PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Chenbo Gaming Bomb vs. Aopen h600b (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=10763)

MentalHarikiri 10.06.2004. 02:45

Chenbo Gaming Bomb vs. Aopen h600b

koje je po vašem mišljenju bolji zbor???

chenbro(zeleni) mi je onak inovativnog dizajna i ima guba bočnu stranicu, 1x120mm vent odozadi i 1x92mm vent naprijed,ali pazi ovo NEMA reset button (wtf kak su uspjeli to napraviti)

aopen je konzervativnije i čini mi se bolje kvalitete izrade ,ali podržava samo 80mm ventove (2xodozada,2x gore,1x naprijed) i ima klasičnu pleksi stranicu i naravno skoro je duplo skuplje :rolleyes:

naravno sva optika bi bila pokrivena coolmaster crnim maskama i kučište bi trebalo u dogledno vrijeme zaprimiti dfi lanparty B u kombinaciji sa zelenim/black light katodama

posebno me zanima ako netko ima aopena da kaže dojmove,dali je izvana neki dio koji nije crni ili sivi(npr. rub oko pleksija na bočnoj stranici) i koje su boje power/hdd ledice...

Sky 10.06.2004. 08:15

Imam bijelog AOpena i čisto sam zadovoljan.
Jedino su me smetale mrežice koje sam ispilio. E, da, i donji 5.25" bay je neupotrebljiv jer udara u matičnu.
Pitaj Stalkera, on je uzeo u Autronicu neko fakat dobro kućište sa 2 12cm venta, a izgleda solidno.

oyilla 10.06.2004. 08:48

U svakom slucaju priklonio bih se AOpen varijanti, na kraju krajeva uopce neznam koje dofuro ta chanbro sranja na nase
trziste. Da imam 5 godina i da se furam na luna parkove i sarene gumene bomboncice mozda bi razmisljao o takvoj kupnji. Jedino sto Chanbro korisniku moze pruziti je vizualni sajam kicha i neukusa sto bi, po mom sudu eventualno moglo biti zanimljivo nekom nepodojenom deristu iz srednje bosne kaj gleda mtv i slusha britny spears. Neshto slicno u glazbi predstavlja folk pravac.
Klasika je uvijek u modi, pa tako i AOpen,upamti to. Cudi me da ti,Mental, uopce dvojis oko takvih stvari imajuci u vidu da si jedan od najpametnijih ljudi u Hrvatskoj, a slicno misljenje dijelim uglavnom o svim clanovima pc expert foruma.

MentalHarikiri 10.06.2004. 12:02

eehhh pa sad kak je ono išlo

money money money it's so funny in a rich man's world (naravno disco kugla se vrti i ako ti je promjer trapeza na hlačama manji od metra uopće ni si IN doktore oyilla)....čenbro je sasvim solidan za cijenu po kojoj ide i po onom kaj sam čitao/vidio dosta je kvalitetan (u usporedbi sa codagen i inim "reži prste i istegni leđa kad ga nosiš" kučištima),a o dizajnu nema smisla pričati jer o ukusima(i neukusima) se ne raspravlja
vjeruj mi ja bi najradije tvog Wave Master-a (al crnca) samo što su mi resorsi mali ,a jedan od uvjeta je pre-made pleksi stranica

@sky
ak se ne varam u pitanju je ono mini server kučište...i ono je bilo u kombinacijama,ali je pomalo ispalo jer su ti ventovi na dnu bočne stranice i jer nema pleksi....daj mi još reci koje su boje ledice za hdd/power

oyilla 10.06.2004. 14:05

uahah da, taj mental haraikiri,velik si volim te

MentalHarikiri 10.06.2004. 19:51

jao ojla čut će te denis :D

Mile 10.06.2004. 21:48

Citiraj:

Pitaj Stalkera, on je uzeo u Autronicu neko fakat dobro kućište sa 2 12cm venta, a izgleda solidno.
Uzeo sam i ja to kućište, samo s drugom maskom (a-03). Ful je prostrano, kvaliteta O.K. Osim 12cm ventova ima imjesta za 3 80mm odkojih jedan puše točno na pci kartice i grafičku. Nekome će biti dobro i to što je napajanje udaljeno od matične pa nije problem montirati Zalmana ako ploča ima socket na vrhu.

Sky 14.06.2004. 23:52

Mental, Mislim da misliš na H700A.
H600A je ista stvar kao i H600B, samo bijelo. Inače, ako ti išta znači, PWR je zelena, a HDD je žuta ledica.

MentalHarikiri 15.06.2004. 00:06

mislim na H600B Black pearl...i uzeo sam ga :p :smoke:

evo vam link pa pogledajte kak sam ga do sada složio... ići će unutra i dfi lanparty uskoro,žice će biti presvučene uv crijevom i još par sitnica :D tako da pri ocjenama imajte na umu da još under construction

IceFisherman 15.06.2004. 11:12

Citiraj:

Originally posted by MentalHarikiri
mislim na H600B Black pearl...i uzeo sam ga :p :
e toga sam i ja jučer dobil :D , stvarno ljepo kučište .
Samo šteta kaj s njim ne dolazi ona neonka kaj piše da je opcija.

NEgo daj mi reci a svetli onaj vent kaj je nutra odostraga?

kad mi ovaj tjedan dojde ic7-g onda si idem ja ljepo slagati :D

MentalHarikiri 15.06.2004. 14:03

ma case je mrak....za 500 i sitno kuna dobiješ super midi kučište (i fakat je veće od klasičnog midi casea) sa pleksijem na bočnoj stranici....a za čufteka su pleksi stranice po 200 i nekaj kun ?!?!?

vent svjetli RGB (tako piše) ,ali ja ga nisam ni isprobo jer pucam da sve bude zebeljeno :D

inače moj savjet ti je da odmah ubodeš srebreni floppy i neke crne maske za optikanere (ili ih ofarbaj) jerbo daje odlična štih prednjoj strani ;)

e da sa neonkama (onim od 30cm) češ imati problema jer ne stanu nigdje (osim ako izvadiš HDD kavez na dnu kučišta)...ja sam ih prikeljil na bočnu stranicu :p

Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:12.