![]() |
problem s acronisom... ili windowsima...?!
ovakva je prica...
Napravio sam image OS-a sa Acronis True Imageom prije jedno 6 mjeseci. vec sam ga par puta dizao, dakle sve radi ok i imagei su ispravni. Furao sam XP. Prije 2 dana htio sam instalirati 2000-icu, i to sam napravio, samo na drugoj particiji. Nakon toga 2k mi je postao primarni sustav, i vise nisam mogao dignuti XP nikako. onda sam pokusavao nesto sa recovery consoleom windoza, napravio fixmbr, i nakon toga fixboot na obje particije koje su na sebi imale windowse. btw, win2k sam instalirao na particiju di su mi bili u nekom direktoriju smjesteni imagei Acronisa. kako mi 2k vise nije trebao, maknuo sam ga, a posto mi xp nije radio, instalirao sam nove preko ovih starih i reko onda cu fino dici image preko toga i sve ce bit ok. medjutim, nakon sto sam na ove nove windoze instalirao Acronis, prijavljuje mi da su mi TIB fileovi corruptani i da nemrem nis s njima. napominjem jos jednom da su svi radili prije kako treba. mislio sam da je fora u permissionima i auditing forama, no nakon sto sam to sve isprobao promijeniti na sve moguce nacine, situacija i dalje ista. moje pitanje, KAJ DA RADIM??? treba mi taj image zbog odredjenih stvari u njima. znam, reci cete "uzmi ghost ili nesto slicno", no to sad nije pitanje. mozda to i napravim nakon ovoga. Dakle, u cem je problem, sta da radim? hvala na svemu konstruktivnome... |
Odmah da kažem, koristim ghost i nisam stručnjak za TI.
A sad na posao: - provjeri s Acronis CheckImage-om image-e, ukoliko ti on javi da su koruptirani, to je to...bojim se da nema pomoći. - ako misliš da je problem u permissionima ili slično, možeš probati: a) dodijeliti full prava Everyone na folder i fajlove s imageima b) konvertirati particiju na FAT32, čime se gube svi permissioni BTW image-i se uvijek, neovisno s kojim programom radiš, splitaju na cca 600MB i prže na medije. Zlu ne trebalo! ovdje možeš naći nešto o problemima s (de)fragmetizacijom TI image-a, što se vjerojatno dogodilo kad si instalirao win2000 (nakon toga si trebao pustiti repair instalaciju XP-a da sami fixaju boot sektor, to je sve - iako bi image-i opet postali koruptirani) |
image koji nije na CDu ili DVDu (uz kopiju na HDDu) nije ozbiljno rjesenje.
ja radim po dvije kopije (mislim na CD/DVD) s obzirom na famoznu kvalitetu medija :fuming: BTW Acronis (puni paket) koristim vec dugo, a bogami i cesto i problema 0,000 komada. vise srece drugi put :beer: |
evo probao sam sa CheckImageom. veli da sam pljuga :fuming:
nista, hvala ekipa :beer: idem sad instaliravat svasta |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:58. |