![]() |
Koji LCD za igranje?
Dosao mi zenin nećak i kaze da ima 9000kn + PDV za potrositi za komp. Njegova stara inzistira da komp mora imati LCD pa ja sada trazim savjete za LCD za komp na kojem bi se vrijeme trosilo ovako:
- 90% igranje raznih FPSova i sportskih igrica - 5% surfanje internetom - 2% ripanje i przenje - 2% gledanje filmova i slusanje muzike - 1% ostalo (stara bi igrala solitare) E sad ja o LCDima za igranje znam samo da trebaju imati 1. sto manje vrijeme odziva (16 ms zar ne) 2. sto veci kut gledanja 3. DVI prikljucak I opcenito da nema mrtvih pixela, da li treba inzistirati na testiranju monitora prije preuzimanja. Dakle savjet trazim za LCD za igranje 15 ili 17". Sad vidim da bi dobro dosao forum za monitore. |
Da. Definitivno 16 ms odziva. Kut je OK, ali nebitno za igre:confused: Nebude igre igrao sjedeći ukoso od kompa zar ne?
DVI je poželjan ali ne i nužan. Nije OGROMMMMMNNNNNAAAAA razlika naspram običnog priključka. Negdje za 4500 kn našao bi se neki 17" pogodan za igre. |
Citiraj:
salu na stranu, slika je dosta ostrija na DVIu, i ne mozes reci da se ne vidi. a sto se tice lcda, za ugurat u tih 9000kn mi jedino pada na pamet lg l1710s (imo sam ga), nema dvi, al je response 16ms i kosta oko 3.5kkn |
Samsung 17" ili LG 17" i naravno da ima DVI nemožeš pogrešiti ja imam Samsunga i prezadovoljan sam sa njim:beer:
|
samo osjećam potrebu da napomenem da 16ms ne mora nužno značiti bolje od 25ms. Bolje pravih 25ms, nego quasi 16.
Moj favorit: Dell 1703FP UltraSharp Na poslu radim (i povremeno igram Collina i gledam filmove) na: Compaq 1720 i Acer AL1721. Ni na jednog nemam neku primjedbu, iako je ovaj Compaq ipak osjetno bolji. |
Za igranje nije loš ni Samsung 172X LCD, ali onaj koji ima response 12ms, a ne 25ms.
|
Nakraju ce mo kupiti klasicni monitor :)
|
kad se vec spominje CRT , razmisli o samsung 959nf , a razlika jaretina + :beer: kao okrepa nakon slaganja stroja
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:33. |