![]() |
Komp se nece upaliti
Jucer navecer uredno sam koristio komp, ugasio ga i danas ga nemogu upaliti. Power tipka koda je mrtva, ne reagira. Probao sam rucno kratko spojiti pinove na maticnoj, probao sa drugim napajanjem, i ne ragira. Maticna je Abit NF7 proc Athlon XP. Imate li kakvu ideju? Ko glasa za plocu a ko za proc?
|
ako nema nikakve reakcije onda ploca. da je proc opet bi se ploca morala upaliti, ventovi pokreniti....
|
Proc nije sigurno ko što reče greg to ne izgleda tako, ili je ploča ili PSU, ako je PSU isključen onda je ploča, provjeri si da nije negdje nešto procurilo jer vidim da imaš vodeno...
|
Ja isto mislim da je ili proc ili ploca. :D Btw, jesi probao sve povadit sa ploce, ostavit samo proc pa kresnit?
|
Citiraj:
Citiraj:
|
ja bi glasao čak i za rame... probaj izvadit jedan od dva modula pa onda palit...
|
Citiraj:
|
trebalo bi pištati da, ali evo npr. ja sam imao dva slučaja kad su rami riknuli, a matična nije ni zucnula....
|
Citiraj:
|
heh, u jednom slučaju se apsolutno ništ nije dizalo, a u drugom se popalilo sve ali ništa od bootanja...
|
Moguće je da ram umrtvi ploču kad je do kraja skuren neki modul to sam i ja vidio jednom...
|
Danas sam napoko docekao proc od frenda, i probao ga.
Iskljucio sam sve kartice i rame i proba medjutim nista, kako se frend kune da je procesor ispravan jedini zakljucak je maticna. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 01:16. |