![]() |
- racunalo za obradu videa?? -
Molim Vas ljudi dajte mi prijedlog za konfiguracijiu racunala za digitalnu obradu videa.
jaci stroj i ubacio big unutra pinnacle ili canopus!!!! sta mi savjetujete??? fala |
mac :D
|
ok ali neka konfa za PC!!!! 2 procesora, SCSI diskovi....
|
mac :D
Za te pare (2 proca, jako teško, scsi već lakše) kupiš mac i pol Ako već inzistiraš na pc-u, onda bi ti dobro bilo uzet Intela( kolko znam brži u video editingu), i malo bolje hladnjake pa overclockat... |
... i puuuuuno RAMA :D
|
Moj ujak se time bavi i on vrti Intela. Moj savjet ti je takodjer da se drzis Intela. 1GB RAM-a, 2x
|
fala drustvo, ovo su pravi svjeti....
nego sta je sa pinnacleom i canopusom - jel mi uopce trebaju???? ili mogu i bez njih |
Uzmi samo ako uzimaš one ful hardverske, tj. koje encodiraju real-time, ako misliš to baciti na proc onda ti uopće nije važno kakva nego jedino da ima puno in-ova( iako kad već slžeš komp za obradu videa, real-time encoding kartica bi trebala biti pod mus)
|
Citiraj:
|
2 x AMD 64 ( FX obvezno mora imati ECC RAM )
MBO: Nisam ziher. Ne pratim 2x proc matične, pa nisam kada reći. 1 GB RAM-a ( dobro bi došlo i više, ali Win ne podržavaju, samo Win 2003 server ili Linux, ako mu je to feh ) Adaptec SCSI UW 360 controler 2x Seagate Chetah SCSI 15 k RPM 120 GB u RAID-u 2xSagate 160 GB SATA u RAID-u ( čisto za storage ) grafulja - nebitno zvuk: CL Audigy 2 ZS/ Terratec Aureon Space ( vjerujem da uz dobar video mora ići i pristojan zvuk ) Monitor: 21" Sony ili iiyama CRT. Još uvijek CRT daju realno bolju sliku. Pogotovo vrhunski modeli. DVD prža Plextor 8X Cijena realno cca 30.000 Kn za ovu bolesnu zvijer. IMHO - Mac G5 se isplati DALEKO više isplati. Uz dodatak par HDD-a. |
Mac bi bio najbolji za obradu videa, a i za tu namjenu nije tako skup.
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:49. |