![]() |
Koji modem za optimu??
Pošto sam n00b što se tiče mreža i sličnog. Znači, zanima me koji modem da kupim koji bi koristio za optiminu liniju pošto telsey otkazuje poslušnost.
|
|
Probaj nazvat optimu i prijavit kvar.
|
Ma jesam, slali su novi firmware valda, moš mislit. Nije ništa bolje neć se više zajebavat s njima i molit. A da nepričam kako mi za 2 kompa treba i switch.
Mislim da je općenito problem s padom/nestabilnosti napona u cijeloj zgradi. Čak sam negdjeprije bio bez struje 2 dana. |
Znači, ako je baš linija od Optime (ne preprodan T-Com) onda tražiš žični / bežični router sa integriranim modemom za ADSL Annex A.
|
Citiraj:
Tražim modem koji će zamjeniti telsey. Mislim da je sve jasno. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
ovo ili nešto drugo? http://pce.hostili.com/images/Screen...wlf8_thumb.jpg |
Ne, tu se vidi status adsl linije i nije tako loš (nivoi su ok i imaš samo jedan error od uključenja modema do ovog prikaza). Probaj naći onu stranicu gdje piše verzija firmware - a pa možda po tome zaključimo.
Po dostupnim informacijama 99% tražiš žični / bežični router sa integriranim modemom za ADSL Annex A. |
Citiraj:
Znači bilo koji ADSL modem ili router u kombinaciji sa ADSL modemom. |
Valjda je ovo printskrin s verzijom firmware-a.
http://pce.hostili.com/images/Screen...fthy_thumb.jpg DA, i preoblikovo sam pitanje u prvom postu da ugodim stričeku da nebude više zabune pošto nitko ne kuži da kad kažem da mi treba modem za optimu, da mislim da mi treba modem za optiminu liniju. :) Ali i da nekome nije jasno iz prve, mislim da je jasno poslije onoga da hoću zamjeniti telsey. |
Možeš uzeti i D-Link 684. Preflashao sam ga frendu i uspješno ga koristi na Optiminom adsl-u (ima i telefon i net preko Optime) umjesto Huawei-ja.
|
Da to je Annex A firmware. Kako je rekao coconut možeš nabavit neki uređaj koji radi na T-Com mreži ali trebaš zamjenit firmware (D-Link DSL-G684T > DSL-G624T).
Druga opcija je nabavka uređaja koji je već (tvornički) podešen za adsl Annex A. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:02. |