PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Audio, Video, Foto (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Audio player i muzika kod vas opcenito (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=104029)

rokoko 09.04.2008. 15:53

Audio player i muzika kod vas opcenito

Nisam znao da li da napisem topic ovdje ili pod Ostalo pa ako je krivo molim admina da premjesti.

Evo, zanima me koji vi player koristite za reprodukciju muzike na kompu (vjerojatno foobar/winamp) i kako slazete albume, singlove i sl. Ja se stalno mucim s tim i nikako do jedanput posteno napravim, u jednom folderu su mi stari singlovi, u drugom novi singlovi, a u trecem albumi... Zanima me neka pametna ideja kako ste vi to rjesili. Koristim winamp i navikao sam se na njega, iako ce dosta vas rec da je foobar vjerojatno bolji za ovakve stvari, ali eto... BTW. Zanima me kako se mogu dodat nove pjesme na playlistu iz foldera gdje ima i starih pjesama koje su vec na playlisti, a da nije zasebno klikanje svake...

I jedno OT pitanje: Koji je video player trenutno najbolji...

:fala:

rokoko 09.04.2008. 15:59

Jos jedna stvar...Ako npr prebacim folder sa pjesama na drugi particiju ili promjenim ime foldera, playlista ga vise nece moci prepoznati...kako je moguce promjenit cijeli path, a da se opet nemora jedna po jedna mijenjat...

McG 09.04.2008. 18:16

Citiraj:

Autor rokoko (Post 997123)
Evo, zanima me koji vi player koristite za reprodukciju muzike na kompu

Foobar.
Prije par godina bil je Winamp, ali pošto gospoda koja ga razvijaju vole (sa svakom novom verzijom) trpati nepotrebne gluposti u najobičniji audio player, ne vidim potrebe i smisla da ga koristim.
Citiraj:

kako slazete albume, singlove i sl.

Albume po izvođačima, singlove po kompilacijama. IMHO trpanje mase singlova u jedan folder nema smisla, a stvara kaos i nepreglednost.
Citiraj:

I jedno OT pitanje: Koji je video player trenutno najbolji...

Neovisno o materijalu koji se gleda: VLC, MPC ili GOM, pa se uz njih po potrebi kombinira ffdshow, Core AVC i slična rješenja.
Korištenje mase codec-packova i popularnog BSplayera dovodi do žešćih glavobolja, 101 teme na forumu i(li) naposlijetku reinstalacije Windowsa.:)

Delta S4 09.04.2008. 19:46

Citiraj:

Autor McG (Post 997234)
Foobar.
Prije par godina bil je Winamp, ali pošto gospoda koja ga razvijaju vole (sa svakom novom verzijom) trpati nepotrebne gluposti u najobičniji audio player, ne vidim potrebe i smisla da ga koristim.

Ovako...
http://img.w3dizajn.net/images/Fooba...d8xl_thumb.jpg
Albume po izvođačima, singlove po kompilacijama. IMHO trpanje mase singlova u jedan folder nema smisla, a stvara kaos i nepreglednost.

Neovisno o materijalu koji se gleda: VLC, MPC ili GOM, pa se uz njih po potrebi kombinira ffdshow, Core AVC i slična rješenja.
Korištenje mase codec-packova i popularnog BSplayera dovodi do žešćih glavobolja, 101 teme na forumu i(li) naposlijetku reinstalacije Windowsa.:)

Nisam znao ovo za BSP :stoopid: Znači najnoviji GOM bi trebao imati sve potrebne codece i ne bi trebalo ništa dodavati?

McG 09.04.2008. 19:51

Citiraj:

Autor Delta S4 (Post 997293)
Nisam znao ovo za BSP :stoopid:

BSplayer je već neko vrijeme krcat spy/adwareom, a iz verzije u verziju (baš poput Winampa) ide nizbrdo. Starije verzije su bile vredu, ali ovo danas je koma, pogotovo dok se zna da ima puno boljih rješenja poput prije navedenih.
Citiraj:

Autor Delta S4 (Post 997293)
Znači najnoviji GOM bi trebao imati sve potrebne codece i ne bi trebalo ništa dodavati?

Da, GOM (kao i VLC) ima svoje codece i razne druge korisne sitnice, pa nema potrebe za codec-packovima.

rokoko 09.04.2008. 20:09

Hvala McG. VLC vec imam, a GOM cu pogledati. Ma singlovi u ovom folderu su mi stare pjesme koje sam prije pojedinacno skidao...
BTW. jel ima last.fm plugin za zadnju verziju?

McG 09.04.2008. 20:20

Citiraj:

Autor rokoko (Post 997315)
BTW. jel ima last.fm plugin za zadnju verziju?

Zadnju verziju kojeg playera? Trebalo bi biti, mada se lako napravi update Last.fma. Osim toga, prilikom instalacije, Last.fm prepozna sve instalirane playere, pa lako odabereš ono kaj trebaš. Ja za Foobar već dulje vreme imam Audioscrobbler 2.3.1.

http://img.w3dizajn.net/images/LastFM v3qn0_thumb.jpg

1v@n 09.04.2008. 20:40

jetAudio za poslušat nešto na brzinu, a Silverjuke mi drži arhiviranu svu muziku koju imam razbacanu po diskovima i većinom ga koristim za tulume. Savršen jukebox program

rokoko 09.04.2008. 22:49

yep,nasao mcg...i moze jos jedno pitanje..odkud skidas teme za foobar

McG 09.04.2008. 22:55

Citiraj:

Autor rokoko (Post 997480)
yep,nasao mcg...i moze jos jedno pitanje..odkud skidas teme za foobar

Nema Foobar teme, već setupe. Dugo vremena koristim ColumnsUI (koji je na gornjem screenshotu), a kaj se tiče PanelsUI, trenutačno imam FooAvA 1.03+.
Sve kaj treba imaš u vodičima (1, 2) od morpha i crnog.

Baja 001 09.04.2008. 22:55

Winamp za mjuzu
GOM za video
K-Lite codec pack

Foobar ponekad...

Visage 10.04.2008. 03:09

Citiraj:

I jedno OT pitanje: Koji je video player trenutno najbolji...:fala:

BS player je bio i ostao sirotinja prema ostalima. Ali sirotinja koju su mnogi zavoljeli zbog oku jako ugodnog sucelja.
Na listu spomenutih playera svakako dodaj i probaj :Kmplayer (13MB)

Meni trenutno najbolji video player. Konacno mekoca BS-a sa adekvatnom snagom. Tko nemoze bez BS-a, nek ovo digne. Cak sam ga stavio umjesto VLC-a kao Emule temp player.

http://shrani.si/t/R/Xc/27cGH4sP/crew.jpg

8

morph 10.04.2008. 07:12

Citiraj:

Evo, zanima me koji vi player koristite za reprodukciju muzike na kompu (vjerojatno foobar/winamp) i kako slazete albume, singlove i sl.

:fala:

Koristim foobar i kao player i za rename foldera prema tagovima, muziku slazem u formatu:
A\artist\(date) album\
B\artist\(date) album\
itd

Citiraj:

Ja se stalno mucim s tim i nikako do jedanput posteno napravim, u jednom folderu su mi stari singlovi, u drugom novi singlovi, a u trecem albumi... Zanima me neka pametna ideja kako ste vi to rjesili.
A zasto se mucis tj. sto ti ne odgovara u takvom rasporedu?

mrga 10.04.2008. 07:26

Winamp s classic skinom i to je to. Znam što želim slušati, tak da mi libraryji i sliččno uopće ne treba. keepin' it simple :)

rokoko 10.04.2008. 09:45

Citiraj:

Autor morph (Post 997641)
Koristim foobar i kao player i za rename foldera prema tagovima, muziku slazem u formatu:
A\artist\(date) album\
B\artist\(date) album\
itd

Ovo je dobro, kad uhvatim vremena procitat cu vodic koji si napisao.

Ma mucio sam se sa stalnim radjenjem liste, onda bi se nekad i nesto pomijesalo, pa bi slucajno dodao pjesme koje vec imam itd itd..[/quote]

tOta 10.04.2008. 10:46

Foobar za slušanje kolekcije, dok MPC HC služi za pojedine glazbene uradke te za video reprodukciju uz FFDShow.
Ako ta kombinacija zakaže, onda VLC koji redovno koristim za gledanje nedovršenih video fileova.
Kod foobara funkcionalnost > izgled, tako da se držim Columns UI ili trenutno Default UI zbog odličnog Facets.

Što se tiče sortiranja glazbe to ide ovako:
Artist\[date] Album\tracknumber - title

Album art ide pod folder.*.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:19.