PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Web dizajn, programiranje i ostalo (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=39)
-   -   MOLIM HITNU POMOĆ C-a (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=107039)

DANCI 08.05.2008. 20:43

MOLIM HITNU POMOĆ C-a

pise se ispit

napisati program koji ce ucitati znakove sa tastature sve dok se ne ucita razmak i ispisati ucitatne znakove i njihov broj,
pretvoriti sva mala slova u velika i sva velika slova u mala, ispisati izmnjenjeni niz i izracunati i ispisati broj samoglasnika.

do 9h

Arsenal-fan 08.05.2008. 20:46

Citiraj:

Autor DANCI (Post 1023559)
pise se ispit

napisati program koji ce ucitati znakove sa tastature sve dok se ne ucita razmak i ispisati ucitatne znakove i njihov broj,
pretvoriti sva mala slova u velika i sva velika slova u mala, ispisati izmnjenjeni niz i izracunati i ispisati broj samoglasnika.

do 9h

-opa jos jedan TVZ-ovac!:beer:

Bubba 08.05.2008. 21:27

Citiraj:

Autor DANCI (Post 1023559)
pise se ispit

do 9h

http://imenik.vip.hr -> hitna pomoć
HITNA MEDICINSKA POMOĆ Zagreb, Ignjata Đorđića 26 (01) 94

A sto ti tocno nije jasno?

ucitati znakove sa tastature sve dok se ne ucita razmak
Code:

while(!isspace(c)) //ne zaboravi includeati ctype.h
c = getchar();

ispisati ucitatne znakove i njihov broj
Code:

/*ocito ce ti trebati polje, pa onda drukcije moras formulirati i prethodni dio koda, no ne vidim u cemu je ovdje problem? polje valjda znas ispisati a duljinu dobijes ovako*/
printf ("%d", strlen(imepolja));

pretvoriti sva mala slova u velika i sva velika slova u mala
Code:

/*pogledaj sto imas u ctype.h; islower, isupper i tolower i toupper funkcije napose, ostatak je par if-ova*/
ispisati izmnjenjeni niz i izracunati i ispisati broj samoglasnika.
Code:

/*e ako ovo ne znas...*/

DANCI 08.05.2008. 23:47

@Bubba

problem je u tome što mi predaje šugavi prof koji nezna objašnjavati C kak se spada zato i je situacija takva kakva jest, a to je da pola ljudi u grupi nezna rijesiti zadatke koje zada, po svakoj vježbi koja se održava

i da nisam uspio rijesiti ovaj zadatak ko i ostatak pol ekipe u grupi u kojoj sam se ja nalazio i koja je imala tu grupu :kafa:

Bubba 09.05.2008. 00:13

Citiraj:

Autor DANCI (Post 1023761)
@Bubba

problem je u tome što mi predaje šugavi prof koji nezna objašnjavati C

Seres, ukratko. Nemoj mi plakati i tuzaljkati na "sugavog prof koji ne zna objasnjavati C" (zadatak ima 10-15 linija koda i primjeren je 2. razredu srednje strukovne skole) - problem je u tebi i tvojoj ljenoj guzici koja je mogla vec 3 puta rjesiti ovaj zadatak u 20 razilcitih programskih jezika (od kojih za 19 nisi ni cuo do sada, ali to je Mr. Google i ekipa) ali lakse je postati na forum i cekati budale - a najlakse je biti gotovan i ni ne potruditi se napisati barem *nesto*! A ako ste ti i "pola tvoje grupe" nesposobni rjesiti ovakav zadatak, razmislite da (grupno) promjenite profesiju (bez pretjerivanja, ozbiljno!)...

Eto, unatoc svemu, ja bih ti vrlo rado pomogao - napisi kod koji imas do sada, pa cemo ga ispraviti i/ili dopuniti po potrebi.

Arsenal-fan 09.05.2008. 10:18

Citiraj:

Autor Bubba (Post 1023794)
Seres, ukratko. Nemoj mi plakati i tuzaljkati na "sugavog prof koji ne zna objasnjavati C" (zadatak ima 10-15 linija koda i primjeren je 2. razredu srednje strukovne skole) - problem je u tebi i tvojoj ljenoj guzici koja je mogla vec 3 puta rjesiti ovaj zadatak u 20 razilcitih programskih jezika (od kojih za 19 nisi ni cuo do sada, ali to je Mr. Google i ekipa) ali lakse je postati na forum i cekati budale - a najlakse je biti gotovan i ni ne potruditi se napisati barem *nesto*! A ako ste ti i "pola tvoje grupe" nesposobni rjesiti ovakav zadatak, razmislite da (grupno) promjenite profesiju (bez pretjerivanja, ozbiljno!)...

Eto, unatoc svemu, ja bih ti vrlo rado pomogao - napisi kod koji imas do sada, pa cemo ga ispraviti i/ili dopuniti po potrebi.

-nazalost ovo za sugavog profesora je istina!

DANCI 09.05.2008. 22:39

@Bubba

eh kad ja neznam ni započeti, a ove detalje ctype.h, strlen, islower, isupper i tolower itd. nisam niti znao za njih da uopće postoji u Dev... kad prof nije nikad spomenuo niti radili vjezbu s tim detaljima... :rolleyes:

Bubba 09.05.2008. 22:51

Citiraj:

Autor DANCI (Post 1024643)
eh kad ja neznam ni započeti,

C tutorial

Citiraj:

a ove detalje ctype.h, strlen, islower, isupper i tolower itd. nisam niti znao za njih da uopće postoji u Dev...
upper to lower string C
converting string case C
string functions C

Citiraj:

kad prof nije nikad spomenuo niti radili vjezbu s tim detaljima... :rolleyes:
Da, smece jedno preplaceno, kako se usudi dati nesto tako grozomorno pretesko sto jamacno niste radili na vjezbama. Ne bi me cudilo da djubre uopce ne predaje C na vjezbama, nego J ili Clarion ili neki takav kurac i onda vas jebe sa ovakvim ubitacnim zadatcima. Smrad jedan, kako ga samo nije sram, u novine s njime!

rodney 11.05.2008. 21:48

ne slusajte bubbu, to Nogo govori iz njega..... :lol2:

pardon za brutal offtopic

Bubba 12.05.2008. 08:38

Citiraj:

Autor rodney (Post 1026366)
ne slusajte bubbu, to Nogo govori iz njega..... :lol2:

Imao sam ja i tezih likova prije Goranke, ne brini... :D ;)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:11.