PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Internet jako usporio (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=103820)

Km08K 07.04.2008. 21:28

Internet jako usporio

Ja sam naručio flat za ovaj mjesec,i sad sam neke male fajlove skido na operi i brzina je oko 59 KB/s , prije je znalo potegnut i do 200 KB/s to se događa bez obzira gdje kako i što skidam,u čemu je greška?

1v@n 07.04.2008. 21:36

1. Probaj nešto s rapidsharea skinut za probu
Ako je brzina OK ( 180-200 ili kolko već vuče max ) onda je ok.
Ako brzina nije OK, onda:
Imaš li WLAN router?
Ako imaš, onda :
2. Provjeri da ti se netko ne spaja na tvoju nezaštićenu mrežu i za svaki slučaj si stavi samo WEP key za probu
Ako ne radi još uvijek, onda:
3. Zovi T-com ili čiji već net imaš

:D

Boro Butcher 07.04.2008. 21:36

da li si što mjenjao u postavkama? Pogledaj postavke Firewall-a, koliko ti "jedu" procesi (task manager), pogasi sve što se može osim antivirusa....pokušaj skidati sa različitih servera pa usporedi brzine..neki serveri imaju ograničenja....vidi brzinu na bwm.carnet.hr

tskarda 07.04.2008. 21:59

Ako je T-Com u pitanju, onda će se oni vjerovatno ograditi izjavom da imaš brzinu DO 2 mbps, što znači da nemora uvijek bit 100% nego ti mogu dat i samo 10% brzine s kojom moraš bit sretan ;)

Km08K 08.04.2008. 14:11

Popravilo se samo od seba,valjda su oni u T-comu zabrljali nešto

ECHO 08.04.2008. 21:29

I ja imao istih problema neče brže od 40Kb/s več 2 dana zvao T-com i oni probali resetirati i opet ništa danas zvao
tip iz T-coma i isprobavali smo brzinu na speedtest.net samo sranje ping 999 a propusnost 105Kb/s max.
i prije neka 3h vezase sama popravila i sad približno oko 200Kb/s i sve šljaka.

EvilM@ster 10.04.2008. 00:30

Evo i mene to hebe vec tjedan dana... jucer prijavio kvar, skidao mi sa 40KB/s, danas me zvao monter i nema pojma u cemu je greska, Trenutacno mi skida sa max 10-15KB/s, fucking Google mi otvara 10 sec, :fuming: i onda ti placaj FLAT mamicu im...

greg SE 10.04.2008. 23:19

tako je i kod mene pocelo, pa se popravi pa opet sere a monteri, szk i sam gumeni valjda ne znaju kao u cemu je problem. trpio neko vrijeme i na kraju smo raskrstili. nije ni da je na optimi krasno i bajno ali jebe mi se, barem google otvara kad ja hocu :D

EvilM@ster 11.04.2008. 12:36

Ma i meni je vec dosta... Zoves Iskon oni kazu nemamo mi veze s time zovite T-com preko njih vam ide linija, zoves njih oni kazu linija je ok greska je u Iskonovim serverima bla bla bla.... ustvari brzina i je OK, skida sa 110KB/s dok npr. skidam 10 datoteka istovremeno sa RS-a, ali ako skidam jednu datoteku sa bilo kojeg servera izvan HR onda mi brzina ne prelazi 20KB/s, torrenti su mi ograniceni na 40KB/s, emule isto tako, video servisi poput YouTube totalno negledljivi, nemogu ni slusati radio preko Winampa :nono: Mislim neznam tko tu koga J... ali ovaj mjesec mi istice ugovor sa Iskonom o ocito se ponovo vracam T-Comu, jer drugi izbor nemam, a ako moram birati izmedu ta dva radije cu uzeti T-Com, s njima nisam imao toliko problema u 3 godine koliko sa Iskonovcima u godinu dana, a i dok ih je bilo uvjek su ih za par dana rjesili, dok ove u iskonu u zadnje vrijeme uopce nije briga....

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:39.