PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Novi procesor u kućištu - pomozite! (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=10707)

i_separovic 07.06.2004. 20:18

Novi procesor u kućištu - pomozite!

kupio sam Athlon 2400+ i istalirao ga. Prije sam imao Duron 1300MHz. Problem je što u 3D Marku 03 dobijam skore od 2500 marka, a graf. mi je Radeon 9600 s 128MB. U 3DMarku 2001 skore je 8890, a i igre rade ok. Je li to u redu i da li trebam reinstalirati Windowse XP? Matična je Abit nf7 s 256 RAM-a . Hvala

pogi 07.06.2004. 20:24

Problem je u tome sto ti mislis da imas problem. Ali gle.... uopce nemas problema (barem ne s kompom). Pa i sam kazes da ti igre rade ok. :)

komer 07.06.2004. 20:25

pa kad god stavljas nov ihardware bilo bi ok instalirat windowse,za 3d m,ark score ti je ok s obzirom da se radi o cistoj 9600,a mislim da nebudes dobio prervise od nje!3d mark su ti samo brojke i to ti je za k..ac!ako ti sve igre rade na tebi dovoljnim postavkama onda se nemas kaj brinut radi toga!

Codiac 07.06.2004. 20:26

Nemoras instaliravati wine ako sve radi ok, ali ja bi reinstal nabacio ...

MadBoY 07.06.2004. 21:10

Ma kod vas je svako rjesenje FORMAT!?
Pa dajte!!!
Nema potrebe da reinstaliras windoze.
Sve ti radi normalno.

Shteff 07.06.2004. 21:22

normalan rezultat za tu grafulju, ništa ne diraj

i_separovic 07.06.2004. 21:37

E ljudi hvala vam, tako mi se nije dalo ponovno instalirat Windowse... Pozdrav!
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

pogi 08.06.2004. 08:08

Citiraj:

Originally posted by komer
pa kad god stavljas nov ihardware bilo bi ok instalirat windowse
Znaci ti kod mijenjanja graficke kartice.... ono ides na clean install windowsa? :cool: :beer:

Eladio 08.06.2004. 09:57

Citiraj:

Originally posted by pogi
Znaci ti kod mijenjanja graficke kartice.... ono ides na clean install windowsa? :cool: :beer:
kad sam mjenjao maticnu, windowsi nisu sami htjeli raditi :D
a linuxi sa par entera zbog promjene hardwarea rade kao i nakon instalacije :)

Renesis 08.06.2004. 10:28

Mislim da kod mijenjanja proca ne bi trebalo vindoze instaliravat. Ja u jednom danu bio kroz komp provukao 5 procova, i ništa nije bilo sporije...

Ionako je sve to u BIOS-u, ne?

pogi 08.06.2004. 10:32

Citiraj:

Originally posted by Eladio
kad sam mjenjao maticnu, windowsi nisu sami htjeli raditi :D
a linuxi sa par entera zbog promjene hardwarea rade kao i nakon instalacije :)

Maticna je drugo. Hebiga ipak je ona srce svega. Sto si prelazio sa VIA na nForce2 pa je bilo problema. Hebeno je sto nemozes windowsima reci da trenutno koriste "standard MBO" :D

Moja tvrdnja stoji za promjenu VGA, RAMa, CPUa, modema i inih PCI/VGA/ISA kartica

Eladio 08.06.2004. 10:34

Citiraj:

Originally posted by Renesis
Mislim da kod mijenjanja proca ne bi trebalo vindoze instaliravat. Ja u jednom danu bio kroz komp provukao 5 procova, i ništa nije bilo sporije...

tako je..
PROC nista ne utjece na rad windowsa..

tu nema nekih drivera i sta ti ja znam :rolleyes: :D

nema potrebe za ikakvim prestimavanjem, osim eventualno u igrama pomaknut efekte s low na medium :D

Eladio 08.06.2004. 10:39

Citiraj:

Originally posted by pogi

Moja tvrdnja stoji za promjenu VGA, RAMa, CPUa, modema i inih

ram i CPU ne utjecu na windowse (eventualno rami na page file tj. na cachiranje samih windowsa sto je prica sama za sebe i to je jedini pravi razlog zasto mi windowsi idu na zivce!! ..a mozda i hardovi bi bolje i duze i hladnije radili ,ali to je vec prica za sebe :o )

sto se tice PCI/VGA/ISA kartica , ali i AGPkartica, nikad neznas ;)

uz malo srece i uspjesne deinstalacije starog hardwarea, mozda novi i proradi bez beda..

(win98 i sl. tu nebi uopce spominjao vec se drzim WINXPa )

pogi 08.06.2004. 10:45

Citiraj:

Originally posted by Renesis

U nasem slucaju Windowsa, koliko ja znam OS nema veze sa CPUom osim sto ga prepozna koji je. Jedino aplikacije kojima je to potrebno mogu detektirati (dakle to se moze iskodirati) pojedine setove instrukcija kojima CPU raspolaze (uglavnom za multimediju npr. kod intela MMX i SSE).

Mozda sam i u krivu ali vec ce se netko javiti.

Bart 08.06.2004. 21:00

Pri mijenjanju proca, memorija, modema i sl. zaista nema potrebe za instalacijom ili reinstalacijom Windovsa, to se prakticira kad se mijenja matična sa drugim čipsetom i sl.
Ja sam prelazio sa KT600 čipseta na ovaj sada nForce 2 i naravno problemi su bili ogromni jedva sam natjerao komp da radi ali naravno format:c/s je sve riješio i nova čista instalacija.:beer:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 05:51.