![]() |
pomoć ,dali da kupim novi psu
kupio jucer novi disk 160 gb wd i kada sam ga ubo nece da mi digne windowse, a kada iskopcam
dvdrw , normalno dize. jeli to do psu -a? ili kako ja to mogu spojiti da ne mjenjam psu codegen 400w (300xx) ,na gigabytovoj K8nsc ploci sa AMD Athlon ox 3000+ (939), 2 seagatea 80 Gb u Raid strip-u, 2 rama ..., DVDRW , grafiku GF FE 5200, pci fw kontroler |
Može bit da je napajanje.
Nekidan je rođak išao uštekat treći disk u konfu u kojoj je A64 3000+,1gb rama, 9550 i neko noname mislim 300w napajanje..ništa od butanja.. |
Da to je napajanje... Zamjeni ga s nečim jačim...
|
A da prvo provjeri da nije slučajno zaboravio taj novi disk prebaciti na slave ili cable select. Nemojte odmah codegena okrivljavati, morao bi to on upogoniti.
|
kako mislis na slave ili cable select?
dvd i novi hard su na jednom IDE kanalu i hard je master (na kraju kabela), a dvd je slave. tako da je na cable selectu. |
Codegen bi to morao izgurati. Provjeri jumpere još jednom.
|
pa daj probaj stavit oba diska na jedan IDE port a optiku na drugi
|
koja oba diska 2 su u raidu (sata)
a ovaj novi je sa dvd-om na jednom kanalu ,ali probati cu jumpere nisam mjenjao |
Stavi hard na master, a dvdrw na slave.
|
jumpere provjeri, na kablovima provjeri master i slave, kod mene na je bilo problema sa sugavim napajanjima kad stavis recimo hdd,dvd, i vent na istu zicu(5v rail) od psu-a onda isto ne bi htio bootat
|
pogledati cu onda jumpere i probaticu staviti svaki na svoj ide kanal
pa cemo viditi, ali tek iza 16 sati. |
evo uspjelo mi je samo sam stavio poseban kabel i ustekao dvd na kanal a kao master,
novi hard na drugi isto kao master i sve radi puno hvala svima na pomoci moze lock |
A vidi ti ova 2 eksperta ( yedwy & BladeRunner ) gore koji su odmah dobili osip čim su pročitali Codegen :D:D:D
Skoro ste čovjeku par stotina kuna izbili iz džepa, shame on you ;) |
Nope nisam na ime Codegen nego na to da se sa priključuivanjem još jednog potrošača komp ne boota a sa isključivanjem (i pri tome napominjem drugog ;)) potrošača radi...
I kaj bi sad trebao drugo iz toga zaključiti? :stoopid: |
evo da i ja postavim slicno pitanjce ...
naime imam seasonica 380w pa me zanima da li ce raditi probleme, naravno s pretpostavkom da ce se OC... konfa bi bila: CPU INTEL Core2Duo E8400 ram 2X2gb kingmax MBO GIGABYTE P35-DS3P graf gainward 8800gt pozz |
Citiraj:
|
Citiraj:
uostalom to su nikakvi potrosaci, napajanje koje je toliko jadno da to ne moze izdrzati simptome bi pokazalo daleko ranije. |
Citiraj:
I da je Corsair bio rekao bi mu da je možda napajanje. :chears: |
Citiraj:
Ne bez šale - jumperi su nebitni u ovvom slučaju jer da je i bio konflikt morao bi se startati uredno kad isključiš drugi uređaj koji ima isti status dakle da je npr hddd na master i dvd na master ok to je error, ali ako isključiš jedan od mastera moralo bi radit... kod njega očito nekaj žešće ne štima, neznam jel okrenuo naopako kabal, ugasio negdje nešt što nije trebao ili je kabal jednostavno kaput bio ali definitivno ovo NIJE master/slave slika... :kafa: |
Citiraj:
|
No problem vrtit ce bez beda,naklokano ce ti konfa vuci oko 320w mozda i manje!!!!
|
Danas sam imao slucaj da Codegen 400W nije mogao gurat P4 3.0(nije prescott),MBO,1 HDD,1DVD RW i Radeon 9550....Fkt je bilo napajanje,spajanjem MS-a 550W(:D) sve je proradilo :D
Al sigurno je PSU bio neispravan,pa zato |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:13. |