![]() |
Razlika u gamingu sa 4gb u odnosu na 2gb rama
evo nesto sto bi moglo mnogima objasnit situaciju da se NE ISPLATI IMAT 4GB RAMA pogotovo za igre
LINK |
Normalno da u FPS nema tolke razlike, al u loadanju ima...
Citiraj:
|
Citiraj:
Što se mene tiče prelazim na 4FB, jer Vista + procesi i igra dosta deru! |
Vista + Igranje - IMHO 3GB je već dosta, 2gb i nije baš, gladao sam kod sebe i znam 100% da je tako... :kafa:
Sad 4GB je stvar ukusa (za sad) ali s obzirom na cjene skoro da je svejdno uzeo neko 3GB ili 4GB pa niti nema razloga da si ne uzme... |
mislim da cu i ja sebi dodati jos 2 GB jer vista stvarno popapa memorije... za klokanje memorije mi ionak nije toliko bitno necu je dizat prek 850 mhz(s tim da je single memorija ,ne radi u dual channelu)
|
Nedavno sam kupio još dva keksića, pa sad ima 4gb. Nisam primjetio znatno poboljšanje u performansama kompa što sam iskreno očekivao. No dobro, C: particija mi je full puna (kad sam instalirao programe na nju :(), uglavno oba harda su na nekih 90%, pa vjerojatno i zbog toga nije nešto primjetljiviji pomak. Al kad sam instalirao SP3, stvari su se pomaknule na bolje. Brže bootanje, otvaranje aplikacija i sl.
|
Citiraj:
|
:sweating: busted:D
|
Citiraj:
Jel mi zamjeraš iz dna duše što sam jako nestrpljiv dok mi se loada igra? |
ohoho, ice demon se pali na loadanje igara,, jbt sta je to RAMseksualac:wtf2:
EDIT: da ne kazete da moja je moja tvrdnja bez dokaza: Citiraj:
Citiraj:
|
Čini se da je tako :D
Evo sam za Ice Trola, par golih Ballistix sličica Pictures Courtesy Of MP950 http://pce.hostili.com/images/15qlw_thumb.jpg http://pce.hostili.com/images/DSC04336jsj_thumb.jpg http://pce.hostili.com/images/3wgbb_thumb.jpg I da, kako napreduje review http://www.pcexodus.com/phorum/Smileys/pcexodus/lol.gif @timmy_75 :goood: |
Hvala Razer, ide u posebnu arhivu...
|
Da, razlike u gamingu uglavnom nema, barem ne značajne.
Što se isplativosti tiče, tu je već druga priča, sve ovisi o OS-u i programima koji se koriste jer ih ima koji znaju bolje iskoristiti veću količinu rama. ja sam uvijek za više meme negoli za bržu memu. kad moram birati između 2 gige brzog i clockabilnog ballistixa i 4 gige renditiona, ja sam za rendition, pogotovo jer je riječ o otprilike istoj cijeni. |
E da vista shit jedna stvarcica imas 4GB ona se naseli gotovo an 2gb why hehe jer voliii rameee eto
|
Citiraj:
|
Citiraj:
http://filesportal.ru/uploads/posts/...lcohol_120.jpg |
Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
jedno slovo, dva slova, tri slova.... izgleda da demonko isto upotrebljava nekakve supstanace, jer koliko ja vidim koristio je jedno veliko slovo i to početno, a moj post je bio u šali... tvoj problem ako ne znaš brojati do 2, ajoj... ...da... sad sam se sjetio, ti znaš brojati samo do 1,45 i onda ne bootaš dalje...sry ice demon |
neznam jeli ja to krivo kontam, ili stvarno treba citat reviewe na internetu, ali evo odat cu vam tajnu kako provjerit koliko vam treba rama, a to je da pritisnete zajedno ctrl+alt+del, dok igrate neku zahtvjevnu igru ili koristite druge korisne programe zbogh kojih ste kupili c2d i provjerite koliko imate slobodnog rama, ukoliko je zauzeto vise rama nego sto imate , morate kupit jos rama. Nadam se da su vam sad stvari jasnije.
|
Kladim se da bi famozni Crysis radio daleko bolje sa 4gb.Makar bi se eliminirali dropovi kada odjednom dobiješ 5 fps-a,što povezujem sa učitavanjem novog dijela mape.Neke manje zahtjevne igre vjerujem da nebi profitirale (makar ne u toj mjeri). Probao sam CoD4 igrat sa 1gb,samoubojstvo,komp iz siga nije prelazilo 25fps.
Za vistu definitivno 2gb nije dovoljno.Odmah čim se upali zauzeće je preko 50%,što kada igraš značajno naraste.Sad razliku među 3 ili 4 neznam,ali više je bolje :) |
Što više rama imaš, sve ždere više:D tak da 4gb obavezno ak si na visti, a i cijena je danas jako pristupaćna.
|
Sorry na gornjem postu zurio se na kavu sa legom hehehehe :) nije alcohol samo gladna godina :)
ovaj imao sam 4gb i neke vece razlike u performansama nisam osjetio kod igara po pitanju ucitavanja jedina bitnija razlika je bila kod COH.a drugdje nista posebno a to dok cekam da mi se digne igra nije strasno... vista mi je popala 2gb u startu dobro imao sam ogroman sidebar i to je trosilo 500mb rama tako da... a sad 4gb se teze oc.a i sve al dobro nije to lose za imat.. ali x64 bitna vista je zajeb... dva program files.a i tak... |
kolko danas koštaju keksi... ne vidim razloga ne preći na 4gb
a i bolje radi Vista |
stavili mi u novu konfu 2*1 GB Kingmax 667 keksa.. Samo jedan je bio Single sided a drugi dual.. Sad idem to zamijenit jer se stalno rusi ... Dal da uzmem mozda 2*2GB 800 kekse? Vista + gaming :-)
|
Meni je osobno draže imati (pre)dovoljno malko sporijeg rama nego nedovoljno malko bržeg... :fiju:
|
@bullseye
uzmi 2x2gb,ak imaš 64x vistu. |
Citiraj:
|
ja ne znam ali izgleda da sam nekakve lude srece... dobio sam 2x2 kingmax ddr2 800 (Kingmax KLDE88F-B8KB5)) ... i rade bez problema na 948mhz @ 2.05V sa svim mogucim testovima i nije pokazalo ni jedan error niti se resetovao !
probao sam 960 sa 2.1V i radilo je par dana ali mi se samo jednom resetovao dok sam obrađivao jedan video tako da sam ga vratio na 948mhz @ 2.05 CL5 ... a CL4 nece ni da cuje sto se tice prepoznavanja rama u 32bitnom sistemu, od kako sam instalirao SP1 na vistu, sistem mi prepoznaje okrugla 4GB rama... |
Citiraj:
link |
Citiraj:
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:22. |