![]() |
Ima li ovo kupit...???
|
Jesi li gleda u Chipoteci ili u nekom dućanu za elektromaterijal?
btw ja iman takav prekidač za neonku :p |
ali vidiš da ova ima u sebi ugrađenu led diodu,a tvoja nema
|
Vidin,nisan ćorav :p
|
to znan da nisi čorav ali pogledaj post ispred toga napisa si da ti imaš takvoga ali ti ga nemaš ovoga sa ledicom:D ;) :beer:
|
evo kada već pitan zanima me i ovaj mali vent di mogu nabaviti
http://store4.yimg.com/I/xoxide_1792_26890340 |
Sto se prekidaca tice ja sam jednom vidio prekidace sa ledicama u auto opremi. Naravno ne u ST no... A sto se venta tice to bi se mozda dalo i napravit. No pitanje je dali bi Ledice stale unutra??? Jer kolko vidim vent ima samo diode u centru...
|
da taj je vent 40mm...............i ja mislin da ima dvi led diode u centru
|
mogu ti ja takvu sklopku s crvenom ledicom nabavit u varazdinu
kosta nesto iznat 20 kuna jedino je problem u tome sto je namijenjena za 220 volti ako je spojis u strujni krug na 12 V onda ledica ne radi u Split dolazin oko 15.7. |
ma ko će se zajebavati sa time ova je već napravljena za kompić tj.12V
|
Pogledaj u links,hgspot,chipoteku...
|
a pogledati ću
|
Citiraj:
vec tinjalica (220V) |
e ja ti se bas ne kuzin previse u takve stvari (matematicka gimnazija)
u cemu je razlika? |
razlika je u naponu na koji su prikljucene... naponi LEDica su za red velicine manji od napona tinjalice... i btw o kojoj to matematickoj gimnaziji pricamo? jerbo cak i u njima postoji fizika i Ohmovi zakon... znas ono o odnosu struje, napona i otpora.... uglavnom LEDice ti imaju radne napone od 3 do recimo 6 V dok tinjalica radi na 220 V (gradska mreza). U praksi? spojis tinjalicu na napajanje od kompa i ona ne svijetli... spajas LEDicu na 220 i imas trenutno pregaranje iste... i smrad topljene plastike ;)
|
Citiraj:
|
ma sve smo mi te cake radili u srednjoj ali nikad nismo spomenili tinjalicu
|
Citiraj:
btw ekipa sorry na ovom ali lately se bas bavim intenzivno nekom elektrotehnikom pa jbga... :rolleyes: |
Iskreno ima vec dosta da sam ja izasao iz srednje skole i sada vise ne slusam bas ono osnovama elektrotehnike, i moguce je da grijesim, no nevidim zasto bi svaka tinjalica morala imati otpor u seriji??? Otpor je tu da dijelu pad napona tako da se sve ne obijesi na tinjalicu. Oli ti ga ukupni padovi napona jednaki su izvoru. Neka pojednostavljena verzija "2 Kirha". Ma niti ga se cijelog sijecam...
Sto se tinjalice tice nikada ih nisam spajao a do prije malo se nisam ni sijecao sto je to i evo sinulo mi je da je to onaj rac sto radi na principu plina... Mogu biti miniaturne i imaju jaku cvrstocu (tesko se razbijaju). |
pa no, tinjalice imas i u probistiftima (po 'rvackom ispitivacima napona) :D
|
Citiraj:
|
maky, tako opasan modder a nemos se sjetiti kupiti mali prekidac i probusiti 3mm rupu i uvaliti ledicu. sram te bilo :cool:
:beer: |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
mozes je i zaljepiti. ionako ne bi trebala viriti iz prekidaca. iako mozes i staviti ono plasticno leziste koje se moze kupiti u chipoteci. ne metalno kuciste jer se onda previse vidi.
uglavnom..experimentiraj :cool: |
A oću nema druge
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:45. |