![]() |
Prime95, Orthos, OCCT pitanja
'vako :D
cemu sluzi ona opcija "Torture"?? mislim, jasno je... muciti :D ali kaj on radi procu?? i jos nesto... na kolko vam je postavljen test priority? ja testiram na above normal.. pozdrav :) |
i kolko memorije da mu dam na koristenje... po defaultu je 64...
|
hm, itko??? :D
|
torture ti je ko i prime znaci proc i memu testira.
ja samo odvrtim onaj pola satni i onda jedno 24h prime i onda nema toga tko ce ga srusiti :D |
A ja upalim Oblivion i igram 3 dana zaredom po 12h i nakon toga znam dal je stabilno ili nije...
Puštati da ti proc vrti testove je dosadno, rješavati questove puno zabavnije... :cool: |
a kolko traje taj torture? :)
|
kolko oš il dok ne pukne....
|
a jel moze OCCT s***at proc??
mislim, da ga toliko muci da se proc skuri :D |
Šanse su iste kao i kod Prime-a. A nitko to još nije uspio...
Pazi na temp i problema neće biti... |
jel puno 64 stupnjeva u OCCT-u? test priority je na "above normal"
|
Za tvog Northwood-a je previše. Oni su puno hladniji...bliže temperaturama od oko 40-45°C
|
Citiraj:
Davno je bilo... |
ali moj northwood je clockan 1000mhz :D
i hladi ga sitni glacialtech kuler.... :( |
u idleu je inace 41-42... samo se u OCCT-u ovoliko zagrije...
|
Citiraj:
EDIT:Da, ima max. temperaturu za narihtat. Kada dođe do nje, gasi se. Citiraj:
A i Prime će zagrijat proc ko OCCT, ako se dobro sjećam. |
na kolko da postavim max temperaturu onda?? trrenutno je na 70 i nije isla preko 64...
|
Citiraj:
Ja sam imao više komada u rukama i sve su bile dobre i kad si savio bolje i veće ventilatore preko adaptera na njih - hladno i tiho... :cool: |
Koliko se sječam OCCT ne opterećuje HT procesore ili DualCore sa 100%, nego sa 50%.
Barem je tako bio slučaj dok sam imao Northwooda i Prescotta, pa se nisam niti zamarao tim programom. A badave je pokrenut 2 istance programa. Za Prime imaš foru da optereti 100%, tj pokreneš 2 istance programa pomoću parametra u shortcut-u |
Pa mozes pokrenut i 2 OCCT-a isto, svako me dodijelis jednu jezgru i gotovo...
@lord_nihilus: Prevelika je temp to za tvog nortija...stavi bolji cooler... |
Prije mi nije htio tako šljakati
|
namjeravam stavit scythe katanu na njega... jel vrijedi taj kuler tih novaca? :D
|
vrijedi,vrijedi
|
Citiraj:
Citiraj:
Nemam DC za probam, pa ajde netko... |
Citiraj:
Citiraj:
EDIT: nece, imate pravo...cak sam i instalirao 2 puta, ali nista... |
He, he...
Stari sam OCer, ali nisam za bacit :beer: |
OCCT podržava Dual-core ;)
OCCT PT as OCCT Perestroika :D Stranica prevedena na engleski - Kljik on me Malo je promjenjen izgled, 3 butona, prvo odite u config poštelat si kaj oćete testirat (sad ima i CPU&MEM ili samo CPU). Auto test je kolko sam skužio onaj 30-minutni, a torture je kolko ide dok ne skvikne. Neznam dal ovaj dela one lijepe grafove... Sada testiram... |
Evo, proša mi je komp 30min bez problema...
Autotest je onaj stari 30-minutni test, a torture test je ostao isti. Na kraju se dobiju isti oni lijepi grafovi. Ajde neka netko sa DC procom proba pa nek javi dal su mu obje jezgre na 100%. EDIT: Stvarno ne kužim, valjda je ono bio bug kaj mi se dešavalo da je OCCT pucao. Sad mi sve radi kako treba, ne puca nakon 2 sekunde neovisno što ja stavio, CPU&MEM, samo CPU ili samo MEM. Očito je bug bio, pošto ovo nije final verzija... |
Prime95- koji testovi
Ovako, kada uključim prime95, onaj test koji starta odmah pri uključivanju prolazi.
No kada izaberem test kao onaj za max stres FPU-a i za max toplinu, ne prolazi. Sada dali je potrebno da prođe te testove ili samo onaj prvi. Inače, stabilan je u radu i prolazi Super Pi. |
Ako ti ne prolazi sve testove onda OC *nije* stabilan. Digni procu malo napon (ako vec nisi u crvenom podrucju) i istestiraj opet... a i preporucam ti da clock testiras programom S&M, jer se meni masu puta desilo da proc prolazi sve testove u Prime-u, a padne S&M.
http://testmem.nm.ru/soft.htm |
Ma do kraja je napon, da, to sam i mislio.
Ima li negdje taj S&M a da nije na ruskom ili kojem već? Nemrem skinuti ga kada ka neznam dije, nečitam heroglife:) Bum malo snizio taktove, za NewCastle jezgru mislim da je dosta dobro 2500Mhz. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:19. |