![]() |
Stereo TV kartica+5.1zvučnici=surround s TV-a?
E, to me zanima.
da li bi ja da uzmem stereo karticu (konkretno ona Leadtek2000expert), imao surround zvuk u filmovima s TV-a koji su inače u surround? (već ih lagano ima na našoj televiziji).. pošto imam 5.1 zvučnike. pod surround mislim da mi na centralni ide većina govora i takva sranja, a na ostale surround efekti i slično. if u know what I mean... |
kartica koju si spomenuo (a vjerojatno i sve ostale na tržištu) na zvucnu salje samo stereo zvuk i takvog ga zvucna salje na zvucnike
sada je pitanje zvucnika (ili tocnije elktronike u njima) oce li oni i imaju li opce mogucnost da zvuk, po određenim algoritmima, rasporede na svih pet zvucnika u svakom slucaju nikad neces dobit onaj surround koji je bio u filmu |
Neces to moci... I by the way ma zemaljskoj TV nema filma sa AC3 zvukom iako ti na kraju filma pise dolby digital imas samo normalan stereo.
|
Imam tu Leadtekovu karticu u kompu i zvuk je stereo (dobar) i to je sve što možeš očekivati , o nekakvom suround zvuku ili 5.1 nema govora i to nikako nećeš moći ostvariti, barem što se tiče mojih iskustava.
|
a kako bih onda mogao imat surround zvuk?
primjer: na Nova tv ide neki film, i oni ga danima prije reklamiraju kao film u surround zvuku! i s čim ga gledat da ga čuješ? mislim, sve i jedan film u videoteci je u surround zvuku (što se DVD-a tiče, bar ja nisam naišao samo na stereo film) ili je to samo marketing? |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:07. |