![]() |
Problem sa mikrofonom - Abit IP35-E
Dobar dan,
Kum mi ima problema, kupio je novu "kantu" i nikako da podesi zvuk mikrofona, pa me zanima da li je netko imao slične probleme, te da li je to netko uspio riješit! Naime, kada spoji slušalice i mikrofon u predviđene "utore" na ploči, dolazi do sljedečeg problema. Prilikom samog razgovora (skyp), ja čujem samog sebe preko njegove zvučne, tj, ja čujem isto šta i on. A ono što najviše smeta je to kada igramo nešto preko neta (COD 4) ja čujem u svojim slušalicama sve šta bi trebao čuti samo on. Nadam se da sam uspio pojasniti problem i poteškoće, te se nadam da netko ima riješenje problema! link na ploču http://www.abit.com.tw/page/en/mothe...&fMTYPE=LGA775 |
A da u Volume Controlu isključi mikrofon, tj. da na zvučnicima ne čuje ono što se govori na mikrofon?
Smanji sig na dozvoljenih pet redova ili smanji font. http://forum.pcekspert.com/faq.php |
A da u Volume Controlu isključi mikrofon, tj. da na zvučnicima ne čuje ono što se govori na mikrofon?
-------------------------------------------------------------------------- A kako bi onda mi ostali trebali čuti šta on nama priča, ukoliko isključi mikrofon?!! Jer cilj je komunikacija preko skypa ili sličnog programa, bez "duplog zvuka" |
Čut će se normalno, ali on neće čuti sam sebe u zvučnicima/slušalicama. Ti na taj način isključiš samo funkciju "razglasa" dok mikrofon svoju zadaću obavlja i dalje. U to se možeš uvjeriti tako da sam sebe snimiš u nekom programu (tipa Audition) i vidjet ćeš kako se krivulja mijenja ovisno o razgovoru.
|
Citiraj:
Ovo mi je kum napisao: " aj ti tamo napiši da ti čuješ i zvukove iako je mikrofon ugašennnnnnnnnnnn". Naime, to sam zaboravio napisati, njemu mikrofon nije spojen, a ja čujem na svojim slušalicama, zvuk koji dobiva prilikom podešavanja zvuka na svojem kompu! |
bump
|
Citiraj:
|
Obzirom da je konfa još pod garom, neka je nosi na servis. Moja je pretpostavka da je u pitanju softverski problem tj. problem s audio driverima.
|
Ne, bila je neka verzija bBIOS-a, mislim 14 ili 15 koja je rjesavala audio abnormality, meni tako nije htjela Leadtek TV2000 na IP35-E pustati zvuk kad je spojim na plocu direkt u zvucni IN. Poslije updatea BIOSa radi kao sat ;)
|
Citiraj:
Atha--->napravljeno, hvala! |
Mislim da je od verzije 14 sve radilo kako spada, ne sjecam se vise, prodao sam tu plocu jer su mi trebale pare za ovu sadasnju konfu...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:49. |