![]() |
HDD ne radi ??
Pozdrav !
Kupio sam Prestigio prijenosni hard disk,uz obzir da ce raditi u autu.. naime imam usb izlaz iz auto radija,i kad normalno ukljucim usb stick,sve cita normalno,pa reko idem uzet si hard i natrpat u njega sve da ne moram s cd-ovima baratat....i danas kupim hdd,formatiram,nabacam malo glazbe,i ustekam u usb,a ono ne radi,odnosno ni ne ocita ga...prokaze cd,tuner i aux,a od usb-a ni U ! moze li mi tko pomoci i rec u cem je problem ? radi se o http://www.prestigio.com.hr/products...Safe/DataSafeI |
A tebi je USB stik od 1 ili 2Gb formatiran sa FAT ili FAT32 isto kao i 40/60/80 (ili kolko već) GB hdd kojeg si uz to vjerojatno formatirao sa NTFSom?
Ne čini ti se da možda postoje tu sitne razlike...? :kafa: |
probao sam ga stavit u fat32,takodjer ne radi....
radio sam preko partition magic-a,ako netko zna neki drugi nacin,molio bih pomoc... |
Imam isti problem. 2.5" HDD od Samsunga, 40gb, ne radi u autu.
Stickovi rade (formatirani u Win XP), on isto, ali ne radi... |
očito da radio ne može dati dovoljno struje HDDu...
diskovi obično traže oko 1A struje za pokretanje, 1 USB max može dati 0.5A Ima malo diskova koji rade sa 1 USBom, npr. WD passport serija... |
Citiraj:
|
A zašto taj isti USB HDD radi na kompjuteru, ako jedan USB može dati max. 0.5A? Glupost...
Istina da kabel od HDD-a ima dva USB priključka, valjda drugog uključiš ako mu fali struje, ali do sada nisam imao potrebu za tim... |
ima jedan prikljucak 2.0
i nema drugog prikljucka koji bi mogao negdje drugdje ustekat... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 09:31. |