![]() |
Kuler za klokani Athlon XP-M 2500+???
Pozdrav.
Zanima me koji i da li je dovoljan ''obicni'' kuler za klokanje Bartona na 2,6 GHz?? Nesto sam razmisljao da pravim vodeno ali ne znam da li je bas potrebno. Da probam kakav zelmanov kuler? Sta mislite o postavljanju kulera Thermal Rite SLK 948U ??? Maticna bi bila ABIT-ova NF7-SL. Ram Kingmax 466-500 MHz. Hvala. :confused: |
Moj prijedlog je Zalman CNPS7000ACu, kao vrh ponude. Malo ga spilis i eto stane na plocu, a hladi odlicno i tih je.
|
Zalman je izvrstan, toplo ga preporučam (ja imam ALCU).
Ako nemaš jako dobro ventilirano kućište na 2.6GHz (treba mu oko 1.875-1.9V) bi ti se dosta zagrijavao, najbolji omjer zagrijavanja/brzine je 2.5GHz sa ~1.75V. |
a vodeno?? kučne izvedbe
Pa gledajte, razmišljao sam da napravim vodeno ali mi je problem onaj blok što ide na procesor. bojim se da neče biti dovoljno dobar i da ću u prvih 30 sekundi spalit proc. našao sam nešto na netu, neke slike,: pločicu 49x49 izbušikam debljina neka je 7 mm. ja na ''njoj'' napravim rupice :p dubine 5 i širine 3 mm. u njih cu pozabijat bakarne štapiče debljine 3 mm dužine 1 cm. rupice su raspoređene po prilično gusto. coda ulazi na jednu stranu, prolazi izmađu bakarnih žičica i izlazi u suprotnom kutu. ovo je, ja mislim dobro riješenje jer je velika površina preuzimanja topline. kao poklopac ću napravit bakarnim limom malu kutijicu kojom sve poklopim i zalemim.
pumpu bi našao neku oko 600-1000l/h hladnjak za vodu bi napravio sam. po prilično velik(pola kučišta). Šta kažete na ovo??? |
Ni Nikola Tesla ti nije ravan ;)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:46. |