![]() |
jeftini am2 i mbo
slabo sam u toku kaj se amd-a tice, al kolko vidim da se slozit za nesto manje love od nekog recimo 2160 i ok ploce za njega, pa sam mislio to sestri slozit...
ugl, dajte mi neku preporuku za maticnu plocu za am2 da je clockabilna, da ima pci-ex i da je stabilna , procitao sam da je 690chipset dobra stvar...al bolje vi odlucite o tome, i da kosta oko 400kn... i procesor neki x2...koja jezgra je bolja brisbane ili winsdor? |
X2 4000+ (Brisbane) i Gigabyte MA69G-S3H. O toj ploči imaš veeeeeliki thread tu na forumu.
|
Citiraj:
Imam oboje i zadovoljan sam. Preporucam Goodram ili neki drugi ram uz tu plocu (2x1GB DDR2 800). S Kingmaxom sam imao problema na dvije ovakve ploce. |
Mozes i to a ako se hoces upustat u OC vode uzmi e2140 i p31-ds3l no kao sto sam rekao,ovo s amd-om je dobra kombinacija
|
Citiraj:
440kn dode ova gigabyte, al je dobra stvar...znaci oko 800sa procesorom...ja sam mislio nesto cheaper zato i ciljam na amd...jer nisam bas s lovom,a na trznici nema nis kaj bi mi pasalo...a nis izduzit cu se nekako za to.. dobro da ste rekli ovo za kingmax jer bi ja bas kingmax i stavio u nju... jel moze taj goodram drzat vodu na 900+mhz? |
Citiraj:
Ja vrtim 4000+ na 3.0Ghz, fsb je 286, ram je na 430Mhz (4-4-4-12-16). Proc je dignut na 1.45V, mada radi i na 1.4V stabilno. Ostale voltaze nisam mijenjao. Neko vrijeme sam radio na 3.2Ghz 1.55V (FSB 304Mhz i ram 457Mhz) ali su ova dva venta na Sonicu radila previse buke... takodjer je trebalo dici ram i chipset za 0.1-0.2V pa se to dosta grijalo. U svakom slucaju stavi bolji hladnjak na proc i na chipset ako mislis bilo sta clockati. |
giga ds3 4000+
|
evo da zakljucim ovo...na kraju sam kupio ma69-s3h i 4000+brisbane
stavio sam ipak 1gb kingmaxa i sljaka sve 5 jer je jeftiniji bio... ugl pricao sam sa oni frajerom u adm-u bas o tome da kingmax nece na te ploce i covjek je reko da su oni na puno konfi stavili kingmax i radilo je super, pa mi je spomenuo da ve-mil zna uvest i prodavat 2-3klasu kingmaxovih memorija i da je to mozda problem....pa evo cist za info o ve-milu. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:20. |