![]() |
Spužva za zv. izolaciju - gdje?
Znam da je nekoć bilo za kupiti od Sharkoona spužva poput ove dolje na slici za zvučnu izolaciju kućišta, no više je nema..zna li tko gdje bi se tako što moglo kupiti i za koliko?
http://img.dooyoo.co.uk/GB_EN/orig/0/3/5/9/8/359816.jpg |
Dobar zvuk u ZG, ili kod nas u Ri neka trgovina sa akustikom...
|
Bilo kakav dućan koji drži tapetarske proizvode za namještaj. Dakle, dućan s raznoraznim tkaninama i spužvama.
|
Zapitaj se malo koliko to grije kućište ;)
|
Fiorella la Guardie, kada ides sa Brajde prema ekonomskoj skoli 50m lijevo prije skretanja za skolu se nalazi shop sa bojama, lakovima, raznom uzadi, a nedavno sam slucajno vidio da imaju i te spuzve. Baci oko, nadam se da to i inace drze. Inace ducan je povoljan, kupovao sam trake za rolete i iznenadila me relativno ok cijena.
|
Citiraj:
|
ima u Audiopro (ne znam kakve su cijene kod ostalih):
http://www.audiopro-croatia.com/mex/...l.php?art=3995 |
Citiraj:
|
Da ako se pravilno namjesti i počepi besmislene "ukrasne" rupe i preusmjeri zrak kamo treba nema razloga da se išta grije, zapravo može biti i bolje...
Naravno prašina je uvjek problem, zato treba na ulaze nasadit filtere da se bar malo reducira šteta... |
U čipoteke, 50 kuna po' kvadrata, ja sam kupova
http://www.chipoteka.hr/www_new/modu...fra=8011300071 |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Mi kada smo uredjivali prostor za bend isli smo baciti oko na Krasicu/Hreljin (ne znam tocno koji je ono dio gdje dilaju spuzvu za maskare) ali su cijene bile astronomske. Na kraju smo otisli u Sloveniju, spuzva koja je u HR tada bila 100kn (vidim da je i danas ista cijena) kod susjeda je bila 3x isplativija, dakle nekih 32-33kn nas je doslo. Isli smo u dvije ture jer nam nije stalo u Punto. Znam da nema direktno veze sa temom, ali cisto da steknete info o cijeni tu i preko, pa ako kada kome bude trebalo nesto vise spuzve da zna gdje ici. |
Bilo je tih spužvi za kupiti u Chipoteci takodjer.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Imam jedno pitanje za ekipu koja je koristila ovu spzvu iz dobrog zvuka. Skuzio sam da je samoljepljiva, samo me zanima kolika je gustoca/tezina te spuzve? Ono, odokativni dojam, jel onako gusta, teska, ili je neka full lagana?
|
Perolaka kategorija :)
|
Znao sam.. Jel ima sta da je gušće/teze i da je samoljepljivo?
|
Pretpostavljam da ti nije dovoljno izdampiran prostor, pa bi nesto teze ... od spuzvi, ne postoji bas (barem ne kod nas).
Ugl u tom slucaju fino bitumen u traci i fenom ga fino (samo)ljepis :) Daleko je bolji od ove spuzvice, a i koristi se u auto akustici odakle i dolaze preporuke. |
Uglavnom mi to treba za damiranje suba, jer kad sam ga otvorio nisam se bas ugodno iznenadio kolicinom i nacinom dampinga, pa sam mmislio sve to izbacit i prvo lijepo zaljepit bitumen u traci i onda na to neku finu gusts stozastu spuzvu. Neke ideje?
Nadam se da ce se bitumen u traci drzat na medijapanu? Naravno zgrijat cu ga fenom koliko ide.. |
Ako u autu bitumen drzi bolesno ne vidim razloga zasto u subu ne bi ... samo ga kvalitetno nanesi i nemas brige.
Uvijek postoji mogucnost jos jednog sloja bitumena i onda spuzva, premda pazi da ga ne "ubijes" previse jer cesto se zna desiti kontra-efekt, tj. premali volumen ostane za kompresiju i ode zvuk u rodni kraj. Ta spuzva nije losa (bas je imam pred sobom) i uz bitumen bi trebala biti i vise nego dovoljna. Neki znaju stavljati i onu vunu ili cak i onu PU pjenu u spreju za izolaciju shtokova i prozora ... ja sam malo skeptican prema tome :) |
Citiraj:
Sto se tice volumena kutije, ne bi se on puno smanjio, jer bi naljepio aj bitumen koji je debljine 2mm i jos gore spuzva od 3 cm, tako otprilike je i sad samo sto je umjesto spuzve onaj sonofil. Pur pjena onak, ne:D |
|
Hvala za info, ova od 5 cm mi se svidja, a ionako mi trea otprilike 1m2 jer trebam stavit iznad vrata ima onaj glupi prozor koji zvoni i dosta zvuka izlazi preko njega van sobe..
Samo isto je pitanje gustoce te spuzve? |
jer ima tko tu spužvu uopće da mi kaže kak to funkcionira tj kak se čuje odnosno ne čuje? :D
|
"Ubije" efektivno 2-3 dBA ... ovisno o tome kakve ventove i diskove imas.
BTW ako ti je disk najglasniji u case-u onda nista od toga, jer ne ublazavaju njegove vibracije (samo zvuk od coolera). |
Citiraj:
|
Nebi ni guma sama niš posebno utišala. Najbolje su sendvič konstrukcije. Idealno bi bilo složit recimo sloj stiropora, sloj gume, sloj spužve. E onda bi to bilo nešto. Ovako, spužva bi mogla bit dobra u slučaju da je moguće nać one teške spužve. Al to ne znam di nabavit.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:57. |