![]() |
neprepoznata particija
Imam jedan stariji hitachi disk (5 god, 60GB) koji je normalno radio na mom starom racunalu. Kako sam kupio novo racunalo raspodjelio sam komponente okolo, a navedeni stari hard sam metnuo u racunalo od oca kao dodatni disk. Disk je uredno prepoznat, no problem je sto je prepoznata polovica diska, oko 30GB, a druga polovica je zanemarena. Nema ni je pod Administrative tools -> Disk management. Ne mogu je vidjet ni kada bootam neki linux.
Inace ta polovica tj. particija je sluzila za pohranu podataka, nije bio nikakav OS na njoj, i imala je NTFS dat. sistem. |
Hmm meni zvuči kao da je u pitanju neki stari čipset koji je imao problema sa prepoznavanjem diskova većih od 32GB pa ako je to u pitanju probaj naći update za BIOS za dotičnu ploču, ako ga ne nađeš onda ti ne preostaje nego neki PCI kontroler sa vlastitim BIOSom ubosti...
|
Ili kod starog imas win98 gore pa vidi, pretpostavljam Fat32 particiju, a drugi dio, odnosno Ntfs "ne vidi".
|
Citiraj:
Citiraj:
Obje particije su NTFS |
Iskreno fakat neznam, još nisam čuo za ovakav slučaj... :stoopid:
A tvoj komp ga vidi cjelog ili? Da nisi možda stavio sekundarnu particiju kao private ili enkodiranu ili nešto slično? |
neznam ja bi probao vidjeti sto kaze Norton Partition Magic ...
do sada koji sam problem imao s njim sam uspio rijesiti... |
Citiraj:
|
Probaj ga kroz Partition magic preformatirati. Ako nejde tako probaj neki bootabilni cd tipa hirens boot ili slicno, imas dosta alata za formatiranje.
Takodjer mozes i kroz HDTune napraviti zero fill format, ako preko toga nece, nece nikako edit: tek sam sad skuzio tora :D |
Isprike sto se nisam javio...bio sam u guzvi pa sam zaboravio na taj problem.
Inace, ta particija se ne vidi niti pod linuxom ... znaci da je mozda crkla ili ko zna sto... |
Kazem ti napravi zero fill format komplet harda i nakon toga ponovo napravi particije
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:30. |