTEC DG-01B-D-U bez PS 1 x 87,00 KM DVD RW SAMSUNG SH-S202J black bulk 1 x 50,01 KM UKUPNO: 428,51 KM Jest da sam malo presao limit ali to nije neki bed... Samo se malo dvoumim izmdju ove 2 grafulje VGA LEADTEK nVIDIA GF7600GS AGP 256MB 179,00 KM i gore navedn grafulje.... |
Temi ti je spojena s onom otprije tjedan dana, a pošto si se naotvaral tema na ovom podofumu nema potrebe da za svaku sitnicu štancaš temu na temu.
Post ti je editiran, jer si skopiral pol nečijeg web-cjenika skupa s tablicama. |
Citiraj:
Ok... Sorry sefe, ne moras se odmah ljutiti... Mozes onda obrisati ove prethodne postove na ovoj temi da se ljudi ne zbune... Ako ti nije neki bed... |
Nisam ti ja šef, niti se ljutim. Samo ti lepo velim kaj se dogodilo s temom i postom da ne bi bilo kud je nestalo.
Postovi se ne budu brisali, jer se uvijek najde neko kome bude to korisno. |
Šefee:D:D
mcg : nisam ti ja šef Šefeeee:D mcg : nisam ti ja šef Dobro onda...šefe:roller::D |
Nije ti isplativo niti ce se dati opasno clockati. Maticna je losa, a ne znam radi li se o starom Palominu (koji ako potegne jos 100MHz budi sretan) ili o malo boljem Tbred-A. Onda jos tu dolazi i napajanje... Nadalje, ove grafe su OK ali IMHO overkill za tog Athlona na stock, ja bih najradije su stavio nekakvu 9600pro ili XT, oan bi bila na mjeru. Novo kuciste ti ne treba. Mis je isto IMHO overkill, ima dobrih Logija za <80kn.
Ja bih sve to prodao, za to mozes dobiti najmanje 500kn u kompletu. Sada vec mozes kupiti (ukupno 1700kn u najgorem slucaju) rabljeno kakav Athlon64 (vjerojatno ce stati i dvojezgreni proc, mozda i C2D), maticnu, grafu klase 7800, 7900, 1GB RAM, posteno napajanje od 350W, disk, DVD przilicu, kuciste. |
Citiraj:
Sta cu uraditi... Reinstaliram windowse i neka sluzi meni za internet (0-24 Download) i neka skuplja prasinu... A malom sta da kupim, ne znam... Ima neka akcija ovdje u Sarajevu za 1200 kuna dobijes centralnu (E2180, neka Asus maticna ploca, Intel grafika mislim da ima 224 MB, 80 gb HDD i jos neke ultra jeftine komponente + tastatura i mis) ne znam hoce li se na tome moci igrati.... A uvijek se moze sastaviti nesto za 3000 KN i Amen.... |
uzmes tu konfu za 1200 kuna i kupis neku grafu za 400-500 i eto ljepo se moze onda igrati
ne mora sve biti na high |
Citiraj:
Sta mislite koliko mogu traziti za ovaj moj comp? U cijenu treba ukljuciti i CRT monitor 17" (:Hansol 730E)... Samo, crkla mi je przilica... A i kuciste je u raspadu... Pa moram uzeti najeftiniju przilicu i kuciste... To bi ovako izgledalo: Kuciste Codegen 3324-CA 400W - 258 kn DVD RW Piooner 115 DBK Black Dual layer 20x - 208 kn Ukupno: 466 kn |
Kuciste ima nekih vidljivih tezih ostecenja ili je samo zmazano i pozutjelo? Przilica ti se IMHO ne isplati dodavati za prodaju jer ces samo popusiti 100kn (kupio przu za 200 i digao cijenu konfe za max 100). Radije iskopaj ispravan CDROM ili tako nesto iz ladice. Monitor vrijedi 150-200kn.
Ova akcija koju si naveo mi se svidja, kako je croclocker rekao, uzmi grafu (x1950GT je ispod 500kn) i eventualno posetnije napajanje (fortron 350W, cca 200kn). |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:31. |