![]() |
Slovenski T-2 uskoro u HR?
http://www.finance.si/212944?src=pj150508
Citiraj:
|
u kontekstu nedavnih rasprava moram reći:
ne opet janezi :lol2: |
Da prokopat će nove DTK i ubacit optiku - moš mislit :kafa:
AMIS 2............:smoke: |
Citiraj:
|
Sad sam malo bolje pogledao:
Citiraj:
|
T2 mi se čini kao daleka budućnost..
|
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Taman za 10-tak god ce poceti uvoditi FTTH pa cemo svi imati 20/20 veze. Cak i ako udju na HR trziste cijene nece biti tako niske kao u SLO.
Ako i dodju kod nas, vjerojatno ce ponuditi samo VDSL i ADSL. |
cek oni daju nes slicno ko nas vodatel
|
Primjetite da su DANAS cijene adsl-a manje nego u SLO!
Mi danas nemamo FTTH na nacionalnoj razini, ali za 3,5,10 godina možda će brzine tipa 100/100 Mbps za cijenu od 150 kuna biti nešto sasvim normalno, kao što je danas normalno imati npr. 2000 MB rama u kompu. (sićam se 1994. moje 386ice i 4 MB rama :D) Samo će biti pitanje dostupnosti, jer i ADSL nije svugdi dostupan, a FTTH podrazumjeva još i zamjenu bakrenih parica što je "malo" veći posao.. Pitanje je i isplativosti ulaganja u FTTH jer je većini i 0.5TB koliko se misečno može "provuć" kroz 2 Mbps ADSLa previše! |
Citiraj:
|
Čitao sam negdje da je ADSL dostupan u 70% HR teritorija, ali se t-scumu ne isplati ulagati tamo gdje nema puno budućih klijenata (npr. sela) pa su mnogi bez njega.
|
1 Gigabit / sek. simetrično1000 €
ovo cu uzet kad dobijem na lotu :) XD |
Kupujmo kvalitetno, kupujmo hrvatsko.
|
ja imam u ljubljani 20/20. In your face ! In your FACE :D
|
uf, kad ce kod nas takve brzine doci... vjerojatno za 10 godina! zamisli 1 Gbps, pa imao bi pola neta skinutog :) jedini izdatak bi bilo kupovina novih HDD. kad se samo sjetim 56k modema i skidanja 1 pjesme s napstera po 15 min... a nije to tako daleka proslost.
|
Citiraj:
On topick, što se tiče brzina men je 2Mbps sasvim dovoljno i za sve igre na netu a i smnjam da neki torrenti rade uopće na večim brzinama...bolje da smanje cijene flat-a |
Ma T-Com za sada :D
|
Citiraj:
|
Samo da pripomenem da ovo nije topic o torrentima :)
|
mda nemoj ni slucajno spominjat torrente jer ce te tor warnat iste sekunde i izbrisati ti post
|
lock
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:01. |