PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Softverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=42)
-   -   veliki problem s vistom (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=105370)

doorman 22.04.2008. 17:16

veliki problem s vistom

bok ljudi...

instaliral sam 32 bit vistu na komp i sad sam se malo igrao po njoj (upoznavao ju:-P) i sad odjednom ja otvorim my documents i pojavi mi se na ekranu plava slika na kojoj nekaj pise ali ne stignem procitati jer uzasno kratko traje i tako sam probao 4 puta i svaki put isto... ...

na drugoj pariciji imam windows xp professional i tam sve super dela

ljudi kaj da radim...

hvala na svakoj pomoci....tnx....

Artistar 22.04.2008. 17:43

Citiraj:

Autor doorman (Post 1008774)
bok ljudi...

instaliral sam 32 bit vistu na komp i sad sam se malo igrao po njoj (upoznavao ju:-P) i sad odjednom ja otvorim my documents i pojavi mi se na ekranu plava slika na kojoj nekaj pise ali ne stignem procitati jer uzasno kratko traje i tako sam probao 4 puta i svaki put isto... ...

na drugoj pariciji imam windows xp professional i tam sve super dela

ljudi kaj da radim...

hvala na svakoj pomoci....tnx....

Prije nego to opet ponoviš napravi ovo:

Desni klik na ikonu Computer -> Properties -> Advanced system settings -> Startup and Recovery Settings -> makni kvačicu pod Automacially restart.

Kad ti se opet pojavi BSOD prepiši naziv greške (ne sve nego ono tipa PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA) i stavi tu da bar znamo otprilike s čim bi to moglo imat veze.

doorman 22.04.2008. 20:26

pa nemogu upaliti komp mislim mogu ali kako mi se pojavi desktop u visti tako se odma restarta....

nino 22.04.2008. 20:37

A safe mode?

doorman 22.04.2008. 20:43

to sam upravo stel napisati probal budem posle pa budem javil jer mi se bas neka skida na tom kompu (sam na drugoj particiji na win xp-u....)

doorman 29.04.2008. 09:51

bok ljudi...evo probal samvistu pokrenuti u safe modu ali se dogodi isto plavi ekran i resetira se...

ali sad se pojavio jedan uzasan problem...naime...ja na drugoj particiji imam inst win xp pro sp2...

i do danas je sve normalno radilo...i sad ja danas ocu pokrenuti download avasta snjihove stranice, i sve se restarta...pokrenem ponovo, ukljucim utorrent probam opet download avasta...i opet isto...ali probal sam jos jednom i nisam isel na download avasta i sad je bilo sve u redu nego sam nekaj prckal po system disku..i opet restart...

zadnje sam instaliral win live mesngr. 8.5 tu je mozda problem?

ljudi dajte nekak pomognite jer sam ocajan....
a cijeli komp je star godinu i pol dana...
sve komponente imaju garanciju...

mozda je problem u memoriji jer je jedna kingmax a druga goodram pa se ubijaju? jedna drugu.a zastekane su: portovi su od od proca nadesno ima ide po redu (od lijevo na desno)zuto,crveno,zuto,crveno...a te dvie su zastekane na zadnnja dva jedna u zuto druga u crveno...??

konfiguracija je u potpisu...
ajd. hvala na svakoj pomoci....

edit: nista nije overclockano ili nest drugo dirano po hardweru...pozz

mario1 29.04.2008. 20:14

RAM?

doorman 30.04.2008. 08:25

mislis da je ram??

mario1 30.04.2008. 18:23

Citiraj:

Autor doorman (Post 1015689)
mislis da je ram??

Možda, meni je radio takve probleme. Probaj posuditi od prijatelja