![]() |
Konfa sa specijalnim željama
Evo konačno sam došao do neke mogućnosti (stigla diners kartica) da dođem do nove konfe pa trebam pomoć, no imam neke svoje želje.
1. matična nikako ne smije biti gigabyte jer imam loše iskustvo s njom (ne želim raspravu tipa tko, kada, zašto...), nekako preferiram asrock (da dobro ste pročitali, kod nje nikad nisam imao nikakvih briga), abit, ne znam ništa o MSI i asus pa mođda i te dvije ili nešto deseto 2. proc mi nije bitno jel intel ili amd (nekak mi je draži intel ali...), važno da je dvojezgren i da se može malo clocnut 3. memu nebi kingmax (ma svi to imaju, ha-ha), možda crucial, ocz ili nešto slično (što brže, to bolje) 4. grafa mora vrtit sve novije igre pa makar na niskoj rezi, mora biti što tiša, svejedno ati ili nvidia 5. hard barem 250GB ali nije naodmet i koji Gb više npr. 320, što tiši i 16 MB cachea 6. napajanje koje će sve to pogonit, što tiše, ne preskupo 7. prža najtiša moguća, ni u ludilu Nec E sad još nešto, sve bi trebalo biti iz istog dućana jer kartica ide na "milion" rata, eventualno dva jer mi svugdje mora biti min. kupnja 500kn I na kraju najvažnije, sve se mora uklopit u 3000kn - max 3500kn eventualno manje ak iskoristim nekaj iz ove moje sadašnje konfe iz siga (ja nebi jer ide u prodaju,a mislim da će lakše ići u kompletu) Ja sam si nekaj zamislil pa vidite jel to OK: Cpu Intel E8200; MBO Asrock Twins P35; GPU nVidia 9600GT; DDR2 Crucial 2x1GB; HDD Samsung 320GB; DVD-RW Samsung; PSU Fortron 350W |
ovo sto si sam napisao je cist okey makar ne znam za maticnu asrock osobnih iskustava nemam ali drage volje bi ti preporucio asus p5k seriju ili abit quad gt ploce su oko 1000kn ako ti je to puno elvis bi mogao imat neko rjesenje...
|
Citiraj:
|
Ja imam jači model ip35 koji je skuplji 150kn i mogu ti reć da sam jako zadovoljan, sve kaj sam prištekao na nju je radilo bez greške
|
Gledano na budžet, Gigabyte bi bio idealan izbor....no tu je ne skupa ASUS P5K koja u linksu košta 789 kn za gotovinu, P5K-c je nešto skuplja (880 kn) i ima mogučnost ugradnje ddr3 memorije.
|
evo razmisli o ovoj grafi
Gigabyte Radeon HD 3870 http://www.adm.hr/product_info.php?c...oducts_id=5234 je da ima sporije mem. čipove od drugih hd3870 al eto povoljnija je od ostalih.dođe 975kn.mislim da bi bez problema trebala vuć nove igre |
bilo koja od dfi,asus, abit ploča koja ulazi u cjenovni rang koji zelis bit ce dobra... samo nadji model koji pase tvojim potrebama i sve 5
|
ta abit je cist okey... sto si ti pokazao ovo ostalo vise manje okey... cak razmisli o 3870 ako nades negdje ispod 1000kn a ima ih
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:30. |