![]() |
Externi WD-320GB My book- sharing ne vidim na drugom PCu
pozdrav, kupio sam si externi WD 320Gb i napravio sharing, ali ga nikako nemogu dobiti na drugi PC da mogu uc u njega i koristit podatke...
sta napravit da se to sredi? Korisitim na oba PCa Win XP PRO. hvala..... |
Na koji način si spojio kompove? Kako si namjestio ostale postavke:
1. IP adrese/subnet 2. radnu grupu 3. computer name 4. sharing Firewall isključen? Pinganje radi? |
preko LANa su spojeni, radne grupe napravljene (vec djelim interne HDD-ove) i sve sljaka!
samo ovo nemogu sredit |
Ako ti ne trebaju nikakva ograničenja, uključi simple file sharing i onda pokušaj shareati. Što točno javi kad pokušaš shareati?
|
kako da ukljucim "Simple sharing" ?
|
Start > Control Panel > Folder Options > kartica View > Use simple file sharing > OK
|
to je vec ukljuceno...kaze mi "Acces is denied" kad pokusam pristupit disku sa drugog racunala... :(
|
Onda isključi sharing pa ponovo postavi ovako...
desni klik na disk/particiju > Sharing and Security > If you understand the risk but still want to share the root of the drive, click here > kvačica na Share this folder on the network i Allow network users to change my files (ako to želiš) > stavi ime diska koje želiš da ti se prikaže na mreži > OK |
nazalost ni to mi nije pomoglo ....sta sad??? PLEASE help !
|
Zakljucajte temu rjesio sam stvar danas (napravio nove work grupe na oba PCa + ponovio file sharing za diskove...retart= radi sve :)
Hvala svima koji su pomogli ! grind! |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:15. |