PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Razno (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Gdje da si kupim komp? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=104951)

Bruno12345 18.04.2008. 13:00

Gdje da si kupim komp?

Htio bih si kupiti komp,al neznam di da ga uzmem....našao sam par dućana koji slažu po željama kompove...koji je po vama najbolji? Ali mi dajte i objašpnjenje nemojte mi samo pljunuti ime van...
1.Vemil
2.Hgspot
3.links
4.Game Over
5.Feniks kompjutori
6.Autronic
ak ima još koji da slaže po željama al da znaju šta rade javite...

Unaprijed hvala!

yedwy 18.04.2008. 13:07

Najbolje si je kupit komponente i sam sastavit, ali ako nećeš ili neznaš to napravit onda biraj sam...

cuna 18.04.2008. 13:14

Citiraj:

Autor Bruno12345 (Post 1004825)
Htio bih si kupiti komp,al neznam di da ga uzmem....našao sam par dućana koji slažu po željama kompove...koji je po vama najbolji? Ali mi dajte i objašpnjenje nemojte mi samo pljunuti ime van...
1.Vemil
2.Hgspot
3.links
4.Game Over
5.Feniks kompjutori
6.Autronic
ak ima još koji da slaže po željama al da znaju šta rade javite...

Unaprijed hvala!

Pogladaj malo pod konfiguracijama odakle se komponente preporučuju!

Bruno12345 18.04.2008. 13:16

znači apsolutno je nebitno tko kako radi svoj posao glavno da je najjeftiniji??
A neznam si sam slagati pa mi je bitno da to neko napravi tamo kao što bi ja to sam sebi da znam...

coconut 18.04.2008. 13:19

Još da si naveo iz kojeg si grada.... Pretpostavljam Zg, ali tebi je bitnije da piše Croatia nego točna lokacija.

Bruno12345 18.04.2008. 13:25

iz Zagreba sam...

Beshtya 18.04.2008. 13:29

Citiraj:

Autor Bruno12345 (Post 1004845)
znači apsolutno je nebitno tko kako radi svoj posao glavno da je najjeftiniji??
A neznam si sam slagati pa mi je bitno da to neko napravi tamo kao što bi ja to sam sebi da znam...

obzirom da sam konačno dobio odobrenje za početak djelatnosti mogu i službeno raditi-ali www.hardveraj.hr će biti aktiviran kad ga Carnet aktivira-no obzirom da imam u ponudi većinu stvari kao i gore navedeni šopovi i slažem po želji (ili ti mogu preporučiti konfu) javi mi se na PM ako te zanima da složimo ponudu i cijenu-radim i overclock i ne gubiš garanciju :)

Dizel 18.04.2008. 13:37

Najbolje je da kupis sroteks konfu i onda nakon mora i mora problema sve sam naucis i shvatis ;) Ovako sa boljom konfom u startu neces nista nauciti, vec ces poceti daviti po forumu sa klokanjem i djeliteljima bez da znas osnove kao sto su hiren's boot cd itd.

Bruno12345 18.04.2008. 13:44

ja ne želim naučiti klokat ni hirensbutat nego komp koji nije šroteks pa da nemam morA I MORA problema,pa mi samo recite di tako nešto mogu kupiti u Zagrebu.Šta je to tako teško u jednoj metropoli,od toliko informatičkih dućana

Dizel 18.04.2008. 13:48

Sa svakim kompom ima problema. Tko ne zeli probleme kupuje si plejku 3. Salim se, ako hoces konfiguracije, po meni Vemil ima dobro slozene konfe.

Milentije 18.04.2008. 14:01

A samo malo, zasto ti ne bi tamo u konfiguracijama fino napisao do koliko para i iz koje prdavnice hoces komp? Ljudi ti fino sloze nesto normalno, i ti samo odes sa tim spiskom u određenu prodavnicu i kazes hoću to, to, to i to i da mi to sve sastavite.

Dizel 18.04.2008. 14:16

Posebno obratiti paznju na jamstvene rokove, tj. takozvane naljepnice. Neki daju i da skines naljepnicu i ne gubis jamstvo na pojedinu komponentu, sto je i fer po meni u danasnje doba, ipak nisam kupio Dell XPS ili stajaznamkoji brend pa da se foliraju sa nekakvim jamstvima od godinu dana iako komponente imaju i po 3-5 godina.

Bruno12345 18.04.2008. 14:20

Ja sam inaće iz Prečko pa sam otišao u tu lokalni shop (navodno dobar)Game Over pa su mi složili ovo :Procesor Intel E8200
Ploča neka GA-P35-Ds3
memorija 2X1GB Supertalent 800Mhz
Hard Disk 250GB seagate
Samsung DVD/RW
Grafička kartica 8800GT 512 MB
450W Chieftec
Kučište Thermaltake MAtrix (izgleda mi ok)
ispalo mi je 4820 kn
Jel vam to OK?

yedwy 18.04.2008. 14:23

Nikad čuo za njih, dal je dobro budeš vidio sam...

E da ikoja korist otvaranja threada ako ionako nisi namjeravao čekati odgovor... :nono:

Dizel 18.04.2008. 14:25

...i jos ode u lokalni shop koji je "treca ruka" u cirkuliranju hardveraja, OMFG. Vjerovatno su dobre i cijene ;)

Bruno12345 18.04.2008. 14:30

Pa Zato I Jesam Tu Da Pitam Vas Dal To Je Dobra Cijena!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Al Svi Samo Pametuju Nitko NeĆe NiŠta Konkretno ReČ!!!!!!!!!

Dizel 18.04.2008. 14:35

Pitao si gdje da kupis komp, a vec si imao ponudu konfiguracije iz tog "lokalnog" shopa. Za takve akcije se informiraj u podforumu "Konfiguracije" gdje ces se sigurno strpati negdje i uz iole znanja matematike sracunati koliko pusis/dobivas u tom svom "lokalnom" shopu.

flajpan 18.04.2008. 14:35

Citiraj:

Autor Bruno12345 (Post 1004911)
Pa Zato I Jesam Tu Da Pitam Vas Dal To Je Dobra Cijena!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Al Svi Samo Pametuju Nitko NeĆe NiŠta Konkretno ReČ!!!!!!!!!

Evo konkretno:
http://img.w3dizajn.net/images/Captu...7d22_thumb.jpg

Citiraj:

P.S. Oderali bi te za sitnih 1500 kn
EDIT: nisam računao proc, tako da ispada malo manje od 500kn. Moje isprike.

ziginjo 18.04.2008. 14:41

Citiraj:

Autor flajpan (Post 1004923)
Evo konkretno:
http://img.w3dizajn.net/images/Captu...e23o_thumb.jpg

P.S. Oderali bi te za sitnih 1500 kn :)

:lol2: dobro bi oni njega oderali,sad razmisli oces tamo kupit :fiju:

Bruno12345 18.04.2008. 14:44

fali ti proc i 1gb rama u računici....

Igor_zgb 18.04.2008. 14:44

Citiraj:

Autor flajpan (Post 1004923)

i to je taman s cijenom procesora kojeg si zaboravio :)

cuna 18.04.2008. 14:46

A, kaj ćeš kad se znanje slaganja kompa plaća :D!
Još kad se sjetim kad mu nakelje sve moguće naljepnice od garancije i kad bude nešto zeznuo na overclocku, bit će upss...

Torla 18.04.2008. 15:00

Bruno slušaj.

Svi hvale ADM shop(imas ga u Španskom na tržnici) to ti je jedna solucija.
Druga je da se javiš Beshty-ji koji ti je napisao da će ti pomoći u svemu.
Treće opcije mislim da nema niti ti treba.

Link od ADM-a...http://www.adm.hr/

Pozdrav

Bruno12345 18.04.2008. 15:18

Hvala na infou to je svakako jeftinije...a zanima me koliko te onda košta otfurati negdje da ti slože komp i kako to onda ide s reklamacijama ako nešt ne radi kad je sve zasebno kupljeno...tj. vidim da je nešt iz adm-a a nešt iz onog diskonta 24..kaj onda kad nekaj krepa il nešto drugo ak se desi..

Old Iggy 18.04.2008. 15:38

Citiraj:

Autor Vin EuroDizel (Post 1004892)
Posebno obratiti paznju na jamstvene rokove, tj. takozvane naljepnice. Neki daju i da skines naljepnicu i ne gubis jamstvo na pojedinu komponentu, sto je i fer po meni u danasnje doba, ipak nisam kupio Dell XPS ili stajaznamkoji brend pa da se foliraju sa nekakvim jamstvima od godinu dana iako komponente imaju i po 3-5 godina.

Mozes mi pokazati koji to brand u mid-range ili high-end klasama ima samo godinu dana jamstva i nekakve naljepnice? :stoopid:

Dizel 18.04.2008. 17:40

Citiraj:

Autor Old Iggy (Post 1005002)
Mozes mi pokazati koji to brand u mid-range ili high-end klasama ima samo godinu dana jamstva i nekakve naljepnice? :stoopid:

Nisi me shvatio, htio sam reci da su se neke nase trgovine pocele povoditi za tim trendovima i lupati svakakve nazive svojih konfiguracija iako su im komponente inside daleko od izbalansiranih kao u recimo nekom brand kompu. Najjeftinije srott komponente, zbrljani kablovi itd.

ABuser 19.04.2008. 11:47

Citiraj:

Autor Bruno12345 (Post 1004986)
Hvala na infou to je svakako jeftinije...a zanima me koliko te onda košta otfurati negdje da ti slože komp i kako to onda ide s reklamacijama ako nešt ne radi kad je sve zasebno kupljeno...tj. vidim da je nešt iz adm-a a nešt iz onog diskonta 24..kaj onda kad nekaj krepa il nešto drugo ak se desi..

ne bih znao kako ide sa garancijama ako ti netko u servisu slaže komp, ali ako si ga sam složiš, ili daš nekom frendu da ti ga složi, ako imaš koga tko se kuži u to, garancija ti ide na svaku komponentu pojedinačno koliko si dobio pri kupnji. Ali nije ti tako teško složit komp, a i naučiš se nešto. Samo moraš paziti na par važnih stvari i to je to, kao npr, da staviš one mjedene (mesingane, ak ti je tako draže:)) vijke između matične ploče i kućišta, da ne napraviš kratki spoj i skuriš i matičnu i proc, a ako imaš "sreće" još nešto. Neki znaju u žurbi previdjeti to i onda sve skuriti, jer ne dolaze sva kućišta sa njima montiranima.

Sicko 19.04.2008. 15:57

Evo prijateljski savjet Bruno, nadam se da nisi već kupio komp u ovim web shopovima kojih kod nas ima hrpa a jedan od njih je i ovaj adm koji ti je sugeriran jer naime oni su mrak što se tiče cijena ali nemaju nikakvo znanje ni podršku za kupljenu robu a pošto si i sam napisao da se ne kužiš u kompove i ako neznas nikog tko se dobro kuzi u kompove nego već samo hoćeš dobar komp out of the box odi u neki dobro stojeći dućan,a svi koje si naveo imaju iste cijene +- 50 kuna je odstupanje na cijeloj konfiguraciji tak da što se tiče cijene nije bitno...
Za sve ostale koji vole kupovati po web šopovima evo jedne mozgalice koja vam može pokazati zašto nije dobro kupiti dio po dio pa slagati sam iako kužiš što radiš...ja sam kupio ovo i požalio...problem:
konfiguracija je nova i složena s puno ljubavi i super radi ali ima jednu manu radi samo oko 1 sat onda se restarta bez ikakvih upozorenja ni plavih ekrana ni erora samo rikne bipne i starta opet...unutra je:
1.e8200 proc
2.ga-p35-ds3 matična (bios f12)
3.2x1 gb ocz mem ddr2 800 mhz 5-5-5-15
4.chieftec 550w
5.gigabyte 9600gt 512 mb (passive)
6.seagate 320 gb 16 mb cache
7.pioneer 115 dvd/rw
8.case thermaltake soprano
Pa navalite s rješenjem, a ja ću vam kasnije reći u ćemu je bio problem kod ovoga čuda...vjerujte mi da se ne isplati ovih 450 kn koje sam uštedio slagajući sam...Iako znam da ovo nije u skladu s temom u kojoj jesmo ovo služi Bruni da vidi što sve može poć u krivo kod slaganja kompa..

yedwy 19.04.2008. 16:03

Sorry ali neznam kako je to tvoj problem sa tvojom konfom mjerrodavan da bude opće pravilo? 99% nas tu na forumu ima custom konfe koje stalno slažemo i nadograđujemo i rjetko kad da se falsh složi, mislim događa se da neko kupi krivu memu koja se kolje s pločom ili sl ali su ljudi i iz "velikih dućana" dobivali tako složene konfe koje nisu radile...

Router 19.04.2008. 16:06

Citiraj:

Autor Sicko (Post 1005970)
Za sve ostale koji vole kupovati po web šopovima evo jedne mozgalice koja vam može pokazati zašto nije dobro kupiti dio po dio pa slagati sam iako kužiš što radiš...ja sam kupio ovo i požalio...problem:
konfiguracija je nova i složena s puno ljubavi i super radi ali ima jednu manu radi samo oko 1 sat onda se restarta bez ikakvih upozorenja ni plavih ekrana ni erora samo rikne bipne i starta opet...unutra je:

Ako znas slozit komp , onda ne bi smjelo biti problema sa slaganjem kupljenih dijelova u 101 ducanu ...
a ovaj tvoj problem - ja bi rekao da pregrije , i zato se restarta , dakle ili kuler nisi dobro stavio , ili je temperatura u biosu podesena nisko pa cim ju prodje se restarta , ili nesto drugo nije kak treba biti ...

Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:12.