![]() |
Lenovo X300
Dobra recenzija, jedino vam se potkrala greška (što sam na brzinu uočio :)) u vremenu pristupa u kojem su navedene sekunde, a ne milisekunde...
Također ne bi bilo loše da za koju komponentu/hardware koji puta bacite video recenziju (skraćenu verziju pisane) a'la što rade u Cnetu. |
Jedino bih volio vidjeti za neko vrijeme koliko su pouzdani SS diskovi i kako se općenito ponašaju nakon nekog dužeg vremenskog perioda. Ovak na prvu loptu zvuče odlično, ali s obzirom za koliko podižu cijenu cijelog prijenosnika to je malo tu mač.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Hi, hi zvuči kao primjer iz prakse.
|
Citiraj:
|
Citiraj:
Sa serverima je već druga priča... |
Citiraj:
|
Ali meni nije jasna fora, kako se te ćelije izraubaju? :)
Što od silnog čitanja/pisanja elektroni izbiju atome (ili ione) iz kristalne rešetke u čipovima? U čem je caka? :D BTW po nekim mojim saznanjima, recimo da se svi bitovi izraubaju u NAND flash disku, podaci neće nestati sa flash diska - i dalje će biti čitljivi, ali se više ništa neće moći zapisivati niti brisati. BTW2 uspio iskopati to: Citiraj:
|
Citiraj:
osobno cu pricekati 3-4 god da vidim neku statistiku ssd-a pa cu tek onda krenut u nabavku :) |
Citiraj:
ali to ne znači da želim da mi crkne disk. |
pa nitko nezeli da mu ista crkne to je cinjenica nego kazem ako se to desi a ti imas backup bar neces lupati glavom od zid vec ces zamjeniti hard i jurisati dalje u internet bespuca :)
|
ako taj SSD ima kontroler koji se brine o jednakoj "potrosnji" svih celija onda stvarno nevidim u cemu je problem.
(recimo da sva celija moze podnjeti 100000 zapisivanja) morali bi "proizvesti" 100 000 x 64 GB sto bash i nije lako :) nece taj SSD biti ono sto ce se prvo pokvariti u racunalu. bilo bi se dobro pobrinuti za logove i swap na drugi nacin (cuvati logove mozda na nekomu remote serveru, a iskljuciti swap i kupiti tone uberjeftinog ddr2) |
Citiraj:
Šta poso uradi od čoveka... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:08. |