![]() |
Uzasno spor prijenos preko LAN-a
Imam umrezena 2 racunala (preko Dlinka G684T), na jednom je Vista SP1, na drugom XPSP2. Prijenos filea od 700MB traje 50ak minuta ili vise sto je abnormalno sporo.
Ista stvar je i ako pokusam LAN prijenos podataka izmedju racunala s Vistom i racunala s XP-om, tako da je ovaj s XPom spojen preko wirelessa, a ovaj s Vistom spojen kabelom na ruter... Ima li tko kakav prijedlog? |
Yay, problem rijesen, trebalo je u postavkama mrezne kartice pod Link speed & duplex odabrati 100Mbps Half Duplex
|
nema bas smisla.
nemoj me krivo shvatiti, vjerujem da ti sada ide brze, no half-duplex znaci da koristi samo jednu paricu i za upload i za download. svakako vrati na full--duplex i provjeri si kabel. onda ce ici jos brze. ako nije kabel onda ti je jedna od mreznih u q. ili pak nesto trece. |
Citiraj:
:D Nekad su switchevi bili half-duplex, što znači da podaci mogu ići kablom (UTP a ne paricom kada je ethernet LAN u pitanju a to je i tema ovog topica) u oba smjera, ali samo jedan može biti aktivan u datom trenutku. Kod full duplex mreža, a takve su sve danas, podaci mogu ići istovremeno u oba smjera. I to je to. Parica je za većinu ljudi u običnom govoru ono preko čega si spojen na telefonsku mrežu, kakve to veze ima sa ovim topicom? Primjer simplex mreže bi u današnje vrijeme bio satelitski internet - samo download. Ono što vistu može usporavati je što kod svakog podizanja network interfacea provjerava o kakvoj se mreži radi (half-duplex, duplex, 100mb, gb), što s nekim routerima očito dobro ne radi, pa je dobro kao workaround ako se pojave ovakvi problemi odmah postaviti 100MB full duplex (a ne half duplex kako je napravio shp) ili ako imamo gigabitnu mrežu na gb-full duplex. Na ovom forumu nekad tako ima puno dezinformacija, da je to za ne povjerovati... |
Hm, nešto sam stisnuo dva puta...
Al' već kad sam stisnuo da još nešto napišem. Dakle, bit half duplexa je da, ni da hoće ne može koristit dvije parice, kada može samo ili primati ili slati podatke. :D Uvijek kada odgovaram na pitanja, rađe volim ispast pametan nego pomoći drugome... |
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Citiraj:
Dakle, ako nisi shvatio o čemu pričam, malo se informiraj. Citiraj:
Također, gigabitni interface može isključivo raditi u full duplex modu jer se sve 4 parice kabla koriste i za upload i za download tako da to ne treba posebno postavljati. Half-duplex gigabitni ethernet ne postoji. Citiraj:
|
Citiraj:
Citiraj:
|
Citiraj:
LOL LOL |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 10:57. |