![]() |
Hitachi nestali GB _ wtf???
Ostavio prošli tjedan komp da se skida s neta.
Došao danas i vidi čuda: http://img.w3dizajn.net/images/pr1ij7y_thumb.jpg ||| http://img.w3dizajn.net/images/pr2v39o_thumb.jpg Naravno disk u kompu je Hitachi T7K250, i imao je na toj particiji cca 2x0 GB. Sada sumnjivo mi je da Vista ima problema sa LBA 48bit, jer je disk radio prije ok??? Sada neki prijedlozi, i mislite li da disk putuje u kantu??? |
probaj vidjeti na XP-u kako će se ponašati, ako ne želiš instalirati XP onda probaj kod nekog priključiti svoj disk...
|
Moja Vista nema nikavih problema sa 48bit LBA nije mi ništa nestalo od kad je koristim a osim sistemske sve particije su mi veće od limita 28bit (tribute to domy_os :beer:) tako da to sigurno nije...
|
Citiraj:
Citiraj:
|
jesi napravio virusscan?
Možda si nešto zlocesto uhvatio |
Citiraj:
Nego našao sam sličan problem na jednom stranom forumu, naime tamo je lik rješio samo: brisanjem particija i ponovnim kreiranje. Naravno da ovo želim izbjeć. Baš sam baksuz sa ovim problemima zadnjih dana! :care: |
A čuj neznam kaj da ti velim, ja sam sa prekidima na visti već preko godinu dana, skoro od kad je izašla koristio sam i 32 i 64 bitnu i ništa mi nije nestalo... Jesi probao GTDB provrtiti?
|
Citiraj:
GTDB nisam. |
kolko ti u biosu kaze da ima GB?
da nije mozda jedna ploca krepala? |
Citiraj:
Baja, na tvom mjestu s tom particijom ne bih ništa radio nego instalirao dobre stare Windowse XP s nekim SP-om u instalaciji ili bootao Hiren's Boot CD pa u nekom HDD alatu vidio kako stoje stvari. Nadam se da ćeš me poslušati jer bi u protivnom mogao izgubiti sve podatke koje sad ne vidiš, a nije isključeno da ih već nisi izgubio. |
Citiraj:
|
probaj i Ontrack Easy Recovery
|
Maka viruse, pogleda BIOS.
U BIOSu piše na Auto Detect 136GB :hitthewal: Sve mi se čini da će HDD na garanciju, sada me zanima je li ja mogu uzet 500GB naravno uz nadoplatu na ovoga! |
A neznamo mi to, probaj... :D
|
Citiraj:
BTW probat ću i XP! |
OT: nemoj samo da ti šjor Ivan u Vemulja pregledaje disk
|
Citiraj:
Why ??? |
Zato jer ak ti vidi vistu nece ti priznat garanciju :D:D
Salu na stranu. Ja nebi furao disk na reklamaciju ako ga nisi formatirao, pa onda vidio sto se dogodi... |
Citiraj:
Ovaj thread se može maknit pod HW probleme i smatrat rješenim! :kafa: |
A da probaš bootati Hitachi Feature Tool pa u njemu vidjeti kako ti stoji limit?
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:32. |